Skip to main content

Ariani Floraya 2019 Fashion Show

Assalamualaikum,
Menyuntik inspirasi floral, Ariani kembali ke pentas peragaan dalam mempersembahkan Ariani Floraya 2019 bersama rekaan hijab dan busana yang lebih segar. Ucapan pembukaan majlis oleh Datin Farah Haryani , Pengarah Pemasaran Ariani Textiles & Manufacturing (M)Sdn Bhd. Para tetamu disajikan irama 90an sebagai apresiasi kegemilangan zaman ini sebagai simbolik 11 tahun jenama ARIANI di pasaran.

Peragawati melangkah penuh gaya dengan 40 koleksi hijab yang merangkumi tudung polos dan printed yang terdiri daripada koleksi Selendang Cluster, Selendang Frackle Flow, Selendang Calgary, Instant Ferrera, Instant Valerie, Instant Tuscany, dan banyak lagi diterjemahkan dalam atmosfera dewan yang dihiasi Bunga-bunga pastel dengan tema flora botanical.

Ratu rock lagenda, Ella telah memeriahkan acara dengan mengadakan persembahan pembukaan. Ella telah mendendangkan lagu Layar Impian dan Permata Pemotong Permata selepas itu disusuri dengan persembahan lagenda rock Amy Search benar-benar memukau dengan lagu hits Isabella dan Fantasia Bulan Madu.

ARIANI LUXE diperkenalkan pada 2017 dan merupakan rangkaian koleksi hijab premium yang direka oleh pereka berkemahiran dan berpengalaman dengan sentuhan elemen perincian lace dan Swarovski  eksklusif.

Diikuti dengan peragaan ARIANI LUXE dan koleksi ARIANI READY-TO-WEAR (RTW). ARIANI RTW sekali lagi tampil dengan selebriti Ayda Jebat , Mira Filzah dan Bella Dally. Dalam majlis ini ARIANI telah memperkenalkan selebriti baru ARIANI RTW iaitu Sheila Rusly. Semua koleksi Ariani Floraya 2019 ini menyasarkan untuk semua wanita dipelbagai peringkat usia.

ARIANI RTW menampilkan 30 daripada 70 koleksi lebaran yang merangkumi kurung moden polos , kurung printed moden dan jubah. Kesemua rekaan ARIANI RTW mengangkat seni cetakan dalam nuasa pastel dan vibrani yang menyerlahkan lagi sisi kewanitaan para pemakainya tatkala menyambut Aidilfitri dan saat berkunjung ke rumah terbuka.
Datuk Mohamed Faroz Mohamed Jakel  membuat kejutan dengan memberi jambangan bunga kepada isterinya Datin Farah Haryani Muhammad Philip.
Ucapan pembukaan majlis oleh Datin Farah Haryani , Pengarah Pemasaran Ariani Textiles & Manufacturing (M)Sdn Bhd
Ikon Ariani , Datuk Seri Siti Nurhaliza
Mira Filzah
Selebriti baru Ariani , sis sheila rusly dengan 8 koleksi bersama Ariani
Bella Dally
Ayda Jebat
Amber Chia antara peragawati yang memperagakan busana dari Koleksi ARIANI Floraya 2019 ketika Legenda Rock Amy Search menyanyikan lagu Fantasia bulan madu.
Sitizoners antara fan artis yang datang bagi support.

Photo by Maya Mahat

Terima kasih.

Comments

Popular posts from this blog

Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Assalamualaikum, Di mana semua peminat-peminat kopi? Anda perlu baca entry kali ini kerana anda akan mendapati satu produk yang akan menjadi kegilaan anda selepas ini. Produk yang sangat bagus bagi yang suka minum kopi dan mahu kurus. Siapa yang tak mahu kan, sambil minum pun boleh kurus. Sebelum itu mari kita kenal dulu dari mana produk ini datang. POWER ROOT telah ditubuhkan pada 23 Julai 1999. Ini adalah syarikat terkemuka yang membangunkan dan mempromosikan minuman tenaga herba yang diperkayakan dengan dua herba hutan hujan utama iaitu Eurycoma longifolia Jack atau lebih dikenali sebagai "Tongkat Ali" dan Labisia Pumilia dan Pathoina atau "Kacip Fatimah". Pasti semua sudah sinonim dengan jenama Power Root. Kali ini Power Root memperkenalkan satu lagi produk baru iaitu Per’l Xlim . Keistimewaan Per’lXlim ia merupakan sejenis minuman pelangsingan badan yang khas untuk semua wanita yang suka minum kopi dan minum coklat. Keunikannya adalah apabila anda se

Product Review : Good Virtues Co.

Assalamualaikum, Secara jujurnya kadang-kadang Asyik ini kalau beli barang atau produk mesti akan tengok pada packaging dulu. Walaupun belum tahu isinya bagus atau tidak tapi kalau packaging dia cantik dan menarik yang itu dulu lah yang Asyik akan cuba. Memang lumrah orang seni agaknya. Satu lagi Asyik memang suka cuba produk yang baru di pasaran. Berilah peluang produk-produk ini untuk berkembang kan. Watsons tempat wajib setiap bulan untuk pergi walaupun semua barang sebenarnya dah ada. haha. Biasalah perempuan kan. Satu hari itu pergi Watsons window shopping jea sambil teman husband beli barang dia, Asyik pun pusing-pusinglah dalam itu tengok apa yang menarik kan. Tiba-tiba tertarik dengan satu produk ini sebab packaging dia sangat cantik dan lain dari yang lain.  Good Virtues Co. nama produk itu. Yang paling menarik tentang produk ini selain packaging dia, kandungan yang digunakan dalam produk ini memang terbaik iaitu organic black seed atau jintan hitam atau habbatus sa

Minyak Pati Envision

Minggu ni saya pilih minyak pati Envision sebagai Essential Oil Of The Week. Envision membantu kita untuk: - Fokus kepada impian yang ingin dicapai - Atasi ketakutan yang ada dalam diri - Seimbangkan emosi dalam diri - Jadi lebih tenang Dan bermacam lagi kegunaan dan kebaikan. Minyak pati Envision ini membantu kita seimbangkan dari segi mental, emosi, fizikal dan spiritual. Gabungan minyak pati yang terdapat di dalam Envision ini kebanyakannya memang minyak pati pilihan saya kerana setiap satu daripadanya ada manfaat yang tersendiri. Lagi-lagi minyak pati Rose dan Geranium yang memang sangat dekat dihati wanita seperti saya. Set the right intention masa nak guna minyak pati, InshaAllah kita akan rasakan impak yang berbeza. Dah cuba nanti, kongsikan pengalaman anda ya.