Wednesday, April 30, 2014

Auto-City Shop In D'Park Penang

Assalamualaikum,
Pernah dengar nama Auto-City? Bukan I-City yang kat Shah Alam itu yea. Ini Auto-City di Seberang Perai, Pulau Pinang. Ini pun salah satu tempat tarikan utama bila orang datang ke Penang. Yang menariknya kat sini anda boleh makan sambil bershopping, kawasannya lebih terbuka dan selesa. Asyik suka datang kat sini sebab tempat makan yang disediakan semua memang favourite Asyik. Tutti frutti, Sushi King, Seoul Garden, Pizza Hut, Old Town White Coffee dan banyak lagi semua ada di tempat ini. Dah habis makan boleh shopping dan menjamu mata di Auto-City Shop In D'Park. Macam-macam ada jual kat situ. Yang bestnya semua murah dan mampu di beli.

Simbolik Pulau Pinang di Auto-City Shop In D'Park.

Laluan shopping yang selesa.

Banyak aksesori yang unik dijual kat sini.

Terbaru siap ada Love Lock lagi.



Kalau nak datang sini pastikan datang awal sikit yea. Kalau lewat nanti tutuplah semua kedainya. Paling lewat pun sampai pukul 12 malam sahaja.

Ini tempat kegemaran Asyik yea, Seoul Garden. hehe

    
Lepas jalan-jalan di Auto-City Shop In D'Park kita pekena Mee Sotong dan Coconut Shake di Bandar Perda dulu lepas itu baru senang hati nak balik rumah. Yummm Yummm, dah kenyang jom balik.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, April 26, 2014

Silkygirl Perfect Stay 20HR Eyeliner

Assalamualaikum,
Eyeliner ialah salah satu komponen penting dalam merias wajah. Dengan adanya eyeliner kelopak mata yang nipis akan kelihatan cantik dan mata juga nampak agak besar dari biasa. Silkygirl Perfect Stay 20HR Eyeliner antara eyeliner yang boleh anda cuba. Eyeliner ini mempunyai dua warna pilihan iaitu Blackest Black dan Dark Brown. Pilihan Asyik ialah Blackest Black. Eyeliner ini boleh bertahan selama 20jam dan kalis air. Apa yang Asyik suka tentang eyeliner ini, bila digunakan ia tidak comot dan warnanya memang sangat cantik. Bentuknya pula tajam dan ia memang memudahkan bila diguna.Untuk membersihkannya anda cuma perlu menggunakan makeup remover dan sekelip mata ia akan hilang.


With the unique technology of a combination of volatile silicones and siliconic resin, this eyeliner is build to have long-lasting properties as it adheres to the eyelid and is transfer resistant. The high coverage, creamy formula with rich and intense color ensures that the eyeliner glides easily on eyelids. The eyeliner is waterproof and smudge-proof, and comes with a build-in sharpener.

20 hour wear 
Retractable
Waterproof & Smudge-proof 
With build in sharpener

Perfect Stay 20HR Eyeliner
Price : RM 14.90
Where to buy: Watsons, Guardian, Sasa
Rated : 4.5/5

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, April 23, 2014

Penang Street Art

Assalamualaikum,
Salah satu tarikan utama di Pulau Pinang sekarang ialah dengan adanya mural menarik di bangunan-bangunan lama di sini. Mural yang menarik ini telah dilukis oleh Ernest Zacharevic berasal dari Lithuanian. Kebanyakan mural disini adalah berkaitan dengan budaya dan kehidupan penduduk di Pulau Pinang. Ramai pelancong asing dan orang tempatan yang datang untuk bergambar dengan mural di sini dan memeriahkan lagi jalan-jalan lama di Penang yang penuh dengan jualan hasil kraftangan yang tersendiri. Sememangnya susah untuk dijumpai ditempat lain kerana kebanyakan kraftangan yang dibuat memang unik dan terhad. Let's go and see what my hometown can give you.. :)

Welded Iron Wall Caricatures. They have 52 sculptures located in George Town.

Meet Minions in Penang, by Ernest Zacharevic.

    
Owl Shop which you can purchase cute items represent owl and near from that shop you can rent a bicycle to take a ride around the town.

    


“Boy on a Bike” Mural, Ah Quee Street, George Town, Penang

    
    
    


A lot of unique crafts you can find here.




“Little Children on a Bicycle” Mural, Armenian Street, George Town, Penang.
The artworks are funny, fascinating, and very much open to everyone’s interpretations. Please come here and enjoy the art.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, April 19, 2014

Featured : Hijabista Magazine April 2014

Assalamualaikum,
Hijabista Magazine sudah di tahun ke2. Makin bernas dan menarik isi kandungan mereka. Tahniah diucapkan kepada majalah Hijabista. Semoga bertambah maju dan memberi maklumat yang dapat membantu muslimah di dalam Malaysia dan luar negara. InshaAllah. Untuk kali ke berapa Asyik pun dah tak ingat tapi setiap kali nampak muka keluar majalah terasa excited sikit. hehe. Tak besar mana pun tapi seronok nak kongsi aktiviti dengan korang semua.

Cover : Empat gadis Safi Shayla.

Dalam bulatan merah tudung polkadot itu muka macam nak tidur itu, hah dialah tuan blog ini. haha. Ini semua gambar waktu Asyik turut serta dengan majalah Hijabista untuk memeriahkan booth diaorang di Karnival Karangkraf 2014 tempoh hari.

Ini pula dalam instagram Hijabista. Rajin benor tag kat hijabista setiap kali beli majalah diaorang. hehe. Saja suka-suka lah.

Flashmob bersama team hijabista di Karangkraf. Meriah sungguh waktu ini. Malu pun ada juga sebab kena keliling kawasan bawa sepanduk tapi seronok bila buat ramai-ramai macam ini. Pengalaman yang menarik. Ini dah hari kedua Karnival Karangkraf 2014.

Ruangan lensa pula di muka surat 204. Ada sekeping gambar Asyik waktu hari pertama di Karnival Karangkraf 2014. Best dapat turut serta dengan team Hijabista. Kalau ada yang teringin nak turut serta jangan lupa alert dengan instagram/facebook/website dari Hijabista.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, April 18, 2014

Product Review : Soap and Glory The Righteous Butter Body Lotion

Assalamualaikum,
This is the most amazing body lotion I have ever used so soft and silky and not greasy at all. I put this all over body after a shower and wait a couple of minutes and get dressed, its amazing and leaves you feeling so soft and smooth. I use this all the time and my skin has come out lovely! smooth and smelling delicious. It suits all skin types. Definitely be repurchasing. They also have cute packaging.

What it does:
This lush yet surprisingly lightweight hydrator delivers the perfect level of moisture to dry skin. Its rich, deep-sinking formula is made with shea and cocoa seed butters, sweet almond and rosehip seed oils, aloe vera, vitamin E, and a special seaweed-sourced smoother. This lotion goes on silky, never greasy and swiftly replenishes moisture to dry elbows, knees, and feet. 

What else you need to know:
This lotion comes in Soap & Glory's delicious Pink fragrance: a blend of bergamot, peach, vanilla, and sandalwood.

Price : RM19 for 50ml 
(also have 500ml)
Rated : 5/5

     
You can purchase this body lotion from Sephora Outlets and get Sephora Card. When you have 250 points you can get 10% off for your next visit.

     
This is from Sephora Paragon Mall, Penang. I will come back here soon.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, April 15, 2014

Beauty Haul From SimplySiti

Assalamualaikum,
SimplySiti antara produk kecantikan yang semakin popular di pasaran hasil dari idea Dato’ Siti Nurhaliza Tarudin. Disebabkan itu Asyik patut cuba produk dari SimplySiti. Simply Perfect 2 Way Cake produk pertama yang Asyik cuba. Ia mengandungi bedak pengawal sebum yang mengurangkan minyak dan mengekalkan warna serta tidak mudah tanggal untuk menghasilkan kulit wajah yang berseri. Asyik memang tak berapa suka guna foundation sebab rasa agak rimas dan tak selesa jadi bila pakai bedak ini dah tak perlu foundation lagi. Texture nya halus dan mudah disapu dengan sekata pada wajah. Bekasnya pula praktikal untuk dibawa dengan mudah malah mempunyai penutup khas dibahagian bedak.
SimplySiti Simply Perfect 2 Way Cake - Natural Beige
Price: RM59.90
Rated: 5/5

Produk kedua ialah SimplySiti Luscious Lipstick in Blushing Bride. Lipstick ini mempunyai texture yang sangat lembut dan mempunyai sedikit glitter pada warnanya. Warnanya juga boleh tahan lama dan sudah menjadi kegemaran Asyik setiap kali keluar untuk pakai lipstick ini. Bila pakai kita tak akan rasa melekit tapi seolah seperti tidak memakai lipstick. Itu yang penting sebab Asyik tak suka kalau lipstick itu terasa tebal pada bibir cuma yang kurang menarik bila kita minum warnanya akan melekat pada bekas minuman. Ke semua lipstick macam itu? hehe
SimplySiti Luscious Lipstick in Blushing Bride
Price: RM35.90
Rated: 4/5

Pewangi Sweet Dreams yang Asyik pilih ialah Exotict Violet dan Sugar Blossom. Exotic Violet ialah gabungan sempurna flora dan buah-buahan seperti white musk, jasmine dan grapefruit. Sedap baunya sesuai pada yang suka bau bunga-bungaan. Sugar Blossom pula dengan bauan manis untuk aura positif dilengkapi dengan bau apple blossom, sugar candy dan apricot. Bau kedua-dua produk ini sedap tapi kurang tahan lama. Perlu disembur dengan banyak jika mahu mengekalkan baunya.
SimplySiti Sweet Dreams Exotic Violet dan Sugar Blossom
Price: RM16.90
Rated: 4/5

Kesemua produk ini boleh didapati di semua cawangan Watsons.
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, April 12, 2014

Movie Review : Rio 2

Assalamualaikum,
Kelmarin pada 10 April 2014 Asyik dapat tiket free untuk tonton filem Rio 2. Filem animasi yang sememangnya dinantikan. Sememangnya yang free itu memang best bila datang dengan family. Terima kasih pada orang yang memberikannya. Malah dalam wayang pun hanya Asyik, mak Asyik dan adik saja. Terasa macam VVIP pula. haha. Tapi taklah hanya kebetulan tak ramai orang. Rio 2 filem yang wajib ditonton kalau terasa nak bersantai dihujung minggu sebab filem ini sangat seronok dan terhibur bila tonton. Banyak aksi dan lagu yang seronok dilihat dan dengar. Jangan terlepas peluang tonton filem kelakar dan comel ini yea. Asyik bagi 4 bintang untuk filem ini.


Synopsis
Blu (Eisenberg), Jewel (Hathaway), and their three kids Bia (Stenberg), Carla (Crow), and Tiago (Gagnon) leave their domesticated life in the magical city for a journey to the Amazon where they encounter a menagerie of characters who are born to be wild.

Little relationship annoyances, such as Blu's continued un-macaw-like insistence on making pancakes for the kids, are no big deal. Blu's former human owner Linda (Mann) has also moved from her cozy home in Minnesota to the reserve to be with the quirky wildlife preservationist Tulio (Santoro).

But the idyllic life gets disrupted when Jewel discovers that her long-lost father and his clan have been discovered hiding in the Amazon rain forest.

Part of the issue is that Jewel's relatives, led by radical patriarch Eduardo (voiced by Andy García), don't trust humans — no matter how well-meaning. And Eduardo doesn't accept the domesticated Blu, even if the former house bird has learned to fly.

Jewel's childhood friend and the son Eduardo never had, Roberto (Bruno Mars), also appears to give a musical touch.

Things get worse when they discover that their Amazon home is under threat, and that Blu and Jewel's old enemy Nigel the cockatoo is back for revenge - but he's not alone. (Source)




    

    

    

Till Next Entry.
Love, Asyik.