Skip to main content

You Deserve The Best from Young Living


Just want to share, when you join Young Living as a members. You can get point for every purchase you make. Every purchase gaiss! 

Tak perlu pun nak cukupkan beberapa pembelian baru nk dikira untuk dapat Rewards Points. Hampir setiap pembelian akan dpt Rewards Points dan commission. Bila sign up as members dengan Premium Starter Kit pun dh dpt point. Kan dh cakap every purchase!!


Dan Rewards Points biasanya ada expired date tp expired date pun bertahun2 baru akan tamat. So xlogik lah kita tak redeem kalau dh buat pembelian kan. Bila dpt Rewards Points you can redeem product from YL. 


Produk pula semua menarik. Produk dahla memang sedia maklum bagus keberkesanan dia. Apa lagi yang korang nak. Tak nak ke pakai produk yang bagus mcm ni. Sis pun menyesal kenapa lah tak guna dari awal YL ni. Korang jgn jadi mcm sis lambat sgt nak ada kesedaran dlm diri 🤣.


Sekarang bersyukur sgt sebab guna produk YL ni. Bukan saja nk puji tapi memang dh guna sendiri dan sgt berkesan. Kalau korang dgr yg ckp tak berkesan tu mungkin cara yg diguna salah atau dia yg belajar tak habis lagi. Terlalu byk produk YL dan pelbagai kegunaan yg perlu diterokai lagi. Bukan sekelip mata untuk kita faham kalau kita sendiri tak amalkan dan percaya dengan kurniaan alam yg Allah bagi ni. Why people susah sgt nak appreciate sesuatu yg sememangnya sejak zaman dulu digunakan. Why? 


Ibnu Sina sendiri mencipta penyulingan stim dan menghasilkan minyak pati yang pertama, yang membawa pada perkembangan terapi aroma. Ibnu Sina menemui proses ekstrak minyak dari bunga-bungaan melalui proses penyulingan. Beliau membuat eksperimen dengan bunga mawar yang dicampurkan minyak, herba dan daun bunga yang menghasilkan wangian yang luar biasa. Bermula saat itu, sari pati bunga mula digunakan sebagai bahan mentah wangian secara besar-besaran. Sebab itu minyak bunga rose sangat mahal dalam Young Living. Dan sehingga sekarang teknik ini digunakan dalam penghasilan minyak Young Living. Hebatkan. Jadi jgn ragu2 lagi utk menggunakan essential oil dari young living. Banyak buku yang menceritakan tentang kehebatan minyak ini, boleh google sendiri nanti. 


Tak faham lagi? Takpe tak semua perkara kita boleh faham dalam sekelip mata. Kena belajar, baca, selidik, kaji dulu kan. Jdnya jgn segan untuk bertanya. Malu bertanya sesat jalan nanti. Ilmu yang mudah untuk faham pun jadi susah. Hahhh tunggu apa lagi tanyalah 😁💌


Till Next Entry, 

Love ❤️ Asyik


Comments

Popular posts from this blog

Are You 'The Face of Healthy Beauty'?

Assalamualaikum, Pencarian kini bermula! Guardian Malaysia telah melancarkan pencarian besar-besaran untuk mencari EMPAT wanita yang menepati ciri-ciri 'THE FACE OF HEALTHY BEAUTY' bagi mewakili jenamanya. Soren Lauridsen, Ketua Pegawai Eksekutif, Asia Tenggara, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd berkata "Pencarian The Face of Healthy Beauty bukan satu pertandingan kecantikan. Setiap pemenang akan menandatangani kontrak satu tahun sebagai Duta Jenama Guardian beserta wang tunai RM10,000, baucer guardian bernilai RM10,000 dan RM5,000 setiap seorang untuk disumbangkan kepada organisasi kebajikan pilihan mereka. Mereka akan menghiasi muka depan Katalog Jenama Guardian dan beberapa kolaterol lain dan akan menerima produk daripada jenama-jenama penaja. Peserta perlu memuat naik satu video berdurasi 30 saat dan menyatakan "mengapa mereka ingin menjadi The Face of Healthy Beauty?" beserta satu gambar penuh dan satu gambar berukuran pasport. Penyertaan bol

Product Review : Good Virtues Co.

Assalamualaikum, Secara jujurnya kadang-kadang Asyik ini kalau beli barang atau produk mesti akan tengok pada packaging dulu. Walaupun belum tahu isinya bagus atau tidak tapi kalau packaging dia cantik dan menarik yang itu dulu lah yang Asyik akan cuba. Memang lumrah orang seni agaknya. Satu lagi Asyik memang suka cuba produk yang baru di pasaran. Berilah peluang produk-produk ini untuk berkembang kan. Watsons tempat wajib setiap bulan untuk pergi walaupun semua barang sebenarnya dah ada. haha. Biasalah perempuan kan. Satu hari itu pergi Watsons window shopping jea sambil teman husband beli barang dia, Asyik pun pusing-pusinglah dalam itu tengok apa yang menarik kan. Tiba-tiba tertarik dengan satu produk ini sebab packaging dia sangat cantik dan lain dari yang lain.  Good Virtues Co. nama produk itu. Yang paling menarik tentang produk ini selain packaging dia, kandungan yang digunakan dalam produk ini memang terbaik iaitu organic black seed atau jintan hitam atau habbatus sa