Sunday, October 26, 2014

Shea Talk by Dynamique

Assalamualaikum,
DYNAMIGUE is a league of energetic and young people who have the experience in successful planning and managing events. They have the expertise in providing services such as event planning, styling session and entrepreneurial talk all across Malaysia. DYNAMIGUE is proud to announce its Volume 1 Entrepreneurial Talk by Shea Rasol who will reveal her beautiful success stories so far.
This humble successful young (26 year old) blogger (65,000 followers) (http://www.myamethyst-shea.com/) will be sharing her most memorable journey of the ups and down in the reality of blogging and the internet world. She will deliver and share her ultimate secret tips to success in a very intimate setting where guest have access to the speakers and brands present for the event, an event no one wants to miss.
Shea start with explaining their education background and how she start blogging.
Live performance from awesome team from Melaka.
Fashion Show by The Urban Hijra. Koleksi yang sangat menarik.
Joining Shea on her talk is a successful business owner of Gorgeous Luxury, Shakila Shaari who will elaborate more on the business side of success. Started out by selling prelove authentic handbags to owning several boutiques, definitely a noteworthy talk. 
             
Founder of Dynamique, Syahira. Thank you dear for the invitation and hope to see you again and good luck.
Some of the vendor who joining the event.
Video that I manage to recorded even the quality is not good but you can hear what they share on this video.

Fashion show by The Urban Hijra.

Asyik harap dan doakan semoga segala usaha Dynamique akan bertambah sukses lagi selepas ini. Come and follow them on instagram (DYNAMIQUE) and you can get more information and event update from them after this.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, October 23, 2014

Food Review : Paddington House of Pancakes

Assalamualaikum,
 Siapa di sini pengemar lempeng? Dulu masa kecil-kecil suka sangat makan lempeng tapi sekarang jarang dah dapat makan lempeng sebab malas nak buat walaupun sangat senang. Lempeng cicah kari paling sedap! hihi. Cara paling mudah dan cepat pergi jer makan kat Paddington House of Pancakes. Kat situ semua jenis pancakes ada, sampai pening nak pilih yang mana. Asyik pergi haritu dekorasi restoran diaorang Halloween agaknya sebab kedai itu dihias macam halloween season. haha. 

Ok bila bab makan memang Asyik susah sikit nak pilih sebab tak suka sangat makanan yang terlalu complicated jadi Asyik order Big Tresure Box of Pancakes. Dalam mangkuk itu banyak buah-buahan dan pancakes kecil yang dipotong bulat. Pancakes dia sangat sedap ditambah pula dengan honey syrup kat atas dia. Nasib baik buah dia semua fresh dan takde yang tak sedap dan ice cream pun lazat. Jadi lulus dan boleh makan lagi.
Tak nampak pula pancakes kat dalam itu. Dah terlindung dengan buah yang banyak.
Untuk satu lagi pancakes Asyik order Tuscany Pancakes. Yang ini dalam dia penuh dengan vegetables dan mushroom. Mushroom itu memang sangat banyak. Ini sesuai untuk vegetarian person. Tapi bila makan terlalu banyak rasa dia agak memuak kan mungkin disebabkan cheese yang digunakan terlalu banyak dan creamy. Satu pancakes saja dah cukup kenyang. Jadinya yang ini failed untuk selera tekak Asyik dan takkan order lagi lepas ini. haha. 
Minuman dia so far sedap jadi boleh cuba yang lain pula lepas ini.
          
Any suggestion restoran yang ada pancakes sedap boleh share dengan Asyik.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, October 22, 2014

Serlahkan Gaya & Peribadimu dengan Viva by Fergie

Assalamualaikum,
FEMININ. BERANI. MEMPESONA.
Kehadirannya sentiasa menggamit perhatian. Gayanya garapan tersendiri tanpa mengikut kebiasaan. Tak kira apa jua ranjau kehidupan, semangat dan keyakinannya tidak pernah luntur. Dia sentiasa bersedia menghadapi segalanya. Keanggunan dan ciri kewanitaan miliknya menjadi dambaan semua.

Dengan semburan haruman Viva by Fergie, anda boleh merasakan sendiri keyakinan dan keberanian milik penyanyi, pelakon, peragawati dan ikon, Fergie. Viva by Fergie merupakan kolaborasi ketiga di antara artis antarabangsa Fergie bersama Avon yang bertujuan memberikan  keberanian untuk berdikari, meraikan sudut lain seorang wanita dan keyakinan untuk hidup dengan gaya tersendiri.
Viva by Fergie Eau de Parfum dari Avon
Bungaan segar yang menawan
Haruman ke-3 dari Fergie bersama Avon
Telah dilancarkan pada 1 September 2014
50ml, RM109.00 (S&S RM125.35)
Boleh didapati dari Wakil Avon, Butik Kecantikan Avon
 
Herba Dingin yang Segar
Pepohon hijau dan herba yang semerbak menghasilkan kombinasi aroma
yang menyegarkan deria.

Putik Lavender
Putik lavender mempunyai haruman yang nyaman dengan sedikit ketajaman yang unik, memberikan  kesinambungan kepada aroma maskulin dan feminin.

Rumpun Vetiver
Merupakan antara aroma kayuan yang paling wangi, rumpun vetiver mempunyai aroma ala kulit yang ringan, membuatkan haruman ini sensual.

Haruman Viva amat segar dan luar biasa dengan gabungan aroma maskulin dan feminin. Herba dingin membuka haruman, diselangi bungaan yang nyaman dan diakhiri dengan kehangatan kayuan dan tanah yang mengasyikkan.

Mulakan langkah penuh keyakinan dengan haruman Viva by Fergie Eau de Parfum yang sensual dan berani. Ia dipasarkan pada 1 September 2014. Untuk mendapatkannya, temui Wakil AVON atau kunjungi mana-mana Butik Kecantikan AVON di seluruh negara. Untuk maklumat lanjut, hubungi talian bebas tol AVON di 1-800-22-AVON (2866) atau layari http://www.my.avon.com

Till Next Entry.
Love, Asyik

Meet MasterChef Australia Judge, George Calombaris, Live in Kuala Lumpur!

Assalamualaikum,
Are you a fan of the award-winning cooking series MasterChef Australia? If you are, take this chance to see George Calombaris right here in Kuala Lumpur! Details below:

Date : Sunday, 26 October 2014 
Time : 2pm – 5pm 
Venue : Plan B, Ground Floor, South Court, Mid Valley Megamall!

Visiting Malaysia in conjunction with the new season of MasterChef Australia Season 6, George will also take part in ‘The Great George Taste-Off’ – to try the top three Malaysian dishes as voted by fans on the Lifetime Asia website – besides showcasing his signature dish with a unique Asian twist!

Don’t miss this chance to have your say – vote which Malaysian dish George should taste on LifetimeAsia.com/GeorgeInMY by 22 October for this once-in-a-Lifetime taste-off! 

For more information, please visit LifetimeAsia.com/GeorgeInMY or check out this video: http://bit.ly/1wOevp9

MasterChef Australia S6 airs weeknights at 7pm and 11pm, on Lifetime (Astro Ch 709)
MasterChef Australia S6 is sponsored by INTI International University & Colleges.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, October 19, 2014

Look Post : Light Brown on Pink

Assalamualaikum,
The happiest people on earth are not those who live on their terms, but those who change their terms for the one whom they love and respect.
Zaraa Shawl : CalaQisya
Sabrina Maxi Dress : CalaQisya
Handbag : Nikisa Closet

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Photographer: Giorgio Izas

Wednesday, October 8, 2014

Saraya Zahret Istana Bunga Fashionista

Assalamualaikum,
Bila sebut bunga memang sangat sinonim dengan wanita. Tambah pula kalau bunga itu yang berwarna-warni. Saraya Zahret kalau ada yang belum tahu maksudnya ialah Istana Bunga-bungaan. Sesuai nama itu dengan produk yang dijual. Pelbagai koleksi pakaian seperti jubah, dress, skirt, palazzo pants, baju kurung moden, baju untuk kanak-kanak dan pelbagai koleksi tudung yang mengikut trend semasa. Setakat ini Asyik dah cuba pelbagai rekaan tudung dari Saraya Zahret dan buktinya memang sangat selesa. Korang boleh tengok dalam instagram Asyik sendiri. Taip jer Asyikizas mesti ada. Asyik dah kongsi gaya yang sesuai mengikut citarasa Asyik sendiri. Serius korang pun akan suka dengan kualiti dari Saraya Zahret. 
Asyik sempat singgah di Saraya Zahret di bangi. Butik itu memang cantik sesuai dengan nama mereka yang membawa maksud Istana Bunga. Bila masuk mata korang akan bersinar-sinar melihat koleksi dari mereka yang berwarna-warni dan cantik. 
Korang boleh tengok sendiri gambar-gambar yang Asyik sediakan dalam entry ini. Semua sangat meriah dan cantik kan.
Seperti berada dalam istana yang menyediakan bilik khas untuk puteri dan permaisuri berhias. Berangan jap jadi puteri kat situ. Hihi
Serius okay dengar penerangan dari pengurus butik Saraya Zahret di Bangi.
Setiap koleksi dari Saraya Zahret mereka menitikberatkan ketelitian pada pakaian serta tudung yang dijual. Kesemuanya mempunyai keunikan tersendiri yang tidak terdapat pada jenama lain.
Asyik pun tak lepaskan peluang untuk cuba koleksi yang terdapat di butik Saraya Zahret. 
Setiap produk mereka akan disertakan dengan trademark dari Saraya Zahret. Itu yang membuatkan produk mereka nampak mewah dan cantik bila dipakai.
Boleh lihat di setiap hujung tudung semuanya dihias dengan juntaian indah dari Saraya Zahret itu sendiri.
Pengurus Saraya Zahret menunjukan cara untuk memakai dress/cardigan hoodie untuk majlis-majlis ataupun kegunaan harian. Memang seronok kalau dapat shopping kat sini sebab boleh dapat tutorial free lagi. Staff Saraya Zahret pun mesra dan mudah untuk kita minta pertolongan kalau keliru untuk memilih pakaian yang sesuai.
Memang tak lepaskan peluang bergambar dengan pengurus Saraya Zahret di Bangi iaitu Puan Intan Zuraini. Kalau singgah kat sana korang boleh jer tanya pendapat dari dia. Baik dan mesra orangnya.
Memang tak kekok kalau nak bertanya pendapat dengan mereka sebabnya semuanya tak lokek untuk berkongsi ilmu. Yang lelaki itu pula En.Mohamad Johari dia adalah adik Pn. Intan dan merupakan pengurus butik Saraya Zahret di Seremban 2. 
Tutorial khas untuk pembaca blog Asyik dari Puan Intan. Tutorial ini untuk Shawl Abington in Deep Pink dan Shawl Pleat Instanbul. Serius mudah, kemas dan cantik.
Shawl Pleat Instanbul ini yang paling Asyik suka. Tak perlu nak iron sangat, bila pakai dah lawa.
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Boleh hubungi atau pergi terus ke butik mereka yang berdekatan dengan anda.


Address :
KOTA DAMANSARA:
45G Jalan PJU 5/20E, The Strand, Kota Damansara, Selangor,Malaysia
Tel: +603 6150 8836

BANDAR BARU BANGI: 
G 11, Jalan 8/35, Seksyen 8, Seri Bangi, Selangor, Malaysia
Tel: +603 8912 3210

SEREMBAN 2:
NO. 64 & 65, Jalan S2 F1, Garden Homes Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan.
Te: +606 6339181

KUALA LUMPUR:
LOT NO 02-03, Level 2, Busana@Menara MARA, 232 Jalan Abdul Rahman, Kuala Lumpur.
Tel: +603 26021231

SHAH ALAM:
Saraya Zahret Shah Alam, NO 13-A, Jalan Plumbum R/7R, Seksyen 7, 40000 Shah Alam.
Tel: +603 55242769

Email : web.sarayazahret@gmail.com 
Website : www.sarayazahret.com

Photographer: Giorgio Izas