Tuesday, September 25, 2012

1 Day at Genting Highlands

Assalamualaikum,
Hye guys, nice to meet you again here. How about your weekend? Great or not? Hope will be the greatest weekend as usually. As you can see my title here, so you guys mesti dah tahu apa yang nak ditunjukkan. hihi. Asyik memang tak merancang langsung untuk ke Genting Highland dalam masa yang terdekat ini tapi hari minggu yang lepas Asyik pergi untuk sehari saja. Nak rasa suasana sejuk kat sana. Memang tak seperti yang dirancangkan. :)


Naik kete kabel masa nak pergi dan balik. Masa balik seriously sangat takut sebab terlalu berkabus dan gelap, langsung tak nampak pape kat luar.



    

Kesejukkan kat luar ini tapi best udaranya.








    

   
Archery games buat pertama kalinya.





Till next entry guys. Tengah nak mengarang ayat untuk Friendly Fashion entry pula.
Bye..

Monday, September 17, 2012

Master Chef's US at Mid Valley Megamall

Assalamualaikum,
Happy Weekend untuk semua. Opss tersilap dah habis weekend tapi hari ini kita menyambut hari 1 Malaysia kan. So weekend lagi la yea. hihi. Korang pernah terfikit tak untuk jadi Master Chef? Asyik memang tidak pernah terfikir sama sekali, kat rumah pun belum tentu boleh masak semua jenis masakan. kih2. Tapi tengok orang memasak memang best tambah lagi kalau rancangan Master Chef memang tak miss kalau ada masa terluang. Baru-baru ini Asyik ke Mid Valley dan kebetulan tengok ramai sangat orang yang dok berkumpul dekat bawah. Just pandang jeala nak tahu apa yang menarik sebenarnya. Pastu ternampak la kitchen bagai dan logo Master Chef. Mula-mula ingatkan Master Chef Malaysia tapi bila dok tengok pada screen tv yang disiarkan asyik tunjuk Master Chef US jea barulah terlintas dalam fikiranku ini yang lambat nak pick up keadaan sekeliling ni rupa-rupanya Sharone Hakman, from MasterChef US Season 1 nak datang. Wow, memang dok kat situ jeala menunggu. haha. Kalau korang bertuah dan tengok Channel Star World mungkin boleh tengok Asyik tiba-tiba mucul dalam screen tv tu. *perasan giler padahal takdenya kuar gambar Asyik* haha. Sharone Hakman datang ini untuk mempromosikan Master Chef Season 3 yang akan disiarkan pada hari ini 17/09/2012 di Channel Star World. Jangan lupa tengok yea.

Dah penat terlompat-lompat dan tergelak-gelak melayan Sharone Hakman tu Asyik pun menyambung semula aktiviti berjalan-jalan dalam Mid Valley sebab tadi ada ternampak Mickey Mouse Competition. Banyak universiti, kolej dan sekolah yang join untuk buat scuplture Mickey Mouse. Cantik-cantik semuanya walaupun daripada pelajar sekolah rendah. Kalau korang bernasib baik bolehla pergi tengok itupun kalau ada lagi.hihi. Jom tengok gambar. :)




     

    
Giant Mickey Mouse behind of us.

Yang ni cantik sangat. Sesuai untuk wanita yang gurlish sangat. hihi


          

          

Menunggu rakaman bermula.

Yeah, itu dia Sharon Hakman dalam tv sedang membeli-belah dalam Carefour Mid Valley sebelum datang terjah kitaorang kat situ.

Sharone Hakman in front of us. Dia lalu sebelah Asyik jea. hahahaha..

Beramah mesra bersama penonton. Segan pula nak cakap. haha

Hosted by International Celebrity & Model, Lisa S.

          
Lisa S ni kelakar juga orangnya.

          
Sharone Hakman sedang memberikan tips-tips yang bagus sebelum memasak.
Till Next Entry.

Saturday, September 15, 2012

Oppa KL Style


SERIOUSLY THIS IS FUN AND FUNNY..
Memang kelakar habis..hihi

LYRICS:
NASI LEMAK KOPI OR TEA WE KEEP IT LOCAL
USE TAXI SANA SINI LRT WE KEEP IT LOCAL
BAJU KURUNG SARI OR A CHONG SAM WE KEEP IT LOCAL
SO KL STYLE WE KEEP IT LOCAL

COS WE HAVE BOTAK HAIR
OUR TRAFFIC JAM WITH CARS SO CRAM
OH YA ITS PANAS HERE
OUR KL VIBE BANYAK ALIVE
OUR GIRLS THEY MAKE YOU STARE
OUR BUILDINGS SEMUA TINGGI SEE KLCC THERE
AND KL TOWER THERE

I WOULD NEVER LEAVE OUR KOTA
KL CITY (HEY) KL CITY (HEY)
I WOULD NEVER LEAVE OUR KOTA
IF U DON'T KNOW WELL NOW U KNOW

OPPA KL STYLE!

JALAN TUN RAZAK JALAN IMBI THEY ALL GOT NO TOLL
THE DUKE HIGHWAY NPE KENA BAYAR TOLL
JALAN AMPANG & CHOW KIT THAT NO DON'T HAVE TOLL
NKVE KENA BAYAR TOLL

BUT THERES NO PARKING THERE
WE SPEND OUR WEEKEND AT THE MALLS LOOKING FOR PARKING BAY
THEN WHEN U JUMPA PARKING BAY WE SPEND OUR WHOLE DAYS THERE
WE JALAN JALAN DENGAN KAWAN BUT BUY NOTHING THERE
ALL WE EAT IS AIR (MAKAN ANGIN)