Skip to main content

Product Review: Maybelline White Superfresh UV Cake Powder

Assalamualaikum,
Ini adalah kali kedua Asyik review tentang produk Maybelline White Superfresh UV Cake Powder. Nak tahu kenapa Asyik buat lagi? Disebabkan produk ini dapat menyelesaikan masalah kulit berminyak yang selalu Asyik hadapi setiap kali wajah berpeluh. Maybelline white superfresh mempunyai perlite yang mengandungi 5x talc's yang berkemampuan menyerap minyak dan peluh selama 12jam lamanya.

Ini yang terbaru Asyik beli dan yang ketiga Asyik guna. Asyik suka dengan texture bedak dia sebab melembutkan kulit muka dan tak melekit. Satu lagi sponge yang digunakan lembut dan antara sponge kegemaran Asyik tapi masalah dia sponge ini cepat rosak. Tapi bukan masalah bagi Asyik untuk guna selalu bedak ini. 
Sebelum ini Asyik guna code 05 Sand Beige tapi kali ini Asyik nak cuba code 03 Natural pula. Kulit nampak lebih natural dan cerah.
Dengan SPF 34++ ia memang membantu dalam mengelak sinaran UV pada kulit wajah.
Maybelline White Superfresh UV Cake Powder
Price : RM 23.90 and RM11.90 (Refill)
Rated : 4.5/5
*Must have items

Untuk maklumat lanjut:

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Comments

  1. Replies
    1. a'ah packaging dah baru..mula2 tgk xperasan juga bila tgk product yg lama baru nmpk beza..hehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Assalamualaikum, Di mana semua peminat-peminat kopi? Anda perlu baca entry kali ini kerana anda akan mendapati satu produk yang akan menjadi kegilaan anda selepas ini. Produk yang sangat bagus bagi yang suka minum kopi dan mahu kurus. Siapa yang tak mahu kan, sambil minum pun boleh kurus. Sebelum itu mari kita kenal dulu dari mana produk ini datang. POWER ROOT telah ditubuhkan pada 23 Julai 1999. Ini adalah syarikat terkemuka yang membangunkan dan mempromosikan minuman tenaga herba yang diperkayakan dengan dua herba hutan hujan utama iaitu Eurycoma longifolia Jack atau lebih dikenali sebagai "Tongkat Ali" dan Labisia Pumilia dan Pathoina atau "Kacip Fatimah". Pasti semua sudah sinonim dengan jenama Power Root. Kali ini Power Root memperkenalkan satu lagi produk baru iaitu Per’l Xlim . Keistimewaan Per’lXlim ia merupakan sejenis minuman pelangsingan badan yang khas untuk semua wanita yang suka minum kopi dan minum coklat. Keunikannya adalah apabila anda se

Product Review : Good Virtues Co.

Assalamualaikum, Secara jujurnya kadang-kadang Asyik ini kalau beli barang atau produk mesti akan tengok pada packaging dulu. Walaupun belum tahu isinya bagus atau tidak tapi kalau packaging dia cantik dan menarik yang itu dulu lah yang Asyik akan cuba. Memang lumrah orang seni agaknya. Satu lagi Asyik memang suka cuba produk yang baru di pasaran. Berilah peluang produk-produk ini untuk berkembang kan. Watsons tempat wajib setiap bulan untuk pergi walaupun semua barang sebenarnya dah ada. haha. Biasalah perempuan kan. Satu hari itu pergi Watsons window shopping jea sambil teman husband beli barang dia, Asyik pun pusing-pusinglah dalam itu tengok apa yang menarik kan. Tiba-tiba tertarik dengan satu produk ini sebab packaging dia sangat cantik dan lain dari yang lain.  Good Virtues Co. nama produk itu. Yang paling menarik tentang produk ini selain packaging dia, kandungan yang digunakan dalam produk ini memang terbaik iaitu organic black seed atau jintan hitam atau habbatus sa

Minyak Pati Envision

Minggu ni saya pilih minyak pati Envision sebagai Essential Oil Of The Week. Envision membantu kita untuk: - Fokus kepada impian yang ingin dicapai - Atasi ketakutan yang ada dalam diri - Seimbangkan emosi dalam diri - Jadi lebih tenang Dan bermacam lagi kegunaan dan kebaikan. Minyak pati Envision ini membantu kita seimbangkan dari segi mental, emosi, fizikal dan spiritual. Gabungan minyak pati yang terdapat di dalam Envision ini kebanyakannya memang minyak pati pilihan saya kerana setiap satu daripadanya ada manfaat yang tersendiri. Lagi-lagi minyak pati Rose dan Geranium yang memang sangat dekat dihati wanita seperti saya. Set the right intention masa nak guna minyak pati, InshaAllah kita akan rasakan impak yang berbeza. Dah cuba nanti, kongsikan pengalaman anda ya.