Posts

Showing posts from October, 2014

Shea Talk by Dynamique

Image
Assalamualaikum, DYNAMIGUE is a league of energetic and young people who have the experience in successful planning and managing events. They have the expertise in providing services such as event planning, styling session and entrepreneurial talk all across Malaysia. DYNAMIGUE is proud to announce its Volume 1 Entrepreneurial Talk by Shea Rasol who will reveal her beautiful success stories so far. This humble successful young (26 year old) blogger (65,000 followers) ( http://www.myamethyst-shea.com/ ) will be sharing her most memorable journey of the ups and down in the reality of blogging and the internet world. She will deliver and share her ultimate secret tips to success in a very intimate setting where guest have access to the speakers and brands present for the event, an event no one wants to miss. Shea start with explaining their education background and how she start blogging. Live performance from awesome team from Melaka. Fashion Show by The Urban

Food Review : Paddington House of Pancakes

Image
Assalamualaikum,  Siapa di sini pengemar lempeng? Dulu masa kecil-kecil suka sangat makan lempeng tapi sekarang jarang dah dapat makan lempeng sebab malas nak buat walaupun sangat senang. Lempeng cicah kari paling sedap! hihi. Cara paling mudah dan cepat pergi jer makan kat Paddington House of Pancakes. Kat situ semua jenis pancakes ada, sampai pening nak pilih yang mana. Asyik pergi haritu dekorasi restoran diaorang Halloween agaknya sebab kedai itu dihias macam halloween season. haha.  Ok bila bab makan memang Asyik susah sikit nak pilih sebab tak suka sangat makanan yang terlalu complicated jadi Asyik order Big Tresure Box of Pancakes. Dalam mangkuk itu banyak buah-buahan dan pancakes kecil yang dipotong bulat. Pancakes dia sangat sedap ditambah pula dengan honey syrup kat atas dia. Nasib baik buah dia semua fresh dan takde yang tak sedap dan ice cream pun lazat. Jadi lulus dan boleh makan lagi. Tak nampak pula pancakes kat dalam itu. Dah terlindung dengan buah yang

Serlahkan Gaya & Peribadimu dengan Viva by Fergie

Image
Assalamualaikum, FEMININ. BERANI. MEMPESONA. Kehadirannya sentiasa menggamit perhatian. Gayanya garapan tersendiri tanpa mengikut kebiasaan. Tak kira apa jua ranjau kehidupan, semangat dan keyakinannya tidak pernah luntur. Dia sentiasa bersedia menghadapi segalanya. Keanggunan dan ciri kewanitaan miliknya menjadi dambaan semua. Dengan semburan haruman  Viva by Fergie , anda boleh merasakan sendiri keyakinan dan keberanian milik penyanyi, pelakon, peragawati dan ikon,  Fergie . Viva by Fergie merupakan kolaborasi ketiga di antara artis antarabangsa Fergie bersama Avon yang bertujuan memberikan  keberanian untuk berdikari, meraikan sudut lain seorang wanita dan keyakinan untuk hidup dengan gaya tersendiri. Viva by Fergie Eau de Parfum dari Avon Bungaan segar yang menawan Haruman ke-3 dari Fergie bersama Avon Telah dilancarkan pada 1 September 2014 50ml, RM109.00 (S&S RM125.35) Boleh didapati dari  Wakil Avon, Butik Kecantikan Avon   Herba Dingin yang Sega

Meet MasterChef Australia Judge, George Calombaris, Live in Kuala Lumpur!

Image
Assalamualaikum, Are you a fan of the award-winning cooking series MasterChef Australia? If you are, take this chance to see George Calombaris right here in Kuala Lumpur! Details below: Date : Sunday, 26 October 2014  Time : 2pm – 5pm  Venue : Plan B, Ground Floor, South Court, Mid Valley Megamall! Visiting Malaysia in conjunction with the new season of MasterChef Australia Season 6, George will also take part in ‘The Great George Taste-Off’ – to try the top three Malaysian dishes as voted by fans on the Lifetime Asia website – besides showcasing his signature dish with a unique Asian twist! Don’t miss this chance to have your say – vote which Malaysian dish George should taste on LifetimeAsia.com/GeorgeInMY by 22 October for this once-in-a-Lifetime taste-off!  For more information, please visit LifetimeAsia.com/GeorgeInMY or check out this video: http://bit.ly/1wOevp9 .  MasterChef Australia S6 airs weeknights at 7pm and 11pm, on Lifetime (Astro

Look Post : Light Brown on Pink

Image
Assalamualaikum, The happiest people on earth are not those who live on their terms, but those who change their terms for the one whom they love and respect. Zaraa Shawl : CalaQisya Sabrina Maxi Dress : CalaQisya Handbag : Nikisa Closet Till Next Entry. Love, Asyik. Photographer:  Giorgio Izas

Saraya Zahret Istana Bunga Fashionista

Image
Assalamualaikum, Bila sebut bunga memang sangat sinonim dengan wanita. Tambah pula kalau bunga itu yang berwarna-warni. Saraya Zahret kalau ada yang belum tahu maksudnya ialah Istana Bunga-bungaan. Sesuai nama itu dengan produk yang dijual. Pelbagai koleksi pakaian seperti jubah, dress, skirt, palazzo pants, baju kurung moden, baju untuk kanak-kanak dan pelbagai koleksi tudung yang mengikut trend semasa. Setakat ini Asyik dah cuba pelbagai rekaan tudung dari Saraya Zahret dan buktinya memang sangat selesa. Korang boleh tengok dalam instagram Asyik sendiri. Taip jer Asyikizas mesti ada. Asyik dah kongsi gaya yang sesuai mengikut citarasa Asyik sendiri. Serius korang pun akan suka dengan kualiti dari Saraya Zahret.  Asyik sempat singgah di Saraya Zahret di bangi. Butik itu memang cantik sesuai dengan nama mereka yang membawa maksud Istana Bunga. Bila masuk mata korang akan bersinar-sinar melihat koleksi dari mereka yang berwarna-warni dan cantik.  Korang boleh tengok sendiri