Sunday, June 29, 2014

Marriott Ramadan Marketplace @ Grand Ballroom From 2-25 July 2014

Assalamualaikum,
Discover Ramadan traditions through a whole new unique experience at the Grand Putrajaya Ballroom. A quintessential transformation takes place as we bring you to a contemporary Marketplace that is filled with the sights, sound and tastes that Ramadan has to offer. A lavish spread of traditional and specialty buffet with interactive live cooking stations are featured. Not forgetting the undying favourites that Marriott Putrajaya is known for through its most extensive spread, south of the valley.

Below are the unique offerings at the Marriott Ramadan Marketplace
SIMFONI Tujuh Kawah section of Ikan Asam Pedas, Daging Gulai Kawah, Perut Masak Lemak Cili Api, Jenahak Tempoyak & Gulai Rusa Tulang Rawan.
KAWAH CRAZE ala minute stir-fried Seafood Kawah with a variety of sauce (Clam, Bamboo Clam, Mussels, Prawn & Squid).
FROM THE GRILL Barbecued Whole Roast Lamb & Roasted Beef Leg served with Barbecue Sauce & Black Pepper Sauce.
OCEAN BAY Giant baked Red Snapper with Air Asam & Sambal Kicap and a selection of Ikan Bakar, Sotong Bakar, Udang Bakar, Otak-otak, Ketam Bakar, Ikan Bakar, etc.
DURIAN GALORE a whole lot of fresh Durians along with a variety of Durian Cake, Durian Broth, etc. Added to the king of the dusung, there's also Nangka, Rambutan, Mangosteen, Cempedak, and more.
HEALTHY DATES CORNER of home-made chilled Kurma Smoothie, Kurma Pudding, Kurma Cheese Cake and a range of fresh Kurma too.
LOW'S LOK-LOK TRUCK Seafood Skewer, Fishball Skewer, Sotong Ball Skewer & Yong Tau Fu alongside an assorted range of dipping sauce.
FUN KIDDIES CORNER with loads of sweet tooth delights such as pop corn, nostalgic ice-cream (ais krim batang), Ais Krim Potong, Lollies, Kacang Kuda and Chicken Pops too.

ROJAK SELECTIONS such as Rojak Pasembur, Rojak Sotong Kangkung, Rojak Buah, Rojak Singapura.
Indian and Tandoor Station with Murtabak, Roti Canai, Curries, Chutneys, etc. Italian Station with ala minute pasta to your liking. Noodle station with Mee Kari, Asam Laksa, Prawn Mee, Mee Siam, Mee Goreng Mamak, etc. Chinese Choices of steamed and Deep-fried Dim Sum. Satay selections of Ayam, Daging with Ketupat and Serunding. Goreng-goreng of Sotong Ball Skewer, Chicken Wings, Ikan Basung, Cuttlefish Skewer, etc. Japanese Delights of Maki Sushi, California Maki Rolls and the like. Nasi Briyani, Nasi Kerabu, Bubur Lambuk and many more variations. A wide selection of desserts such as Ice Mountain Ais Kacang, Fresh Fruits, and Local Delights. Thirst Quenching Juices and Drinks.
Feel the spirit of Ramadan as traditional Ghazal Bands adds harmony to the evening. For your added convenience, Surau rooms are made available for Muslim guests.
  • EARLY BIRD PRICING sales are made available for bookings before 30 June 2014 prices at RM120nett per person (child remains @ RM77nett per child ages 5-12 years).
  • HOTLINE for reservations are already open for inquiries and bookings and can be made by dialing 603-89498888 and email at food.bev@marriottputrajaya.com .
  • Added to that, if you happen to pop by Marriot Putrajaya anytime soon, from 6 June 2014 onwards, our EARLY BIRD reservation counter situated adjacent to d'Oracle Coffee Lounge on the Main Lobby Level is available at your disposal for Early Bird voucher purchase purposes.
  • Discount for Group Bookings of 10 persons and above is available upon request.

Putrajaya Marriott Hotel
IOI Resort City, 62502 Sepang Utara, Malaysia.

From my experience, you can get variety of foods and satisfaction here. I'm giving 5/5 stars for Putrajaya Marriott Hotel. Ramadan is better with Marriott Hotel.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, June 24, 2014

Kim Jong Kook in Malaysia

Assalamualaikum,
Asyik dah banyak kali buka kemudian tutup semula laptop. Lemah pula rasa bila nak edit gambar. Rindu sebenarnya kat blog. Busy sikit sekarang sebab Asyik dah mula kerja kat tempat baru yang lebih mencabar kerjanya. hehe. Kali ini Asyik jamu korang dengan kisah Kim Jong Kook yang datang ke Malaysia. Siapa yang tak minat Running Man boleh pergi jauh-jauh. haha. sebab korang mungkin tak kenal. Kim Jong Kook datang Malaysia dan membuat persembahan secara percuma untuk semua peminatnya di Encorp Strand Mall, Kota Damansara. Asyik memang minat dengan Kim Jong Kook sebab selalu tengok dalam Running Man. Bila jumpa in realiti, comel sungguh muka dia tambah pula bila senyum hehe. Patutlah ramai peminat. Kat bawah Asyik ada sediakan gambar dan video untuk korang tengok.

Asyik pergi dengan family yea kat sana. Dengan mak, adik sekali bawa. hehe. Kitaorang dapat masuk di bahagian tepi stage tapi jauh sikit dari Kim Jong Kook. Kalau tepi stage sebelah hadapan diaorang lagi dekat. Tapi cukuplah dah dapat tengok secara live.



Video yang last ini Asyik yang rakam tapi masalahnya Asyik tersalah rakam dan video ini jadi menegak. Tak sempat pula nak edit jadi apa yang ada korang layankan ajer. Kalau nak tengok lain-lain video boleh singgah di Youtube page Asyik : http://www.youtube.com/user/TheNikisaizas

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, June 22, 2014

Per'l Xlim Ternyata Berkesan

Assalamualaikum,
Setelah sebulan mencuba produk dari Per’l Xlim ternyata ia memang berkesan untuk menurunkan berat badan. Tanpa perlu berlapar yang melampau kita masih boleh kurus. Bukan setakat kurus tapi sihat sekali. Untuk peminat kopi dan sesiapa saja yang nak mencuba memang patut minum Per’l Xlim kerana ia satu produk yang dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal. Untuk entry sebelum ini korang boleh baca kat SINI dan SINI. Ada dua link yea.

Dalam entry sebelum ini berat badan dah turun 2kg dan sekarang dah turun lagi 2kg. Memang mudah sangat untuk dapatkan berat badan yang kita nak. Betul-betul tak payah tahan lapar sebab perut kita memang akan kenyang bila minum Per’l Xlim. Jangan risau memang takkan gastrik kalau tak makan. Khasiat dan serat yang terdapat dalam Per’l Xlim memang dapat membantu mengenyangkan perut kita. Di rumah dan pejabat memang sentiasa ada Per’l Xlim. Paling suka Per’l Xlim Choco, sedap sangat sampai kalau boleh nak minum selalu bila tengah buat kerja dan berehat.
 
Masa last meeting haritu semua kawan-kawan pun turut merasai pengalaman yang sama, malah ada yang berat turun lagi banyak. Memang seronok tak terkiralah semua sebab berat badan semakin kurus. Memang result yang dapat waktu last meeting itu memang menunjukkan penurunan berat badan yang banyak. Hanya sebulan yea dah turun sebanyak itu. Berpuas hati sangat dengan produk dari Power Root ini. Per’l Xlim memang terbaik untuk kuruskan badan. Jadi korang semua pun patut juga cuba. Tak lama lagi akan berada di pasaran. Memang ramai yang tak sabar nak cuba kan. Jadi jangan lepaskan peluang yang best ini.
Kalau tak nak terlepas pape yang penting boleh like dan baca di Per’l facebook page (facebook.com/perlmalaysia) kat sini semuanya ada dan boleh jadi orang yang pertama membeli produk Per’l Xlim nanti. Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Per'l Xlim kini terdapat di semua cawangan Giant, AEON Big dan AEON di Lembah Klang dan Johor Bahru! Jangan tunggu lagi dan dapatkannya sekarang juga dengan harga hanya RM19.90!

Till Next Entry.

Tuesday, June 10, 2014

Food Review: Chakri Palace The “Tantalizing Tastes Of Thailand” Buffet Promotion for Ramadhan

Assalamualaikum,
This Ramadhan, Chakri Palace Pavilion KL And Chakri Xpress Alamanda Putrajaya Is Delighted To Once Again Hold A Buffet Of Thai Cuisines And Local Favourites. The “Tantalizing Tastes Of Thailand” Buffet Promotion Will Be Held At Chakri Palace Pavilion Kl And Chakri Xpress Alamanda Putrajaya From 1st July 2014 Onwards.
Engage Your Senses And Be Amazed With Chef Solahudin Nutto’s Ever-Scrumptious Spread Of More Than 50 Modern And Authentic Thai & Local Favorites Dishes Spread By The With Selection Of Local Ulam-Ulam And Kerabu, Such As Thai Mango Salad, Thai Papaya Salad,Famous Thai Handroll With Seven Ingredients “Mieng Kam”, Samosa,Crispy Thai Spring Roll, Nasi Impit Kuah Kacang And Many More. For The Main Course, Guests May Indulge Thai Cuisine Selection Such As Lamb In Thai Green Curry, Prawn With Butter Sauce Topped With Salted Egg, Stir Fried Lala With Tomyam Paste, Beef With Black Pepper Sauce And Fish With Sweet & Spicy Sauce. To Honour This Special Time Of Year, They Introduce Tantalizing Malaysian Cuisine, With Some Very Exquisite Tastes Of Rendang Daging Tok, Pajeri Nenas, Ayam Kapitan And Nasi Beriani.
This is my favourite ' Mieangkam'.
Rendang Daging Tok dan Nasi Beriani
Gado-gado dan Ulam-ulaman
Pajeri Nanas and Thai Green Curry Lamb
Gado-gado dan Prawn with Butter Egg
Thai Mango Salad
Thai Papaya Salad
Satay dan Nasi Impit Kuah Kacang

Also Featuring Live Action Stalls For Special Satay, Ikan Bakar And Tom Yam Noodle Stalls That Will Definitely Satisfy Your Craving. Indulge Yourself With Famous Thai Desserts Such As Red Ruby Waterchesnut And Thai Mango Sticky Rice And Also Local Favorites Such As Kuih Muih Melayu, Bubur Jagung & Pisang And Many Other Delicacies. They Offer A Tantalizing Variety To Satisfy The Sweet Tooth.
Aneka jenis bubur
Mango Sticky Rice dan Red Ruby Waterchestnut
Red Ruby Waterchestnut dan Fruit Punch

The Chakri Palace Pavilion KL and Chakri Xpress Alamanda Putrajaya Ramadhan buffet will be available daily from 1st July 2014 onwards. The buffet items are rotated from three different menus specially prepared for the month of Ramadan and is open from 7.00 p.m. onwards. CIMB cardholders will also enjoy a Buy 3 Free 1 dinner buffet.


Chef Solahudin Nutto (Nopporn) & Caleen Chua (Director)
Media yang hadir.
Asyik give 5/5 for food in Chakri Palace. Recommend all of you to come and eat here.

For all enquiries and reservation, please call
03 21431141 (Pavilion KL) / 03 88901616 (Alamanda Putrajaya)
016 2277197 (Marketing)
or email marketing@chakri.com.my
or visit us online at http://berbuka.chakri.com.my

Chakri Palace Pavilion KL
Price Per Person
Adult : RM69.50++
Children (7-12 Year Old) : RM35.50++
Senior Citizen (>60 years old) : RM35.50++

Group Specials!
Buy 10 FREE 1 (up to Buy 90 FREE 9)
Early Bird Offer
(minimum order 4 persons)
Purchase before 15th June at RM54.50++ Per Adult
Purchase before 30th June at RM59.50++ Per Adult

Chakri Xpress Alamanda Putrajaya
Price Per Person
Adult : RM55.50++
Children (7-12 Years Old) : RM29.50++
Senior Citizen (>60 years old) : RM29.50++

Group Specials!
Buy 10 FREE 1 (up to Buy 90 FREE 9)
Early Bird Offer
(minimum order 4 persons)
Purchase before 15th June at RM42.50++ Per Adult
Purchase before 30th June at RM47.50++ Per Adult

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, June 9, 2014

Bazaar BayaHista 2014

Assalamualaikum,
Bazaar merupakan satu cara untuk peniaga online menjual produk dan barangan mereka kepada pelanggan secara terus. Ini juga dapat membantu pelanggan untuk mendapatkan harga yang murah dan penerangan yang lebih lengkap berbanding di dalam online. Bazaar bayaHista 2014 merupakan satu lagi platform untuk peniaga-peniaga online melibatkan diri dan berjumpa terus dengan pelanggan mereka. Asyik berkesempatan pergi ke bazaar bayaHista 2014 pada 7 June lepas. Tujuan utama nak tengok tempat baru yang belum pernah pergi iaitu di Encorp Strand Mall, Kota Damansara sambil shooping di Bazaar bayaHista dan nak jumpa Kim Jong Kook yang datang ke Malaysia sekali. Sesiapa peminat Running Man mungkin kenal. Itu Asyik cerita entry lain yea.

Memang dah berjanji dengan Fana nak jumpa kat sana. Masing-masing ada niat yang sama. hehe. Nak jumpa Kim Jong Kook. Sebelum jumpa Jong Kook Asyik shopping dan pusing-pusing bazaar untuk tengok apa yang menarik. Masa datang itu Najwa Latif tengah buat persembahan, terlepas pula nak dengar talk dari Shea Rasol, Nadia Sabrina dan Fatin Suhana. Tapi sempatlah jumpa diaorang. Shea ini unimate Asyik masa belajar di UiTM, bila jumpa itu macam-macamlah cerita. Walaupun sekejap tapi seronok jumpa rakan sekelas ini. hehe. Berbalik pada bazaar bayaHista, Asyik rasa bazaar ini boleh diketengahkan lagi pada masa akan datang kemudian boleh tambah lagi booth. Mesti lagi meriah. Bazaar ini kalau tak salah Asyik anjuran Puteri Umno. Kat sini memang boleh dapat harga yang murah, siap boleh nego lagi yea. Asyik beli tutu skirt dan tops dengan harga yang sangat murah. Kalau kat luar mungkin takkan dapat harga macam itu. Harap bazaar ini akan diteruskan lagi pada setiap tahun.

Wall of fame bayaHista. 
Shea Rasol dan Raja Nadia Sabrina. Tinggi makaih. Terasa pendek pula Asyik kat situ.
Fatin Suhana yang comel. Mula-mula ingatkan bukan, bila tanya Shea dia cakap yea. Nampak dalam blog macam tinggi jea, kat luar comel dan kecik jea orangnya.
Ini Najah atau dalam blog orang panggil Datin Najah. Bestfriend Fatin Liyana.
Wawa Zainal pun ada.
Najwa Latif tengah buat persembahan. Snap dari jauh jea.
    
Sekitar kawasan bazaar bayaHista.
OOTD: Tops vintage dari almari mak Asyik
Halfmoon Shawl dari koleksi Tudung Asyik
Pleated skirt dari La Shaz (instagram)
Accessories Asyik beli di Little India Penang.
Nanti Asyik kongsi tentang Kim Jong Kook pula yea. ;)
Till Next Entry.
Love, Asyik