Saturday, August 22, 2015

Sophia Alayna's Birthday

Assalamualaikum,
Sejak 2011 Asyik kenal dengan Hidayah melalui blog tapi tahun 2015 ini baru dapat berjumpa dengan dia. Selepas dia kahwin dan berpindah ke German selalu mengikuti perkembangan dia kat sana sebab banyak betul tempat menarik yang dia selalu pergi. Dan yang paling best dia dah ada anak yang sangat comel iaitu Sophia Alayna. Waktu raya tahun ini bertuah dapat berjumpa dengan mereka sekeluarga di Kelantan untuk sambut hari kelahiran puteri kesayangan mereka iaitu Alayna untuk satu tahun.

Seronok dapat berjumpa buat pertama kalinya, senang nak berborak dan mesra keluarga Hidayah ini. Terima kasih sebab jemput kitaorang datang dan harap dapat berjumpa lagi lepas ini. Selamat hari kelahiran Alayna untuk pertama kalinya. Semoga menjadi anak yang solehah dan dapat membahagiakan ibu bapa bila besar nanti. InshaAllah.
All the great picture belongs to Hidayah. Auntie pinjam gambar yea Alayna.
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, August 16, 2015

Wedding Blogger Hazanis Love Is Cinta

Assalamualaikum,
My husband and I are best of friends first and foremost. We fight like cats and dogs, but never stay mad for long. I was lucky to find him, he is in every way, my soulmate (Carnie Wilson). Yes this is very true, this is what happen to me and my husband and I hope this newly-married couple also feeling like what I feel. 

A great marriage is not when the ‘perfect couple’ comes together. It is when an imperfect couple learns to enjoy their differences. Hazanis and Najdan hope you guys happy with your marriage till forever and till Jannah. InshaAllah.
With gorgeous and handsome bride and groom.
Pengantin lama teringin nak bersanding lagi. hehe
Kitaorang semua pengantin 2015 kecuali Mek Onie lah sebab dia single mingle lagi. Cepat-cepat boleh masuk dalam list untuk pemilihan. hehe 
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, August 14, 2015

OOTD Eid Mubarak 2015

Assalamualaikum,
Aidilfitri tak meriah kalau tanpa keluarga disisi dan juga tak seronok kalau takda makanan yang sedap-sedap. Tahun ini raya aidilfitri Asyik sambut buat pertama kalinya dengan suami dan keluarga mertua. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.
Untuk raya pertama, kedua dan ketiga Asyik beraya di Kelantan. Raya pertama ini kena meriah sikit dan pakaian pun mesti lah nampak lain dari biasa. hehe. Asyik pakai jubah dari Jakel dan tudung dari Hajra. Selesa sangat dan mudah nak bergerak. Jubah ini menggunakan kain satin pada bahagian bawah dan tweed yang di penuhi dengan jahitan berwarna emas pada bahagian atas.
Untuk raya kedua Asyik pakai jubah dari Jakel lagi dan shawl dari Cala Qisya. Jubah kali ini mempunyai tiga warna peach, yellow dan light brown dan Asyik sepadankan dengan tudung berwarna peach.
Untuk raya ketiga Asyik gayakan baju kurung moden berwarna pink belacan. hehe Kalau korang nak tahu baju raya Asyik tahun ini semuanya dari Jakel. Pergi Jakel sekali jea pastu banyak pula yang berkenan jadi beli lah untuk mak dan mak mertua sekali. Raya ketiga masih di Kelantan dan selepas kenduri kahwin seorang blogger pada raya ketiga, Asyik bertolak balik ke kampung halaman pula di Penang. Kenduri kahwin blogger itu nanti Asyik share yea.

Akhir sekali baju raya keempat macam biasa dari Jakel juga tapi kali ini untuk nampak lebih santai Asyik gayakan dengan kardigan. Tudung pula dari Elsa Theory. Okay itu saja kot yang boleh kongsi dengan korang. Gambar raya yang lain nantilah Asyik kongsi. Masa sangat-sangat mencemburui Asyik sekarang. Memang entry ini dah lama ada dalam draf tapi baru sekarang boleh publish. Nampak tak busy disitu. hehe. Banyak lagi entry yang disimpan sabarlah yea korang semua. Terima kasih sebab sudi membaca.

Till Next Entry.
Love, Asyik. 

Monday, August 3, 2015

3 Tudung Satin For The Hijabistas

Assalamualaikum,
A lot of muslimah women know that there are various types of designs and materials of hijab available in the market. One of them is the lovely tudung satin which has that exclusive touch to it. It cannot be denied that slippery satin material makes it hard for us to style of headscarves but who can say no to its beauty. For the hijabistas who are patient enough to handle the satin hijabs or feel like they need a new look, there are plenty types of tudung satin designs which can suit your own style.

1. Simple plain
Women who prefer to have a versatile hijab, the plain simple coloured satin shawl is the perfect choice. Even though the hijab is one colour, but the shimmer of the satin makes a woman look stunning effortlessly. The simple plain tudung satin are suitable for women to wear anywhere such as a casual day out, to work, dinner parties and other occasions looking amazing from head-to-toe. 
2. Prints
Meanwhile, some ladies prefer some patterns and the printed hijab satins are great to be matched with plain coloured tops. For example, if you are wearing a simple plain top, the printed tudung satin can definitely perk up your fashion look. Besides that, the printed hijabs serves a nice classy look for women to show off everywhere they go. 
3. Satin Inner
However, if you find it hard to iron or slip in the slippery satin tudung, you can always experiment your look with the satin inners instead. Pin in a chiffon or cotton shawl on top of the satin inner and still look glamorous wearing a satin material. For muslimah women who wants to bring more focus on the satin inner, wear a statement necklace and rock the look in style. 
Asyik prefer to wear satin than other material because satin give you elegance look and you don't have to wear any accessories to show your style. Below are are some of the tudung satin that Asyik love to wear. 
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, August 2, 2015

Product Review : The Best Oxygen Mask

Assalamualaikum,
Oksigen? Penting sangat-sangat untuk kita bernafas di dunia yang indah ini. Oxymask merupakan salah satu produk yang memberikan nafas segar pada wajah kita yang mempunyai oksigen yang sangat penting untuk kulit wajah. Oxymask serta-merta menembusi jauh ke dalam lapisan dermis kulit untuk meningkatkan tahap oksigen melalui formulationOxyPearcalin® secara eksklusif.

Oxymask meningkatkan tahap oksigen; membantu membaiki, menghidrat, melembapkan, menganjalkan, meringankan, pengelupas lembut, mengetatkan liang roma, merawat jerawat dan ia juga meningkatkan keupayaan penyerapan kulit untuk memastikan ia segar dan cergas serta meninggalkan kulit anda berasa lebih muda, lembut dengan kilauan lebih.

Dengan bahan-bahan pelembab yang luar biasa seperti hayashibara, hyaluronate, saccharide isomerate, jojoba seed oil ini dapat mengekalkan kulit terhidrat dengan memulihkan dan mengekalkan keseimbangan kelembapan.
Produk ini sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Disyorkan untuk mereka yang mempunyai gaya hidup yang penuh tekanan, tidur yang tidak mencukupi, seseorang yang kerap melancong, berada di tempat yang berhawa dingin dengan lama dan perokok.
OXYMASK
A pioneer, multi-functional oxygen mask. Amazing self-healing to gain beauty naturally! Awarded FIRST brand 2015.
MAIN FUNCTIONS
OxyPearcalin® Exclusive Beauty Talk Oxygen Formulation : Replenish Oxygen deep into skin to promote skin renewal.
Witch Hazel Extract : prevent acnes, clogged pores and reduce inflammation. Suitable for pimple skin.
Hayashibara Trehalose : Protects skin cells andprovides moisturizing effect.
Subtilisin : Removes unhealthy and dead skin, softens the appearance of fine line & wrinkles.
Sodium Hyaluronate: Forms a protective layer to lack water to enhances skin hydration.
Palmitoyl Pentapeptide: Reduces wrinkles and restores skin firmness.
Saccharide Isomerate: Deeply hydration to skin and soothing to the scalp.
Jojoba Seed Oil (Simmondsia Chinensis Seed Oil): Acts as a moisturizer and emollient agent to improve the skin elasticity and suppleness, containing natural tocopherols to minimize oxidation. 
Buat pertama kalinya Asyik cuba mask yang mengandungi oksigen didalamnya. Pada permulaan memang terasa pelik sebab kita dapat dengar bunyi buih-buih yang tercipta di wajah kita. 

Seolah-olah ada sesuatu yang muncul diwajah. Tapi lama kelamaan ia menjadi sangat selesa sebab mask ini sejuk dan menyerap kedalam kulit dengan cepat. Dengan hanya sekali percubaan Asyik dapat rasa dan lihat kulit Asyik menjadi segar dan serius sangat seronok ada Oxymask. 

Kelemahan yang terdapat pada produk ini cuma waktu nak pump keluar mask itu jea , sebab agak susah nak picit keluar tapi yang lain semua bagus. Asyik bagi rated 4.5/5 dan memang suggest korang untuk cuba. 
CARA PENGGUNAAN
1. Menggunakan Oxymask - Selepas membasuh muka, sapu mask pada kulit dengan hujung jari anda, tumpuan khas di kawasan yang mempunyai jerawat dan liang tersumbat.

2. Urut perlahan-lahan - Bubbles akan dihasilkan melalui urutan lembut. Cara mengurut akan membantu OxyPearcalin® untuk meningkatkan kadar dan jumlah buih.

3. Buih di wajah - Biarkan buih selama 5-10 minit, bilas dengan air dan sapukan Oxyaqua segera untuk mengoptimumkan penyerapan!
Untuk yang nak cuba dan tahu tentang produk ini dengan lebih lanjut boleh terus ke :
Use this promo code to shopping CZAAZXSPX4.
Website : Beauty Talk
Facebook : Beauty Talk

Harga : RM249 (50ml)

Till Next Entry.
Love, Asyik.