Posts

Showing posts from January, 2021

Magic Frankincense

Image
Assalamualaikum, Entry sebelum ini ada bgtau tentang rutin sebelum tidur. Yang guna eo Melrose dan Panaway tu. Frankincense ni pula guna sebab ada tompok merah dan gatal di sekitar sebelah lutut. Dah cuba guna eo lavender tapi kurang berkesan jadi smlm cuba guna frankincense pula. Lepas sapu tu memang hilang rasa gatal dan nak tunggu hari ini pula nk tengok samada merah itu kurang atau tak. So setiap kali lepas mandi jea mesti sapu frankincense. Dalam sehari ni lebih kurang 3kali juga sapu, sapu nipis jea. Ambil sikit2 jea kat bahagian atas bekas eo.  Memang sehari ni gatal itu memang takde dah. Tompok kemerahan pun dah makin kurang. Nampak dah kering dari semalam. Warna pun dah tak merah terang, semakin pudar warna merah tu.  Alhamdulillah seronok sangat bila guna eo dan berkesan. Sesuailah dengan gelaran dia King of oil `Frankincense'. Tak boleh nak tunjuk gambar kesan tompok merah itu sebab aurat gaisss. Korang search jealah tompok kemerahan pada kulit. Nak cuba frankincense ess

Melrose, Panaway, Frankincense

Image
Assalamualaikum, Routine before sleep. Byk betul rutin kan org perempuan ni tapi apa boleh buat dah memang kejadiannya wanita itu unik. Unik dalam pelbagai cara. Jadi org perempuan kenalah pandai jaga diri. Yang muda2 mungkin belum rasa, nanti dah kahwin dah ada anak kalau tak jaga diri dengan baik mcm mana nak jaga keluarga sendiri. Mak selalu pesan sebelum kahwin dulu, sekarang merasa lah bila kurang jaga diri tu.  Sekarang tiap-tiap malam akan sapu Panaway pada kaki, jadikan sebagai minyak urut, letak dlm bekas bertutup tu senang nak ambil, bangun pagi lega tak lenguh dah. Jadi ibu ni kadang nak berehat pun curi-curi masa sebab anak akan cari u setiap masa 24/7. Nak melepas pun dia akan ketuk pintu toilet `mama baby buat abg', `mama nk mkn’, `mama buat apa tu’. So kalau diri sendiri tak nak ambil kisah kesihatan diri siapa lagi nk peduli?  Satu lagi rutin sapu eo Melrose. Eo ni untuk tapak kaki yang kering. Dilute juga dengan carrier oil so the eo akan melembabkan kaki kita nant

Kill The Virus

Image
Bawa kemana-mana Thieves Spray ini. Sembur jea pada kawasan yg kita rasa mesti berjuta orang dah sentuh. Berjaga-jaga selagi mampu. InshaAllah semoga dijauhkan dari virus. Looking for the fast and convenient way to freshen up small surfaces? Thieves Spray is the perfect on-the-go, quick-clean solution. Keep one or two around the house and throw one in your backpack to use when needed. The fresh, rich aroma instantly promotes a clean environment when used on counters, sinks, door handles, bathroom surfaces, and more. It contains naturally derived, plant-based ingredients and is safe to use around children and pets. One spray will leave your space smelling fresh and clean.  

Penyelamatku Panaway

Image
Bulan ni banyak juga eo favourite nak kena topup. Salah satu Panaway ni. Dapat masa join YL dah ada dlm set PSK. Panaway ni lah byk guna bila sakit2 leher, lengan, kaki, badan. Kadang campur dengan V-6 nk jadikan minyak urut. Tadi sapu kt tangan, bahu dan pergelangan tangan sebab rasa sengal2 jea urat ni. Nak angkat barang berat sikit pun rasa dah sakit. Panaway lah penyelamat. Bau best dan berangin. Banyak kegunaan Panaway ni boleh baca di bawah. 1- Gabungkan PanAway dengan Minyak Sayuran Kompleks V-6™ dan gunakannya dalam urutan selepas aktiviti fizikal bagi menikmati sensasi dingin dan merangsangkan. 2- Sapukan pada leher dan bahu pada waktu pagi dengan Minyak Sayuran Kompleks V-6™ untuk menikmati aroma yang menyegarkan dan menaikkan semangat. 3- Sapukan di tapak kaki bagi menikmati urutan kaki yang menenangkan. 4- Cipta garam mandian anda sendiri dengan menitiskan 10 titis PanAway ke 1 cawan garam Epsom. Masukkan campuran itu ke air mandian yang suam dan bertenang dalam suasana ala

Tiga Serangkai Young Living

Image
Lepas maghrib tadi tiba2 husband ckp pening kepala sgt. Pastu dia muntah dah dua kali. Tak pasti kenapa. Tp memang siang tadi pun nampak dah tak berapa sihat. Sebab dia cakap pening kepala. Tak perasan pula panadol dah habis sebab memang dah lama sangat tak makan panadol sejak consume sul4zyme YL. Alhamdulillah. Mlm ni jadi nurse lagi. Selalu nurse anak2 jea. Penyelamat sebab ada eo Peppermint untuk sapu kt kepala yg pening, R.C sapu kat dada untuk selesakan dada, selsema atau keletihan dan Thieves sapu kat tapak kaki untuk kuatkan imun badan. InshaAllah. Semoga menjadi asbab untuk sembuh. Till Next Entry, Love Asyik.

You Deserve The Best from Young Living

Image
Just want to share, when you join Young Living as a members. You can get point for every purchase you make. Every purchase gaiss!  Tak perlu pun nak cukupkan beberapa pembelian baru nk dikira untuk dapat Rewards Points. Hampir setiap pembelian akan dpt Rewards Points dan commission. Bila sign up as members dengan Premium Starter Kit pun dh dpt point. Kan dh cakap every purchase!! Dan Rewards Points biasanya ada expired date tp expired date pun bertahun2 baru akan tamat. So xlogik lah kita tak redeem kalau dh buat pembelian kan. Bila dpt Rewards Points you can redeem product from YL.  Produk pula semua menarik. Produk dahla memang sedia maklum bagus keberkesanan dia. Apa lagi yang korang nak. Tak nak ke pakai produk yang bagus mcm ni. Sis pun menyesal kenapa lah tak guna dari awal YL ni. Korang jgn jadi mcm sis lambat sgt nak ada kesedaran dlm diri  🤣 . Sekarang bersyukur sgt sebab guna produk YL ni. Bukan saja nk puji tapi memang dh guna sendiri dan sgt berkesan. Kalau korang dgr yg c

Feathers The Owl Diffuser Back In Stock

Image
Woot Woot burung hantu datang kembali dengan set loose. Free lavender essential oils 5ml. Feathers The Owl Diffuser paling digemari semua.   Ada 11 jenis warna lampu untuk diguna. Boleh bertahan sehingga 10jam apabila diffuse bersama essential oil. Paling seronok ada 5 jenis bunyi yang boleh didengari.  Wholesale Price : RM224 Retails Price : RM294.50 Tunggu apa lagi silalah DM segera. Ini bukan sekadar lampu atau diffuser tapi diffuser ini mampu memberi ketenangan kepada anda setiap masa. Belum cuba belum tahu, nak cuba jgn malu2. Contact me now. Till Next Entry, Love, Asyik.  

Female Favorites

Image
Women are often asked to wear numerous hats—from mama to business woman, emotional therapist to fitness guru, loving wife to supportive friend, and everything in between, a LOT is asked of women. As women, we need to ensure that we are supporting ourselves in all different aspects of our life. Unknown to many, essential oils can play a major role in supporting the different needs and areas of women’s life. Emotionally, physically, spiritually, and mentally, oils can help uplift and support women in whatever roles you play throughout the day. Below are some of our favorites: Joy: Creates an environment of romance and warmth. With its combination of floral and citrus essential oils, including Ylang Ylang, Geranium, Jasmine, Palmarosa, Rose, Bergamot, Lemon, and Tangerine, this unique and feminine fragrance is sure to be a favorite. Diffuse it or dab it on your neck and wrists for a natural floral perfume. Apply it to your skull and invite peace and togetherness with its positive aroma. S

First Aid Kit Family

Image
Assalamualaikum, Setiap pagi bangun pasang diffuser letak Essential oils kegemaran ikut mood. Nak rasa tenang letak lavendar, nk hilangkan bau dlm rumah kotlah baru lepas masak blh guna purification, lemongrass, best sgt, nak hilangkan selsema guna R.C. atau lemon. Serius banyak betul kebaikan eo dr Young Living ni. Terjebak dgn YL ni sbb anak-anak dan sebelum ini dah dengar dan tahu kebaikan eo YL tapi tak pernah lagi cuba. Sekarang dah pakai dan dah rasa keberkesanannya so jadi seronok nak dapatkan dan cuba semua item. Kat rumah ni diaorang panggil farmasi 😅. Haha sebab byk eo yg boleh bantu kalau tiba2 luka, demam, selsema, batuk dan byk lagi. For me it’s First Aid Kit for my family 🚨. Till Next Entry. Love Asyik.