Monday, November 26, 2012

Legoland and Twilight Fever

Assalamualaikum,
Sekarang banyak betul musim. Musim durian, musim rambutan, musim demam, musim twilight, musim legoland. haha. Itu semua antara yang popular sekarang ini. Asyik terlibat dalam musim demam, twilight dan legoland. Penat betul bila demam ini. Memang rehat kat rumah jeala. Yang bab legoland itu Asyik belum pernah pergi lagi LEGOLAND cuma aritu pergi Sunway Pyramid kebetulan ada Model Legoland untuk Shell. Cantik betul. Kena plan trip ke Legoland ini. Pergi ke Sunway Pyramid sebenarnya nak tengok movie yang tengah popular sekarang ni iaitu The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 2. Punyalah ramai orang nak tengok movie dan movie Breaking Dawn Part 2 ini yang paling ramai orang tengok pada hari itu. Sampaikan penuh panggung wayang. Tapi Asyik tak perlu nak beratur panjang sebab tengok kat IMAX so special sikit kan. hihi. Asyik memang peminat citer Twilight. Breaking Dawn Part 2 absolutely sangat awesome dan terbaik. Memang tak rugi tengok kat IMAX. Sesiapa yang belum pergi tengok you should go.








Ini yang paling awesome.

hihi. menunggu midnight movie. Decoration kat dalam Sunway tak pernah lagi mengecewakan. Sangat cantik. Memang rajin dan detail orang yang buat ni.


Yes movie time. Love it.

Till Next Entry. Bye.

Wednesday, November 21, 2012

Daily Necessities

Assalamualaikum,
Kachingggggg.... Alamak purse dah bocor lah! hihi. Untuk keperluan harian terpaksa la shopping sikit. Asyik lebih suka membeli barang-barang yang mudah untuk dibawa travel sebabnya senang untuk Asyik sumbatkan jea dalam beg dan takdelah berat sangat kan. Satu lagi perlulah berbaloi dengan harganya. 

Ini yang Asyik beli tempoh hari. Semua comel-comel jea saiznya.

Magic BB powder foundation dari Silky Girl. Asyik selesa bila memakai compact powder ini. Memang bermagic-magic Asyik lepas pakai. hihi. Volume black mascara dari DAISO. Comelkan sebab warna pink. Maybeline BABY Lips color Cherry Kiss pun comel juga. Bila pakai mesti lagi comel. haha

Ginvera Tea day cream untuk menjaga kelembapan kulit yang kering.

Clean & Clear daily pore cleanser, selalunya Asyik guna untuk mencuci muka sebelum bersolat. Baby powder dan baby lotion, Asyik suka dengan bau dan tekstur nya yang lembut.

Colgate untuk menghilangkan kotoran dalam mulut dan bau mulut. haha. Nivea extra whitening deodorant untuk menghilangkan gelap bawah ketiak dan bau ketiak. haha. Sunsilk smooth & manageable untuk dapatkan rambut yang lembut dan untuk menghilangkan bau rambut yang masam. So semuanya untuk menghilangkan BAU busuk. Jangan lupa guna yea.

Eau de Toilette dari Silkygirl. Hip Hop gitu. Lepas pakai confirm boleh breakdance. :p

Pink lagi. Semua benda pink Asyik suka. Kombinasi purple and pink memang terbaik. Favourite color Asyik.

Kalau tak pakai macam tak siap. kih2. faham-faham jeala. Facial Mask from watson Asyik suka sebabnya dapat memberikan kesegaran lepas memakainya. Rasa lembut jea kulit muka. :)

Dah habis shopping dapat tiket free untuk menyaksikan Music Festival kat dataran merdeka pada 15.12.12 nanti. Tengoklah kalau rajin pergi kalau tak rajin nak sedekahkan jeala tiket ini.

Masa untuk relax pula sambil tengok movie. Asyik tengok Skyfall. Seriously sangat best, sikit pun tak tipu. Tengok kat IMAX bertambahlah seronoknya. Tapi Asyik lagi suka tengok wayang dalam Beanieplex dari IMAX sebabnya tempat duduk dalam Beaniplex lagi selesa tapi Screen dalam IMAX best. So tolonglah gabungkan kedua-duanya. Till next entry. Bye. Muahhh..:)