Tuesday, July 2, 2013

Sheikha Hub Media Launches to Support Islamic Fashion Online Entrepreneurs

Assalamualaikum,
Last weekend on 29 June 2013 Asyik telah diberi peluang untuk menghadiri event yang sangat eksklusif. Terima kasih pada Innanie kerana mewakilkan Asyik untuk menggantikan dia yang tak dapat hadir kerana ada aktiviti yang lain. Rasa sangat seronok dapat menghadiri event yang begitu elegen dan penuh dengan fashionista.

Venue: The Boulevard, Publika
Date: 29 & 30 June 2013 (Saturday & Sunday)
Time: 10 am – 9 pm

ACTIVITIES
Model Search Final
Fashion Shows
Performances
Hijab Styling

VENDORS
Muslimah Clothing and Accessories, Skin Care & Beauty Products, Islamic Art.


SheikhaHub is a platform to assist entrepreneurs dedicated to the development of Islamic fashion via on ground activities (fashion shows, bazaar, networking sessions) and online assistance (directory, tips). 

Under the guidance of leading international designers in the likes of Fatma Ghanem of Qatar, Zeina of Palestyle Dubai, Farrah Adeeba of Malaysia and Zetty from London, “SheikhaHub” aspires to bring the Islamic fashion to the forefront of the global fashion industry.


Aiming to help support both start-ups as well as seasoned Islamic fashion entrepreneurs promote their products and services to potential customers and investors locally and in the region, the hub will help disseminate information on their product offerings, promote collaborations as well highlight innovation and best practices.


The official launch event will be graced by distinguished Guest of Honor – Duli Yang Teramat Mulia Raja Puan Muda Perlis Tuanku Hajjah Lailatul Shahreen Khalil Akashah, a member of the Royal Family of Perlis.


Stage for the event.

Sebelum majlis dimulakan penonton dihidangkan dengan Hijab Styling dari team Hijabista Magazine. Ada Editor Hijabista, Pengacara Hijabista TV, Stylist Hijabista dan ramai lagi yang terlibat.




Pengacara Hijabista TV Yasmin pun kena tunjuk style tudung yang dia selalu pakai.

Termasuk juga Syakirin Pengacara Hijabista TV.

Team Hijabista Magazine yang terlibat.

Pengacara Majlis yang juga merupakan pengacara untuk rancangan Wanita Hari Ini di TV3.

Menunggu ketibaan para tetamu dan ketibaan Duli Yang Teramat Mulia Raja Puan Muda Perlis Tuanku Hajjah Lailatul Shahreen Khalil Akashah, a member of the Royal Family of Perlis.

Ramai juga pelakon yang datang.

Duli Yang Teramat Mulia Raja Puan Muda Perlis Tuanku Hajjah Lailatul Shahreen Khalil Akashah, a member of the Royal Family of Perlis bersama dengan juri-juri pada majlis tersebut.


Majlis dimulakan dengan bacaan doa.

Founder of Sheikha Hub Datin NorZihan Ahmad bersama dengan team Sheikha Hub.

Perasmian portal Sheikha Hub.

Special Performance by Haqqani Maulid Ensemble

Fashion show commenced by Finalists of Sheikha Hub Model Search 2013 Competition.


Sesi soal jawab bersama dengan juri yang hadir untuk menentukan siapa yang bakal menjadi pemenang.


Penyampaian hadiah kepada juri yang hadir.

Penyampaian hadiah kepada pemenang Sheikha's Model Search 2013.

Pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga.

Asyik pun berkesempatan untuk bergambar dengan semua peserta. Diaorang semua pakai heels yea sebab itu Asyik nampak sangat pendek.

   
Datuk Lat partner bersama Datin NorZihan. Founder Sheikha Hub Datin NorZihan Ahmad.

Duli Yang Teramat Mulia Raja Puan Muda Perlis Tuanku Hajjah Lailatul Shahreen Khalil Akashah.

Natasha Hudson antara juri untuk pertandingan tersebut.

Natasha Hudson bersama NurFarahin Jamsari judges of the day.

Asyik bersama dengan juara Sheikha Hub.



NurSuziana Zulkifli merupakan Editor majalah Hijabista dan juga juri pada hari itu.


Syakirin pengacara Hijabista TV.

Yasmin juga merupakan pengacara Hijabista TV. Peramah orangnya. Macam dah kenal lama, siap nyanyikan lagu untuk Asyik lagi. Untuk pengetahuan korang dia ada band sendiri. Suara dia sedap tau.




Photographer of the day, Giorgio Izas. Banyak gambar yang diambil sampai tak tahu nak pilih yang mana satu. Thank you so much.

Till Next Entry.
xoxoxo

More Info Visit:

34 comments:

  1. Grand betul majlis ni, siap panggil kerabat di raja.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, mmg grand sgt klu pgl kerabat diraja..:)

      Delete
  2. Bestnya dapat menghadiri majlis mcm ni, beruntung asyik :)

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat pergi event macam ni.. :D

    ReplyDelete
  4. seronoknya asyik. you just luck... :) heheheh semoga ada input berguna asyik dapat pi sana!! and tak sia-sia kita teringat asyik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanie, terima kasih sgt2 tau..seronok sgt2 dpt pergi.;)

      Delete
  5. Bergambar dengan semua peserta ke? haha..boleh tahan minat bergambar ni, boleh jadi model..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mestilah brgmbr dgn semua..lps ni ssh dah nk jumpa..:)

      Delete
  6. natasha hudson lawa betol.....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dia sgt cantik dan manis orgnya dear..:)

      Delete
  7. Assalamualaikum asyik, bestnya joined event camni. huwaaaa syoknya bergambar dengan hijabista yang manis tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Sheila..mmg seronok dpt jumpa diaorang semua..yg best xsombong..:)

      Delete
  8. wah..bestnya.. hehehehe. tak ajak pun saya ke sana. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..maaflah..xboleh nak ajak semua..boleh bawa sorang jer..:)

      Delete
  9. Wah! Seronoknya dapat pergi event macam ni.. Bestnya kalau dpt join sekali.. =)
    Oh!Bww, salam kenal Asyik.. Mieza 1st time singgah sini.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok Mieza..bkn selalu dpt join event yg eksklusif mcm ni..

      thank you Mieza..:)

      Delete
  10. baru ja nak puji cantik sangat gambar2 tu suma,tgk2 last rupanya en.giorgio izas yg jadi jurukameranya..;-) memang patut pun..

    apa pun ashik nampak cantik sangat..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dear ada juga gmbr yg Asyik ambil..nak juga kan dipuji..kih2.
      btw thank you dear..:)

      Delete
  11. Walaupun sgt Busy mase ni, tp Giorgio korbankn gak sedikit masa atas permintaan Cik Asyik... He3 (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy..terima kasih sgt2 sbb dpt temankan..seronok kan dpt hadiah yg best..:)

      Delete
  12. Banyaknya akak join event. Untung la~ :D

    ReplyDelete
  13. aahh i de perasan you dgn kwn laki you,btw nice to meet you

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thank you dear..nice to meet you too..;)

      Delete