Monday, November 21, 2011

Keyya Kayya Bazaar - Nikisa Closet (19.11.11)

Assalamualaikum,
Asyik cuma nak share serba sedikit sewaktu Nikisa Closet menglibatkan diri dalam Keyya Kayya Bazaar pada 19 November 2011 yang lalu. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar walaupun agak lambat sikit untuk setup booth masa tu tapi tiada masalah. Kehadiran pengunjung juga alhamdulillah walaupun tak ramai seperti di events yang lain. Tapi bertambah meriah apabila menjelang petang dan sewaktu perlawanan bola antara Malaysia dan Myanmar. Memang sangat kecoh semua pakat ramai-ramai menyaksikan bola pada waktu tersebut. Yang lelaki lepak tengok bola dan yang perempuan shopping-shopping. Sesuai sangat kan. 













Antara koleksi dari Nikisa Closet..







Alhamdulillah sudah selesai. Jumpa di lain events pula..:)

Saturday, October 29, 2011

Day Out : KL City Walk Bazaar

Assalamualaikum,
This month so many events are running in Kuala Lumpur and Selangor. One of them are KL City Walk Bazaar. Located in Jalan P.Ramlee Kuala Lumpur. So Asyik still have chance to be there yesterday. This is the first time Asyik being there. Mungkin pada hari tersebut mereka masih belum bersedia dengan selengkapnya kerana sewaktu Asyik di sana masih banyak booth yang belum dibuka. Itulah gelojoh sangat nak pergi kan. Acara ini berlangsung selama tiga hari. Disebabkan Asyik nak berkejar ke events lain pula untuk esok hari, jadi Asyik buat keputusan untuk pergi pada hari Jumaat. Kepada sesiapa yang teringin nak pergi masih sempat lagi sebabnya esok events tersebut masih ada. Gambar dibawah adalah di sekitar kawasan KL City Walk. 







Pergi bersama-sama dengan Cik Ziratul.. 
Till Next Entry..

Sunday, October 16, 2011

Kerana Kau Gadisku by Giorgio Izas

Assalamualaikum,
Surprise!!!! Asyik tengah terkejut ni. haha. Tiba-tiba artist kesayangan Asyik wat surprise dengan membuat satu karya yang ditujukan khas untuk Asyik. Wah terharu sangat. Ayu sangat kan illustration kat bawah nih. Tudungnya siap berterbangan dengan lembut dan cantiknya. Asyik macam tu ke?Hopefully seAyu dan seindah yang digambarkan. Terima kasih kepada saudara Giorgio Izas yang telah membuat Asyik terharu kerana kepandaiannya melukis untuk Asyik. My favourite colors pula tu. Terima kasih..Muaaahhh..haha.

Macam tak percaya dapat illustration seindah ini!! 
Tengok illustration ni terdapat bermacam-macam maksud yang tersirat di dalam nya.:)
Terima Kasih :)

Tuesday, June 7, 2011

Hana Tajima Join Fashion Bloggers Rehab Bazaar 2011

Assalamualaikum,

With Hana Tajima.. 

Hana Tajima is prepared their handmade T-shirt from Maysaa brand..

Story about Pakcik dan anaknya berkenaan Hana Tajima...

Pak Cik: Adik cepat pergi panggil kakak, Hana dah sampai...
Adik: Baik ayah..

(Adik pun berkejaran memanggil kakaknya yg sedang shopping kt dlm Stellar)

Pakcik: Hana, my daughter want take picture with u..Can haa?
Hana: Yes sure..

(Sementara anaknya memanggil seorang lg anaknya, pakcik itu sempat bergurau senda dgn Hana)

Pak Cik: Hana, you know, we are waiting for u, one and half hours..hehe..
Hana: Really (sambil tersenyum)...

Al-kisahnya..pakcik tadi menunggu Hana di depan lift semata-mata supaya anaknya dpt bergambar dgn Hana Tajima...Anaknya pula sibuk bershopping kat dalam..he3...Sweetkan ayah dia..Baik sgt..mmg support habis minat anak gadis nya...Pakcik mmg terbaiklah...
(telah diolah oleh Nikisa Izas)

(Kisah yang berlaku di depan mata I sendiri sewaktu menunggu kawan)


Such a nice girl Aishah Amin.. 


With Mas Angelina.. 

With Ami Schaheera...
Moga u cepat sembuh yea dear..

With Ilyia Chica.. 

With Adriani 
My classmate yg sgt inspired me...Shea Rasol

My friend yg sgt supportive..sanggup dtg semata-mata nak jumpa Asyik..he3..

 

 
With My Darling..
Tq sebab sudi ikut ke mana saja I pergi..

Pic credit to Giorgio Izas

Wednesday, March 2, 2011

Step By Step Using Arcylic & Oil Pastel

Assalamualaikum semua,
Dibawah adalah hasil kerja yang Asyik buat dan telah dirakam step by step tapi step yang pertama tertinggal pula nak capture..Hanya menggunakan warna-warna asas sahaja dan kemudian dicampurkan untuk menghasilkan warna-warna yang lain..

2nd step using arcylic

3rd step using arcylic

4rd step using arcylic

5th step using arcylic

6th step using arcylic

7th step using arcylic

8th step using oil pastel



Touch up using oil pastel

oil pastel again


using oil pastel sehingga anda rasa sudah berpuas hati



Final Arcylic + Oil Pastel