Friday, May 23, 2014

Product Review : Maybelline Clear Smooth BB Stick

Assalamualaikum,
This is another BB Cream that I would like to share with you girls on how they works on face. BB Cream pertama yang Asyik cuba berbentuk stick. Berdasarkan packaging ia memang memudahkan bila nak sapu ke muka. Tapi korang perlu gunakan span yang sesuai untuk meratakan krim tersebut. BB Cream ini boleh menutupi bahagian wajah yang mempunyai warna yang tidak rata. Texture pada BB Cream ini seperti powder. Bila mula-mula guna ia macam krim biasa tapi bila disentuh dan disapu ia seperti powder dan rasa sangat halus.
   
Maybelline Clear Smooth Shine Free BB Stick SPF 21 PA+++
Comes in 2 shades (Fresh and Natural)
10g
For oily skin
Plastic packaging is light, simple and easy on travels. I am using Natural and this color works on me and it really smooth on my face. It comes with SPF which is great for our hot weather here. And due hot humid weather after a couple of hours it looks oily and you have to blend it again. But for me everything is good.
   
Maybelline Clear Smooth BB Stick
Where to buy: Watsons/ Guardian
Price: -
Rated : 3.5/5

Till Next Entry.
Love, Asyik

12 comments:

  1. Oh. ingatkan ni concealer.. rupenye foundation. the packaging more like a concealer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ini foundation..packaging dia sbnrnya yg menarik..:)

      Delete
  2. Wah! Macam menarik untuk dicuba je. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes perlu cuba...mana tahu sesuai dgn kulit Nuriesya..:)

      Delete
  3. yatt lagi suka yang jenis cecair..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh mungkin yg itu lebih sesuai dgn kulit yatt..Asyik mana2 pun boleh ajer..hehe :)

      Delete
  4. okay. boleh pergi cari kat watsons

    ReplyDelete
  5. pernah try stick ni.
    tapi lagi selesa foundation biasa2 tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesetengah org mmg xsuka sgt dgn stick ni mybe sebab kita kena ratakan juga guna span kan..so sama jea ada pro and cons..:)

      Delete