Monday, December 21, 2015

Penyelamat Wajahku

Assalamualaikum,
Bila dah berkahwin ini kehidupan jadi bertambah sibuk sebab kena melayan suami, keluarga mertua, keluarga sendiri dan kesibukan di tempat kerja lagi. Kadang-kadang tak ada masa untuk diri sendiri nak bermanja atau berehat. Tapi Asyik ada satu cara yang boleh memudahkan sesiapa sahaja yang mempunyai masalah kesibukan masa macam Asyik ini. Asyik memang pengguna produk ini dari waktu belajar lagi. Cuma kadang-kadang itu tak mampu nak beli dulu, biasalah belajar lagi mana nak cukup duit sangat kan. Tapi sekarang dah kerja memang wajiblah beli untuk kegunaan harian.

Nak tahu apa Asyik selalu guna? Hah ini dia Olay Total Effects Day Cream Gentle SPF15. Olay Total Effects ini telah diperbaharui dengan 7 IN 1 Anti-Ageing Day Cream lebih baik dari dulu yang Asyik pernah guna. Olay Total Effects yang baru ini menawarkan wanita penyelesaian kepada tanda-tanda penuaan berikutan peningkatan tekanan dalam dunia hari ini seperti kurang tidur, peningkatan penggunaan gula & pencemaran yang meningkat.
PRODUCT BENEFIT
• Reduces Age Spots
• Visibly reduces lines and wrinkles
• Smoothes skin with reduced pores
• SPF 15 to protect from UVA/UVB rays

RESULTS
One Brilliant product that provides 7 youthful benefits -
1. Fine lines and wrinkles: Visibly reduces the appearance of fine lines and wrinkles
2. Age spots: Reduces appearance of age spots
3. Pores: Minimizes the appearance of pores
4. Uneven tone: Balances and evens out skin tone
5. Uneven texture: Smoothes and evens out skin texture
6. Dryness: Provides nourishing moisturisation
7. Dullness: Gives skin a healthy radiance

PRODUCT INGREDIENT
The Total Effects formula was designed to provide youthful benefits in an optimally balanced way, thanks to its unique VitaNiacin Complex. VitaNiacin Complex, with Vitamins E, B5 and B3, exfoliates to enhance skin’s natural self-renewal process for healthier-looking skin. It’s Broad Spectrum SPF 15 delivers UVA/UVB protection.

PRODUCT ATTRIBUTES
This exclusive formula is:
• Best for sensitive skin
• Non-Comedogenic (Won’t clog pores)
• Oil-Free and fast absorbing
• Fragrance-Free
Sekarang dah tahu kan kebaikan produk ini. Memang Asyik dah cakap terbaik. Jadi tunggu apa lagi boleh dapatkan dipasaran sekarang. Sekarang ini ada promosi dan korang boleh menang hadiah dari Olay. Nama promosi ini EverydayMe Olay. Macam Asyik lah setiap hari pakai Olay. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh tengok LINK ini.

Produk ini memang Asyik suka dari dulu lagi, sebab kandungan dalam produk ini sesuai dengan kulit muka Asyik. Tekstur krim ini sangat mudah meresap dan tak berminyak. Bila pakai makeup takkan ada masalah bertampuk atau nampak tak sekata sebab ia mudah meresap ke dalam kulit wajah. Sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit wajah Asyik jadi semakin licin dan berseri sebab itu Asyik memang suka sangat dengan Olay Total Effects Day Cream Gentle SPF15.
Jom kita sama-sama jadi cantik, kulit halus, mulus dan tak perlu risau kulit yang semakin nampak tua hanya dengan guna Olay Total Effects Day Cream Gentle SPF15. Harga sebotol RM39.90 (harga biasa) iaitu sebanyak 50gram dan boleh didapati di semua farmasi yang berdekatan anda. Olay juga tengah menjalankan promosi di Watsons and Guardian sepanjang bulan Disember, jadi pergilah cepat-cepat kalau nak beli ya!

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, September 20, 2015

Muffin Beauty Box

Assalamualaikum,
I love when I received beauty product from others. It feel like you get a gift. Who don't want a gift right? And what you have to do is just review it with your own experience and done. But until now I only review 2 of this product and already trying 4 product out of 6 product. Seriously it take more time for me because of my schedule is very busy. I'm actually trying to do as good as I can but sometimes when you want to write something but the idea is not coming out. Cliche right. Seriously it happen to me a lot of time. Errrr... Okay lets start with what I already review from Muffin Beauty Box . 
First let's take a look at this product Zamian Gold Cacao Chocolate Pack. As you can see below is my first time using Zamian Premium Gold Cacao Pack and this mask works very well on my face. It reduce my acne, blackhead and tighten my large pores. Another best part for this product is your skin feel smooth and smell like chocolate because of the main ingredients is Cocoa. 

Once you try you are going to love this mask and you just need to apply it for 10 - 15minutes then you can wash using clear water and you got the best skin you want. The packaging itself is user-friendly and easy for you to use, carry and safe. I definitely recommend this product to others. If you would like to see another review form others then you can read HERE.
Second product is Mask House Celebrity Bee-Tox Smoothing.
 
First time I am attempt to gel mask. And it was amazing although initially quite difficult to wear at first because the mask is little bit sticky when held. This mask is covered with two layers of transparent plastic white plastic and are intended to protect the moisture mask.

When using these masks it was cool, light and odorless. At first it was a little painful, but ultimately as usual and comfortable. These masks cover the entire face and is located on the face neatly.

This face mask is divided into two parts, masks for the top and bottom for mouth and chin. How to use a face mask is applied the top face mask to cover your eyes, nose, cheeks and forehead followed by the bottom face mask. The effect of this masks is very refreshing and moisturizing and nutrients in the mask quickly absorbed into the skin. That's amazing and relaxing when you wear it.
To read another review please visit HERE. That is the product I've done review for now. Please wait until I finish all. Thank you for reading.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, September 14, 2015

Mika Sakura White

Assalamualaikum,
Zaman sekarang pelbagai jenis produk kecantikan mudah diperolehi dipasaran cuma bergantung pada kita untuk memilih mana yang terbaik untuk tubuh badan kita sendiri. Dah pelbagai produk Asyik pernah cuba dari yang sedap sampai ke yang tak sanggup nak telan. Tapi Mika Sakura White sangat berbeza. Asyik suka sebab mudah nak makan, hanya kunyah macam makan gula-gula sebelum makan-makanan lain. Mudah sangat dan rasa dia ada sikit rasa macam anggur dan tak manis sangat.

Jadi untuk orang yang sentiasa sibuk macam Asyik memang produk macam ini sangat diperlukan supaya kulit boleh cantik dan kehidupan yang sibuk dapat diteruskan macam biasa. Nak tahu apa yang istimewa sangat produk ini sampaikan Asyik jatuh cinta? Jom sambung baca lagi.
1. Maklumat produk ; Kebaikan/Fungsi produk
  • Boleh MEMUTIHKAN kulit muka
  • Boleh MEMUTIHKAN kulit satu badan
  • Boleh menghilangkan jerawat dan parut jerawat
  • Boleh menghilangkan jeragat
  • Boleh menaikkan seri muka
  • Paling penting, BOLEH MEMUTIHKAN SATU BADAN dengan cara PALING MUDAH iaitu KUNYAH sahaja!
2. Maklumat lain
  • 100% dari ekstrak semulajadi BUNGA SAKURA
  • 100% tiada bahan kimia dan tiada kesan sampingan yang negatif
  • Diformulasi oleh doktor perubatan bertauliah Malaysia dengan kepakaran teknologi Korea
  • Sesuai untuk semua jenis kulit lelaki dan wanita.
  • Ekstraknya antara agen anti penuaan yg paling berkesan dan terbukti digunakan oleh ramai pengamal kecantikan di Jepun dan Korea.
  • LULUS Kementerian Kesihatan Malaysia.
  • Sangat sedap untuk dikemam. Nyum nyum!
Setiap satu botol mempunyai 30 tablet. Asyik selalu ambil setiap pagi 2biji sehari.
Nak kulit putih gebu mesti cuba Mika Sakura White.
Dah banyak pelanggan yang mencuba Mika Sakura White. Boleh baca sendiri testimoni diaorang kat bawah ini. Peserta Nona Manis Uyaina pun makan juga tau.
  
Sekarang Procrowd Holdings sedang mengadakan promosi untuk 200 pelanggan terawal. Sebarang pertanyaan cepat whatsapp sis Ara dari Procrowd - 0132037799. Boleh cuba sekarang sebab ada promosi. Nak tahu lebih lanjut boleh terus ke facebook page Rahsia Kecantikan Wanita.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, August 2, 2015

Product Review : The Best Oxygen Mask

Assalamualaikum,
Oksigen? Penting sangat-sangat untuk kita bernafas di dunia yang indah ini. Oxymask merupakan salah satu produk yang memberikan nafas segar pada wajah kita yang mempunyai oksigen yang sangat penting untuk kulit wajah. Oxymask serta-merta menembusi jauh ke dalam lapisan dermis kulit untuk meningkatkan tahap oksigen melalui formulationOxyPearcalin® secara eksklusif.

Oxymask meningkatkan tahap oksigen; membantu membaiki, menghidrat, melembapkan, menganjalkan, meringankan, pengelupas lembut, mengetatkan liang roma, merawat jerawat dan ia juga meningkatkan keupayaan penyerapan kulit untuk memastikan ia segar dan cergas serta meninggalkan kulit anda berasa lebih muda, lembut dengan kilauan lebih.

Dengan bahan-bahan pelembab yang luar biasa seperti hayashibara, hyaluronate, saccharide isomerate, jojoba seed oil ini dapat mengekalkan kulit terhidrat dengan memulihkan dan mengekalkan keseimbangan kelembapan.
Produk ini sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Disyorkan untuk mereka yang mempunyai gaya hidup yang penuh tekanan, tidur yang tidak mencukupi, seseorang yang kerap melancong, berada di tempat yang berhawa dingin dengan lama dan perokok.
OXYMASK
A pioneer, multi-functional oxygen mask. Amazing self-healing to gain beauty naturally! Awarded FIRST brand 2015.
MAIN FUNCTIONS
OxyPearcalin® Exclusive Beauty Talk Oxygen Formulation : Replenish Oxygen deep into skin to promote skin renewal.
Witch Hazel Extract : prevent acnes, clogged pores and reduce inflammation. Suitable for pimple skin.
Hayashibara Trehalose : Protects skin cells andprovides moisturizing effect.
Subtilisin : Removes unhealthy and dead skin, softens the appearance of fine line & wrinkles.
Sodium Hyaluronate: Forms a protective layer to lack water to enhances skin hydration.
Palmitoyl Pentapeptide: Reduces wrinkles and restores skin firmness.
Saccharide Isomerate: Deeply hydration to skin and soothing to the scalp.
Jojoba Seed Oil (Simmondsia Chinensis Seed Oil): Acts as a moisturizer and emollient agent to improve the skin elasticity and suppleness, containing natural tocopherols to minimize oxidation. 
Buat pertama kalinya Asyik cuba mask yang mengandungi oksigen didalamnya. Pada permulaan memang terasa pelik sebab kita dapat dengar bunyi buih-buih yang tercipta di wajah kita. 

Seolah-olah ada sesuatu yang muncul diwajah. Tapi lama kelamaan ia menjadi sangat selesa sebab mask ini sejuk dan menyerap kedalam kulit dengan cepat. Dengan hanya sekali percubaan Asyik dapat rasa dan lihat kulit Asyik menjadi segar dan serius sangat seronok ada Oxymask. 

Kelemahan yang terdapat pada produk ini cuma waktu nak pump keluar mask itu jea , sebab agak susah nak picit keluar tapi yang lain semua bagus. Asyik bagi rated 4.5/5 dan memang suggest korang untuk cuba. 
CARA PENGGUNAAN
1. Menggunakan Oxymask - Selepas membasuh muka, sapu mask pada kulit dengan hujung jari anda, tumpuan khas di kawasan yang mempunyai jerawat dan liang tersumbat.

2. Urut perlahan-lahan - Bubbles akan dihasilkan melalui urutan lembut. Cara mengurut akan membantu OxyPearcalin® untuk meningkatkan kadar dan jumlah buih.

3. Buih di wajah - Biarkan buih selama 5-10 minit, bilas dengan air dan sapukan Oxyaqua segera untuk mengoptimumkan penyerapan!
Untuk yang nak cuba dan tahu tentang produk ini dengan lebih lanjut boleh terus ke :
Use this promo code to shopping CZAAZXSPX4.
Website : Beauty Talk
Facebook : Beauty Talk

Harga : RM249 (50ml)

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, July 11, 2015

Product Review : NEESYA LumiScience°®

Assalamualaikum,
Neesya is one of the most popular product right now. Popular because of their excellent and quality products. This is the second review that Asyik doing for their product and so far I like this product.
NEESYA Skincare
Hydrating Serum - RM125 (Rated : 4/5)
Brightening Eye Contour Gel - RM119 (Rated : 5/5)
Age Defence Moisturiser - RM125 (Rated : 5/5)
UV Shield PA+++ SPF30 - RM79 (Rated : 4/5)
Useful for outdoor activities and it is easy to wear and bring together into your bag.
Formulation of Titanium Dioxide and Octinoxate provides broad spectrum protection from damaging UVA and UVB rays. Silver Vine extract enhances skin translucency. Triple function: Defence-Repair-Relief. Shields skin against UV-induced loss of firmness, restores youthful glow, moisture barrier and soothes skin.
  1. Cleanse, tone and moisturise face.
  2. Smooth an even layer of UV Shield SPF30 PA+++ over face and neck. Apply before outdoor activities. Also suitable for water-sports.
  3. Re-apply after towel dry, perspiration and swimming.
Cool, fresh and a little bit hot in the beginning. After a while it feels comfortable. Non-greasy and quickly absorbed into the skin. In the eyes feel strained and it is odorless gel.
An eye treatment formulated in a 360° approach to address the major concern of the eye contour. Helps visibly brighten dark eye circles, diminish puffiness and the effects of fatigue and aging.

Regu®-Age PF counters the causes of dark circles, puffiness and improves skin firmness and hydration. LumiScience® Technology helps diminish discoloration, protect against oxidative stress and refine the early signs of age, while light diffusers refract light for immediate optical brightening effect. Fragrance and color free.
  1. Dispense 1 pump onto your fingers.
  2. With your fourth finger, gently pat Eye Contour Gel under the eye area, blending gently from inward to the outward corner. Followed by application over the top of the eye lids.
  3. Follow by smoothing the product over the eye contour until it's fully absorbed.
  4. Apply twice daily, in the morning and night.
    TIP: For a refreshing experience for tired eyes, place product in the fridge and apply a generous layer like an overnight mask to soothe tired, puffy eyes.
This intensive hydrating serum with AcquaCell helps boost lasting skin moisture by helping improve skin cellular fluidity and skin’s natural moisturising ability. Optimum skin hydration is restored and fine lines are diminished by the re-plumping and moisturising action of sodium hyaluronic and soothing aloe extract.

Skin texture is refined and radiance is enhanced with the combination of Silver Vine extract and bio-technological precious gem blend of yeast proteins. Skin radiates with vitality, as signs of dehydration are diminished and skin appears smoother, firmer with daily use.
  1. Use after cleansing and toning. Pump 2 pumps of serum and spread evenly over face and neck.
  2. Gently tap until fully absorbed andalways follow-up with a moisturizer or face cream.
  3. Apply twice daily, morning and evening.
This product has the smell of chemicals but not harmful. When used feels light and like not wearing anything except skin slightly sweating may be due to the reaction of the ingredients. After a while it absorbs into the skin and the skin will feel soft and moist.
Instant hydration moisturiser with multi anti-ageing functions. Enriched with Silanol and brown algae complex, helps restore youthful glow, smoothens wrinkles, firms skin, soothes and protects against environmental stress. Carbohydrate Complex provides deep and long-lasting hydration up to 72 hours. Silver Vine extract brightens and enhances skin translucency.
  1. Cleansed and toned face.
  2. Smooth an even layer of Age Defence Moisturiser on face and neck. In the morning, follow up with UV Shield SPF30 PA+++ for sun protection.
  3. Use twice daily, morning and evening.
Website : NEESYA
Facebook : Neesya Skincare

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, July 9, 2015

Life Inspired Premieres Two New Original Series Taking Viewers on a Grand Tour of Switzerland

Assalamualaikum,
Prepare to embark on a journey of Swiss discovery as Life Inspired brings you two exciting original series this July. Explore the intriguing world of watches in Art of Time: Baselworld, set to premiere on 11th July, 11pm MY/SIN/HK. Next, journey into Switzerland’s most panoramic railways aboard Stopover Switzerland: Grand Train Tour, as it premieres on 25th July, 11pm MY/SIN/HK.
Art of Time: Baselworld
Showtime: Saturdays, 11pm MY/SIN/HK
Duration: 2 episodes x 30 minutes
Host: Jason Godfrey
Jason Godfrey returns to Switzerland to seek out the next big thing in haute horlogerie and exquisite jewelry at Baselworld 2015. Discover the latest technological advancement and innovative designs with the all-new Life Inspired original series, Art of Time: Baselworld.

As Switzerland’s cultural hub, Basel boasts the highest concentration of museums and art galleries – a result of its long-standing patronage of classical fine arts. Notable museums include the world-famous Beyeler Museum, named after its founder and an early initiator of Art Basel, Ernst Beyeler; The Tinguely Museum is an art museum dedicated to the life and work of the eminent machine sculptor Jean Tinguely.
Observe as the innovations of art and design come together as prestigious watchmakers and jewelry houses pay their tributes to Swiss heritage: Oris reveals its latest master stroke with the new Calibre 111, now available in four different finishes – a celebration of its independent history as pioneer creators of movement; while Schoeffel presents its rare collection of necklaces set with exquisite Tahitian Peacock Pearls.
Solar energy and GPS functions feature heavily on the technological front – Seiko unveils the Astron GPS Solar, which uses GPS signals to automatically detect from 39 time zones; Tissot launches the first touch screen watch powered by solar energy with the T-Touch Solar, with an impressive ability to store up to one year of power in a single charge. This year’s Baselworld debuts are testament to the essence of venerable craftsmanship – passion, tradition and innovative creativity. The past, present and future co-exists in harmony in Basel, a city that honours its traditions even as it embraces 21st century sensibilities.
Stopover Switzerland: Grand Train Tour
Showtime: Saturdays, 11pm MY/SIN/HK
Duration: 3 episodes x 30 minutes
Host: Jason Godfrey
Join Life Inspired’s charming host Jason Godfrey on his second tour of Switzerland in this latest instalment of Stopover – by train.

Embark on a panoramic railway adventure aboard the Grand Train Tour and visit the cities of Interlaken, Geneva and Zermatt. Set against the majestic backdrop of the Swiss Alps, the train journeys from Lucerne to Interlaken via the Lucerne-Interlaken Express; then ride on the Golden Pass Line from Interlaken to Geneva. Cover the last leg of the Switzerland Grand Train Tour on board the legendary Glacier Express to Zermatt.
Explore the natural beauty of Switzerland with its iconic Alps; stop to admire the quiet magnificence of Lake Geneva whilst visiting landmark fountain Jet d’Eau; experience Swiss life in the village of Brienz; and get closer to unraveling the mysticism of Matterhorn, the Mountain of Mountains. Visit Jungfraujoch to explore the highest train station in Europe; cruise along the tranquil Lake Thun; and paraglide over Interlaken for a bird’s eye view of the city.

Till Next Entry,
Love, Asyik.

Thursday, July 2, 2015

Festival Ramadhan Klang di Pusat Pemborong GM Klang

Assalamualaikum,
Festival Ramadhan Klang di Pusat Pemborong GM Klang telah pun bermula sejak 27 Jun 2015 lagi. Majlis pembukaan rasminya telah berjaya menghimpunkan kesemua orang-orang belakang tabir bagi merealisasikan festival ini termasuk pihak media seterusnya menggunakan peluang ini bagi mengeratkan lagi silaturrahim melalui acara berbuka puasa.
Majlis dihadiri sendiri oleh Pengarah Urusan Gamuda GM Klang Sdn. Bhd sendiri selaku penganjur festival iaitu Yang Berbahagia Dato' Lim Seng Kok disamping Yang Berusaha Dr. Leong Khai Hin, Presiden Klang Chinese Chamber of Commerce Industry dan wakil-wakil dari rakan kerjasama festival ini iaitu Universiti Teknologi Mara (UiTM), Projek Iqra' dan Women International Network (WIN).
Festival Ramadhan Klang 2015 yang berkonsepkan 'balik kampung' ini menyediakan lebih kurang 120 buah gerai jualan persiapan raya dan juga juadah puasa. Para pengunjung bukan saja berpelung untuk membeli-belah tetapi juga dapat berhibur melalui penyusunan program-program terbaik sepanjang 17 hari festival ini berlangsung di antaranya program berunsurkan ilmiah seperti tazkirah Ramadhan, Malam Selawat Rasul bersama Al-Mawlid dan Habib Najmuddin, dan bacaan Al-Quran oleh pelajar-pelajar Tahfiz, program santai seperti persembahan akustk dan nasyid, sesi bermoreh bersama selebriti terpilih dan tidak lupa aktiviti-aktiviti untuk kanak-kanak seperti sesi beramah mesra bersama maskot-maskot karektor popular tanah air serta banyak lagi. Paling istimewa adalah lorong khas yang dihias dengan dekorasi perkampungan melayu untuk para pengunjung merakamkan detik indah mereka bersama keluarga.
Selain itu, festival ini juga turut menyediakan ruang percubaan kepada alumni UiTM dan badan bukan kerajaan untuk menjual produk buatan mereka sendiri selain melatih diri mereka untuk bergelar usahawan. Program seperti ini sebenarnya sangat sinonim dengan hasrat Pusat Pemborong GM Klang sendiri yang mana sentiasa membuka ruang kepada golongan usahawan PKS (Peniaga Kecil Sederhana) untuk memanjukan perniagaan mereka ke peringkat yang lebih tinggi.
Festival yang bakal berakhir pada 12 Julai nanti ini beroperasi dari jam 3 petang (Isnin-Jumaat) dan seawal 11pagi (Sabtu-Ahad) sehingga 11 malam. Berikutan dengan itu, kedai-kedai di dalam pemborong GM Klang turut dilanjutkan waktu perniagaannya hingga ke 10 malam dari hari kebiasaan yang berakhir pada 7 petang khususnya untuk kemudahan para pengunjung festival.
Blogger-blogger yang hadir memeriahkan majlis berbuka puasa.
      
      
      
Mari ramai-ramai kita ke GM Klang dan shopping sakan kat sana. Bawa semua ahli keluarga anda.

Untuk maklumat lanjut layari : 
Website | www.gmklang.com

Till Next Entry.
Love, Asyik.