Monday, December 24, 2012

Wedding Cikgu Fira & Cikgu Nazirul (23 Dec 2012)

There is no more lovely, friendly and charming relationship, communion or company 
than a good marriage. 
~ Martin Luther ~

Assalamualaikum,
Alhamdulillah makin ramai kawan-kawan Asyik yang dah menamatkan zaman bujang mereka. Yang terbaru ialah Cikgu Fira. Kawan dari zaman diploma masa kat UiTM Sri Iskandar. Tahniah diucapkan. Semoga kekal selamanya hingga ke akhir hayat. InsyaAllah. And thank you for inviting me. Kalau tidak memang tak merasala lauk pauk kenduri kamu Fira. hihi. Congratulation again. Tapi ada satu cerita yang kelakar masa kat wedding Fira ini. haha. Seriously kelakar.

Auntie/Mak Fira: Sampai juga kamu yea.

Me: Assalamualaikum, a'ah baru sampai.

Auntie/Mak Fira: Waalaikumusalam, Mak xdatang sekali ke?

Me: *Blur* (dah serba salah nak jawab apa) mmmm. Sambil salam Asyik mengangguk tak datang makcik.

Auntie/Mak Fira: Ini pun pengantin juga ini. (sambil dia menceritakan kat pakcik sebelah dia).

Me: Hanya mampu tersenyum dan dalam hati berkata 'pengantin?mak xdtg sekali?eh, ni baru 1st time aku datang, mcm mana pula dia boleh kenal mak aku'. Siap dengan ayat pengantin lagi. Saya belum kahwinla makcik. haha. (Senyum dan terus pergi makan jea). haha. Dah serba salah nak makan kat situ sebenarnya. Buat tiba-tiba ada orang lain yang datang cakap benda yang sama habislah. kih2

This is weird!. haha. Makcik saya minta maaf sebab mengiyakan jea tadi, sebab terkejut. Reaksi makcik itu sangatla membuatkan Asyik hilang kata-kata, sebab dia sangat peramah. Seolah-olah dia dah kenal Asyik sangat lama. Sapa pula lah yang pelanduk dua serupa dengan Asyik ini. Cepat tonjolkan diri kamu!..hihi Papehal pun wedding ini meriah. Tahniah.















    

    

     
Till next entry.
xoxo

Thursday, December 20, 2012

Look Post: Blue Sky

Arithmetic is where the answer is right and everything is nice and you can look out of the window and see the blue sky or the answer is wrong and you have to start over and try again and see how it comes out this time. - Carl Sandburg




Tuesday, December 18, 2012

Postgraduate IIAD Art Talk - 15 Dec 2012

Assalamualaikum,
Art & Design Graduate Seminar is organized by the postgraduate students of UiTM, Shah Alam with the theme of ‘Invention and Innovation in Art & Design’. This seminar is endorsed by UiTM, Shah Alam, in fulfilling the MA Art & Design, for the subject of AMT 756: Graduate Seminar. 

The purpose of this seminar is to provide an insight of the contemporary invention and innovation to conform the concept of diversity in art and design with the combination of three disciplines MA Art & Design’s programs of Visual Communication & New Media, Fine Art & Technology and Design Technology.

The seminar features various topics and discussions by panels from different background in contribution of thoughts and ideas pertaining to the current invention and innovation based on their respective field.

An academic session is designed to encourage academia, students and other interested parties to present their research works, share ideas, discussions and learn from each other on the best practices of implementing new creations and innovations. The students’ papers of relevant topics within the seminar theme will be presented through oral and poster presentations.




With Kak Ida aka Kak Ros (Upin & Ipin).
.
      

With my poster thesis topic.

Group Cenderahati Invention & Innovation in Art & Design.

Group Poster Presentation with Dr. Rosita.


Our Speakers that day.

Goodies Bag sponsor by MOSTI, Karangkraf, KL FASHION GEEK, Kolej Komuniti Selayang, Gedung Kad Kahwin, Dewan Bahasa & Pustaka and Kapten Kertas.

Waiting for the guest.

Then bagi goodies bag.


Dato' Sri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir.
Former Managing Director, PROTON Holdings Berhad.

Ms. Suzy and Mr. Fariz.







All the members from postgraduate IIAD Art Talk.
Congratulation guys for an excellent event.

Saturday, December 8, 2012

The Big Bad Wolf Book Sale 2012: The World's BIGGEST Book Sale!

Assalamualaikum,
The Big Bad Wolf Book Sale began yesterday!.. Awesome book sale ever. Sangat murah dan best. Untuk 3 hari pertama mereka tak tutup kedai ok. Which means 63 hours straight and non-stop. wehuuu, bestnya. boleh lepak lama-lama kat dalam tu sambil memilih buku yang best. Asyik memang akan terus pergi ke section design untuk mencari buku design apa yang ada dan berkaitan dengan thesis Asyik dan memang bertuah sebab ada. Yes, pasti akan pergi lagi untuk kali kedua nanti. Event ini berlangsung sehingga 23 Disember 2012. So cepat serbu yea kengkawan.







   

   

Rasa nak bawa balik semua buku yang ada.



Necklace was given by Hidaya from SWEET SCENT. You can see it HERE.

 Tiba-tiba ada barbie pula. Nak tengok sikit barbie ini comel ke tak. Kat The Mines ni

Ta daaaa. comel la juga.hihi. Baju dia cantiknya.

Till next entry. Bye.