Friday, November 28, 2014

October Shopping Haul

Assalamualaikum,
Seperti biasa Asyik suka berkongsi dengan korang item-item yang Asyik beli. Yang mungkin korang akan berminat untuk dapatkannya juga. Tapi point utama not too expensive lah all the items. All the items yang Asyik beli memang betul-betul digunakan dan kebanyakannya dah nak habis pun digunakan bulan ini. hehe. 
For the first time Asyik cuba koleksi makeup dari jenama COLLECTION. Asyik cuba lipstick, compact powder dan mascara. Yang lain semua okay kecuali lipstick mereka. Warna dia cantik tapi bila apply pada bibir texture dia agak kasar disebabkan oleh ada bling-bling pada texture itu. Agak kurang selesa bila apply pada awalnya tapi bila dah lama guna warna dia memang cantik sebab bibir kita nampak shining sikit. hehe
 Compact powder dari COLLECTION setakat ini Asyik puas hati. Hampir separuh dah Asyik guna. Texture lembut dan sesuai dengan kulit Asyik. Cuma dia tak sediakan sponge sekali jadi nak guna kena beli sponge sendiri yea.
Last dari COLLECTION ialah DOES IT ALL Waterproof Mascara. Ini pun best juga sebab bulu mata tak bergumpal bila pakai. Cantik dan nampak macam natural.
PIXY Cleansing Lotion barang wajib untuk guna setiap hari. Mudah untuk tanggalkan makeup dan kotoran dimuka tanpa ada sisa-sisa atau warna hitam yang tinggal. Habis semua dia sapu licin dan tak pedih kalau disapu pada bahagian mata.
Parfume ini Asyik beli waktu jalan-jalan kat Publika. Nampak comel dan unik dan baunya memang Asyik suka. Segar dengan bau buah-buahan. Harga pun murah jea. Ini pun dah tinggal separuh kot Asyik guna.
HANNA'S SECRET satu lagi produk baru yang Asyik cuba. Bau wangi tapi kurang tahan lama. Asyik beli 3 item ini dalam RM180. Boleh beli kat AEON.
Wajib setiap bulan akan beli shawl. Shawl yang terbaru Asyik suka dari ZAWARA. Dua warna ini yang Asyik tertarik untuk beli.
Perincian yang ada pada shawl ini yang buat Asyik jatuh cinta.
Bag fushia ini beli masa jalan-jalan di Kelantan. Mudah nak bawa barang untuk pergi kerja dan tahan lasak.
Purse yang cute ini sudah semestinya Asyik beli sebab warna dia comel dan Asyik memang dah takde purse yang cantik. haha. Semua dah nak reput. Nampak sangat kan selalu buka purse!
This cute handbag Asyik beli dekat event di Subang. Dapat dengan harga RM20 saja. Itu yang Asyik terus ambil dan cantik satu hal.
Last sekali necklace ini. Unik dan tali dia boleh dipanjangkan. Harga dalam RM15++.
Setakat ini itu jea yang dapat Asyik kongsikan. 

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, November 20, 2014

Food Review : Pak John Steamboat

Assalamualaikum,
Esok hari terakhir minggu ini untuk bekerja dan kemudian kita dapat bercuti. Masih belum ada tempat untuk 'hang out' dengan family atau kawan-kawan? Asyik ada tempat menarik yang korang boleh pergi. Pak John Steamboat and BBQ yang bertempat di eCurve Mall, Mutiara Damansara. Cawangan eCurve Mall merupakan cawangan kedua Pak John Steamboat yang berkonsepkan buffet. Lebih dari 100 jenis bahan-bahan steamboat yang korang boleh makan dengan satu harga sahaja dan murah.

Untuk pengetahuan korang, kat sini mereka sediakan pelbagai jenis sup steamboat iaitu Beef Bone Soup, Chicken Soup, Miso Soup, Prawn Soup dan 2 pilihan sup istimewa iaitu Tomyam Soup dan Curry Soup. Asyik dah rasa Prawn and Tomyam Soup. Dua-dua sedap. 

Kemudian yang istimewa kat sini mereka ada 4 jenis premium item yang korang memang kena cuba; Abalone Slices, New Zealand  Lamb Slices, Australia Beef Slices and Smoke Duck Breast. Serius Asyik suka sangat dengan semua item istimewa diaorang ini. Sedap sangat-sangat tak tipu okay! Premium item ini korang kena minta dengan chef di dapur, sebab makanan ini tak boleh terdedah diluar sebab cepat kering dan kualiti akan terjejas. Pak John Steamboat memang mementingkan kualiti makanan diaorang. 

Kalau korang rasa nak makan dengan sos yang sedap dan suka kan pedas boleh cuba Homemade Pak John Steamboat Signature Sauce. Ada Thai Sauce, Belacan Sauce (recommended pada yang suka pedas), Sweet Sauce, Thai Green Chili, Soya Sauce, Garlic Chili Sauce dan yang terbaru ialah Pineapple Sauce.

Belum cukup dengan semua itu korang boleh cuba dessert yang terdapat di Pak John Steamboat iaitu Pak John Kaya Ball, Waffle, Ice Cream, Pudding dan buah-buahan. Semua sedap yea. Puas hati dapat makan kat sini. Istimewa pada hari minggu, Pak John steamboat menyediakan kumpulan Voxsape untuk menghiburkan korang dengan lagu-lagu yang terbaik dari mereka dari jam 6 petang sehingga 10 malam. Muzik akustik yang sedap didengar waktu makan. Memang layannn habis.
 Bahagian kegemaran Asyik ini.
New Zealand  Lamb Slices, Australia Beef Slices and Smoke Duck Breast banyak kali Asyik makan.
 Nak makan corn in cup? Boleh buat sendiri. Makanlah banyak mana pun boleh.
Set buffet "All You Can Eat" di Pak John Steamboat & BBQ pada Isnin hingga Khamis adalah RM36++ dan pada Jumaat hingga Ahad RM39++ sangat berbaloi-baloi untuk korang makan banyak-banyak. Waktu operasi dari jam 10am-10pm. Apa lagi ajak kawan-kawan dan family pergi makan kat Pak John Steamboat. Gerenti puas hati.

Restoran Pak John Steamboat dan BBQ
Lot LG 13A dan LG 15, Lower Ground Floor, eCurve, No. 2A, Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Rated: 5/5
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Photo by Me and Giorgio Izas.

Monday, November 17, 2014

Food Review : Dope Alley, Boat Noodle

Assalamualaikum,
Masih tercari-cari tempat untuk bersantai sambil relax? Sekarang tak perlu risau dah ada satu tempat yang Asyik nak suggest kan untuk korang. Tempat ini sesuai untuk semua peringkat umur. Yang paling best makanan diaorang memang kaw kaw punya terbaik. Speciality in BOAT NOODLE and ICE CREAM. Boat noodles yang tengah hangat sekarang korang boleh makan kat sini. Lagi sedap dan gerenti halal. Owner Islam dan rakyat Malaysia. 

Diaorang sangat menitikberatkan tahap kualiti makanan yang disediakan. Ada chicken dan beef untuk pilihan korang. Banyak lagi makanan menarik yang berasal dari Thailand disini. Contohnya macam Som Tam Kai Kam, mana nak dapat Somtam yang best, hanya kat sini korang boleh makan dengan harga yang berpatutan iaitu RM7.90 pastu banyak dan sedap. Bila mula pukul 7 malam korang dah boleh order BBQ/GRILL. Ada kerang bakar, sotong bakar dan daging bakar.

Untuk yang suka makan nasi boleh cuba Dope Alley Fried Rice. Sedap sungguh macam makan kat Thailand. hehe siap dengan chicken wing lagi. Serius korang takkan menyesal datang sini. Asyik pun tengah cari masa nak pergi lagi. Kalau dekat dengan tempat kerja dan rumah setiap hari dah pergi.

Kedai ini baru beroperasi tapi sambutan hangat boat noodles and Thai food lover memang terbaik.

Boat noodle yang sudah pasti sedap dan HALAL. RM1.90 semangkuk.
Ini bukan air orange yea. Ini nama dia Nanas Rambutan Asam Boi. hehe. panjang betul nama tapi rasa dia perghhh sedap okay. Mula-mula macam ragu-ragu nak minum sebab sedap ke bila makan semua tu sekali dan Dope Alley dah buktikan memang sedap.
Som Tam Kai Kam favourite Asyik. Rasa dia haishhh meleleh-leleh air liur. Sedapnya!
Kulit ayam yang digoreng ranggup. Boleh makan dengan noodle atau apa saja yang korang suka.
Kerang yang dihidangkan dengan sweet and spicy sauce. Untuk pengetahuan korang sauce dikedai ini memang diaorang buat sendiri.
Inilah Dope Alley Fried Rice. Cukup lengkap semua.
Yang ini pula bukan air carrot tapi Thai Milk Tea. RM3 saja tapi puas hati minum.
Ada banyak lagi meat balls diaorang tapi Asyik sempat cuba Chicken meat balls saja sebab dah kenyang sangat. Yang pasti sauce mereka original hanya kedai ini saja yang ada.
Nak tahu kat mana tempat ini? Senang jea. 
Visit FB: https://www.facebook.com/dopealleyss15
Insta : dopealleyss15
Address : Beside Ambank SS15 (same row with burger factory and coffea coffee)

Rated : 5/5
Selamat menjamu selera.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, November 13, 2014

MasterChef Australia Judge George Calombaris Cooks Up A Storm In KL!

Assalamualaikum,
At just 36 years of age, Melbournite George Calombaris is already one of the world’s most accomplished chefs. His modern take on Greek cooking is an exciting blend of experimental and traditional but is always firmly rooted in the lessons he learnt in the kitchen of his Greek Cypriot mother, Mary. While one of his largest claims to fame is as one of the judges in MasterChef Australia; in 2004, at the age of just 26, he was voted by Global Food and Wine Magazine as one of the Top 40 chefs of influence in the world.
Hundreds of MasterChef Australia fans had the opportunity to see celebrity chef and judge George Calombaris when he stopped by to not only say hello to his fans, but to taste local delicacies as well! Calombaris’ visit was to promote the new season of MasterChef Australia Season 6, which airs weeknights at 7pm & 11pm, on Lifetime (Astro Ch 709). 

Through Lifetime’s website, Malaysian fans of the MasterChef Australia series voted for their favorite local dish that they would like Calombaris to eat while on his visit. The top three dishes presented to Calombaris for a ‘taste-off’ as voted by fans were Nasi Kerabu, Assam Laksa, and Penang Style Oyster Omelette.

Calombaris wowed the fans and shoppers by sharing a few tips and tricks whilst bringing the MasterChef kitchen to life when he started cooking his signature dish with an Asian twist, namely Poached Chicken with Miso Hummus and Green Mango Salad. Fans at the event were given the opportunity to ask the MasterChef Australia judge questions through Twitter by asking a question while including the hashtag #AskGeorge.

“MasterChef Australia returned to Lifetime on 29 September and already is #1 in its timeslot*. This season, we meet the best group of amateur cooks the competition has seen. Lifetime has created a huge fan base for MasterChef Australia, so we’re thrilled to be bringing George to meet some of his fans around the region,” said Michele Schofield, Senior Vice President, Programming & Marketing, A+E Networks Asia.
On his trip to Asia, George Calombaris shared, “I am excited to be on this MasterChef Australia tour in Asia. It’s been a long time since I’ve visited Singapore and Indonesia, and this will be the first time visiting Malaysia professionally. I loved sharing my passion for food with everyone, got a taste of the delicious local dishes and soaked in the local culture here. To me, food is family, family is life, and life is everything.”

Continuing his tour of Southeast Asia, Calombaris will make his way to Singapore on 28 October and Indonesia on 30 October. For more information, please visit LifetimeAsia.com/GeorgeinMY.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, November 12, 2014

Kotex® Unveils New and Improved Kotex® Soft & Smooth alongside Kick Off of ‘Beat the Gush’ Campaign

Assalamualaikum.
For a woman, protection during periods is of utmost importance; but it’s not just about preventing leakages, it’s about dealing with the sudden gushes that happen: unpleasant and unexpected episodes that can disrupt any woman’s day. The new-and-improved Kotex® Soft & Smooth range, launched together with the exciting ‘Beat the Gush’ campaign, help address this need, telling women they do not need to let these sudden gushes get in their way!

The new Kotex® Soft & Smooth now comes with:
  • Rapid Absorb Core to help absorb sudden gushes immediately and directly at the source for exceptional protection.
  • Micro-Dri Cover with more than 3,000 micro holes for fast and effective absorption.
  • Infinity Lock System with side barriers and deep channels, providing all-around protection against leaks.
Sudden gushes are a common experience during monthly periods at any time of the day, particularly when there is sudden movement. This ‘attack’ often provides an anxiety of wanting to check for leakages when it occurs, leaving women uncomfortable and less confident to carry on with what they have on hand.

“Every woman can relate to sudden gushes, and Kotex® is proud to offer a solution to this common problem with the new-and-improved Kotex® Soft & Smooth, so that women can face the day with confidence!” said Aileen See, Marketing Manager, Kimberly-Clark Malaysia. “What’s more, as a leader in feminine care, Kotex® understands that life can have its own ‘sudden gushes’ or unpredictable moments when unexpected things happen, but we can’t let such things stop us from doing anything, whether it’s a day out with your girlfriends or an important work or family event. At the end of the day, a confident woman lets nothing stand in her way, and with the new Kotex® Soft & Smooth, there’s now one less thing to worry about!”

Supporting the Kotex® ‘Beat the Gush’ Campaign are confident women who believe in seizing the day and not allowing anything, even sudden gushes, get in their way! They include celebrity Diana Danielle as well as popular Instagrammer Qistina Shah (@sqistinashah) to Low Ngai Yuen from WOMEN:girls, a non-profit platform to empower women and girls to acknowledge their potential and realise their dreams.
From Left, Julie Woon, Abby Latif, Diana Daniell and Pengurus Pemasaran Kimberly Clerk, Aileen See.

Diana shared her view on the campaign, explaining: “I’m always conscious about being a positive role model for Malaysian women, because women face unique challenges life, and some of these can be so unexpected, creating havoc for hours, days, even weeks. However I believe that it’s possible to remain strong and get past rough spots, especially with the love and support of our loved ones. So for me, ‘Beat the Gush’ has a larger meaning and I believe it’s a wonderfully positive attitude which will see women through the unexpected moments of life.”
Low, Founder and President of WOMEN:girls and long-time activist for women’s issues, said: “It’s always an honour to support any campaign that advocates feminine confidence and to serve as a role model for Malaysian women of all ages, because we all have an inner core of strength, tempered by compassion, and we just need a platform to find our voice and make a positive change in our lives and the lives of other women.”
 Kotex is always appreciate the woman and they surprise us with branded bag from Coach. Every woman want branded bag right? hehe
Me with my Coach. Yummm yumm. Thank you Kotex.
Exceptional features help protect against sudden gushes, addressing the anxiety women feel over unexpected and uncontrollable heavy flow.

There’s much to be learnt about inner strength and resilience through digital media too – Qistina is a great example of confident self-expression. “As an active Instagrammer, I tell stories through pictures and what I really love to share are images that convey energy and confidence. Like any other girl, sudden gushes are such an unspoken and uncomfortable norm to me, and I’m glad now Kotex® has a solution for it and is also giving us the platform to openly and confidently talk about it!” she said.

Find out more on the Kotex® Malaysia Facebook page www.facebook.com/KotexMalaysia or on www.kotex.com.my for news and updates on how to ‘Beat the Gush’. Be inspired by the stories of these confident women plus check out the latest ‘Beat the Gush’ videos. Look out for your favourite Instagrammers too, who will be posting short clips of the campaign, and you get to win amazing prizes by coming up with your own #BeatTheGush caption!

The new-and-improved Kotex® Soft & Smooth range is available at all major outlets. For any other questions, call 1-800-82-1188 (Mondays to Thursdays, 9am to 5pm).

Till Next Entry.
Love, Asyik.