Sunday, March 29, 2015

Look Post : Arissa Patch Jubah + Lauren Printed Shawl

Assalamualaikum,
Kehidupan perlu diteruskan walaupun beribu masalah datang kepada kita. Itu menunjukkan yang kita kuat dan redha dengan ketentuan-Nya. Cari peluang dan waktu untuk membuat diri bahagia contohnya berkelah, melancong dan santai dengan keluarga, atau tanam pokok bunga macam Asyik buat. hehe. Itu salah satu cara Asyik nak hilangkan stress dan buat diri rasa bahagia. Nanti kalau ada peluang Asyik kongsi dengan korang my own little garden. 

Tak tahu lah layak ke tak panggil garden sebab tanam dalam pasu jea pun ataupun ikut satu lagi tabiat Asyik suka shopping. haha. Puas hati kalau dapat beli apa-apa dengan hasil titik peluh sendiri dan yang penting pastikan ia berbaloi. Tapi jangan pula setiap hari korang bershopping. Itu boros namanya. Okay Asyik nak kongsi one of my favourite butik yang sememangnya popular sekarang ini iaitu CALA QISYA. Asyik memang suka sangat dengan jubah-jubah yang diaorang buat sebab selesa, cepat, mudah dan senang nak pakai. 

Yang terbaru Asyik beli ialah Arissa Patch Jubah. Design cantik dan ringkas. Sekarang ini favourite color Asyik ialah GREY! Tak tahulah kenapa suka sangat warna ini sekarang. Sampai bantal tidur pun nak cari warna grey, bukan setakat itu saja sampaikan baju husband pun Asyik beli warna grey sekarang. Sebab dulu Asyik memang kurang suka grey ini sebab nampak tak ceria langsung tapi sekarang pelik sungguh. Asyik nampak grey sangat cantik! hehe

Dan new butik di Shah Alam iaitu Fiska, Asyik jatuh cinta dengan Lauren Printed Shawl diaorang. Senang dan selesa nak pakai. Yang ini pun ada warna grey okay! Asyik ini cukup malas nak iron baju or tudung. Kalau boleh nak terus pakai jea. Nasib baik shawl ini ada, lilit-lilit jea terus jadi. Yes, memang akan datang untuk dapatkan lagi shawl Lauren Printed ini. 

Korang dah jumpa cara nak buat diri rasa bahagia? haaaa jomlah kita membahagiakan diri sendiri. Tak perlu stress-stress okay. Asyik nak sambung shopping sebelum GST! hahahaha.. Cuci mata dulu bagi lilapliplap. ;p
Arissa Patch Jubah : CALAQISYA
Lauren Printed Shawl : FISKA
Bag : Unbranded
Bow Heels : VINCCI

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, March 27, 2015

One stop shopping destination

Assalamualaikum,
Kadang-kadang peninglah nak pergi shopping di mana sebab dah terlalu banyak sangat tempat-tempat yang menarik. Susah nak pergi sebab kekangan masa dan jauh pun ada juga. Asyik ini memang kaki shopping tapi bukan suka shopping sebarangan jea. Asyik akan teliti segala-segalanya tapi bukan sempat pun nak tengok semua. Bila terlalu teliti masa terbuang macam itu saja. Last-last beli satu jea. Itu masalah sekarang ini. Nak jimat, tak nak buang masa dan dapat beli semua barang dengan puas hati memang menjadi idaman Asyik.

Baru-baru ini Asyik dapat tahu ada satu website ini yang menjual pelbagai keperluan harian kita. Dari yang kecil, besar, murah dan mahal semua ada. Tapi kebanyakannya memang murah. Top brand pun memang ada kat website ini. Sekarang Asyik pun tengah jeling-jeling nak beli makeup sebab ada diskaun banyak sangat. Harga RM150 boleh dapat RM25 jea! Mana tak seronok.
iPrice membantu membeli-belah dalam talian yang menghimpunkan berjuta-juta produk yang berbeza dan berlainan. iPrice menyediakan maklumat mengenai jenama yang berbeza, kod kupon percuma dan diskaun sehingga 80%. Diskaun dikumpul dari ahli affiliate seperti Zalora, Lazada, Reebonz dan banyak lagi.
iPrice ini memang one stop shopping destination untuk semua golongan. Tak perlu lagi bersusah payah nak cari satu persatu website kalau nak beli apa-apa sebab kat sini semua ada. Untuk ibu bapa, peminat gadget, fashionista, beauty fans semua boleh terjah website iPrice.
Rambang mata sekarang ini. Banyak baju yang best.
Cuba tengok bahagian kiri gambar diatas ini. Ada senarai pelbagai jenis bag. Kiranya setiap kategori memang dah ada detail semua itu. Pilih jea nak yang mana.
Yang ini bahagian paling best sebab bahagian ini banyak woahh diskaun yang iPrice bagi. Sampai 80% pun ada! Tergugat.
Jangan lupa sign up terus jea iPrice ini sebab senang kalau ada promosi yang baru. Asyik memang dari awal dapat tahu pasal website ini terus sign up jea. Tak rugi pun yea. 

Jom terjah sekarang.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, March 26, 2015

Musim kemarau badan banyak berpeluh dan cara atasinya

Assalamualaikum,
Panasnya alahai sekarang ini. Setiap hari mesti mandi banyak kali sebab badan melekit-lekit sebab berpeluh banyak sangat. Badan pula mesti akan berbau kan kalau berpeluh dan memang tak selesa. Lepas itu kulit rasa kering jea sebab kekurangan air dalam badan. Asyik memang cukup tak selesa bila badan berpeluh sebab nanti akan jadi ruam dan habis merah-merah badan. 

Nasib baik Asyik berpeluang cuba produk dari Legacy Secret nama produk itu Harum Soap. Harum soap ini boleh guna setiap masa dan tak mengeringkan kulit walau banyak kali mandi. Serius best dan bau dia harum macam bunga rose. Memang Asyik suka sangat bau rose ini. Hilang masalah kulit kering dan badan pun dah tak berbau sebab banyak berpeluh.

Harum Soap adalah sabun yang dirumus dari bahan bermutu tinggi untuk melindungi anda terhadap bau keringat atau bau badan. Sangat ampuh membasmi kuman ( bakteri) penyebab bau badan, meneutralisi zat asam yang dihasilkan oleh tubuh terutama pada tempat tertentu seperti pada daerah ketiak, sekitar kemaluan, rongga-rongga jari kaki dan daerah-daerah tubuh yang berkeringat lainnya.

Harum Soap juga dapat membasmi dan menghilangkan segala masalah pada kulit anda terutama gatal-gatal, kutu air dan penyakit kulit lainnya. Gunakanlah secara rutin sebagai dasar ( foundation) sebelum menggunakan parfum. Tidak mengakibatkan iritasi dan alergi pada semua jenis kulit.
Kelebihan harum soap
- Efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam , bekas luka dan jerawat
- Dipakai untuk badan dan wajah
- Sangat efektif untuk pemutihan kulit
- Hasil yang sangat memuaskan dan kekal
- Selamat digunakan ,tiada kesan sampingan
- Menghilangkan gatal-gatal badan
- Menghaluskan kulit
- Menghilangkan jerawat badan
- Membantu melegakan penyakit ekzema dan psoriasis
- Mencerahkan ketiak, leher, kelengkang dan bahagian pelipat badan yang lain.
- Menghilangkan bau ketiak dan bau badan
- Menghilangkan gatal-gatal ketiak
- Memudarkan parut 
- Memudarkan kesan rekahan atau stretchmark
- Menghilangkan ketuat
- Menghilangkan panau, kurap dan masalah kulit yang lain.
- Mengekalkan kesegaran badan
- Awet muda, menganjalkan kulit, mencegah kedutan awal
- Memperbaiki sel kulit mati
KANDUNGAN
Main ingredient : glycerin, sodium lauryl ether sulfate, myristic acid, stearid acid, glutathione, tomato stem, fragrance, aqua, seaweed, apple stemcell, hexapeptide, tawas.

Sabun harum soap nie 100% SELAMAT & 100% HALAL dan disahkan oleh kementerian kesihatan Malaysia sebagai produk pengguna yang bersih dan selamat.

HARGA 
RM 60 SM / RM 65 SS (TERMASUK POSTAGE) 
HARGA PROMOSI : 2 KOTAK RM 100/110SS (FREE POSTAGE)
CARA GUNA HARUM SOAP
Boleh digunakan sebagai sabun harian atau 2 kali sehari pada tempat yang bermasalah.
Mula mula basahkan badan, kemudian sapu sabun satu badan, biarkan 1-2 min, pastu bilas. Jangan guna sabun masa bawah shower. Pastikan sabun diletakan kat tempat kering.
HARUM SOAP juga khas untuk menghilangkan bau badan dan memutihkan kulit badan seawal 3 hari. Harga sangat mampu dimiliki dan sangat senang untuk digunakan.
    
Testimoni dari customer lain :
"Saya mempunyai masalah bau badan dan kulit gatal-gatal sehinggakan saya sendiri pening dengan bau saya. Perkara begini membuatkan saya begitu takut untuk menjadi aktif dan saya akan mengelak setiap kali ada aktiviti lasak di pejabat saya. Setelah menggunakan Harum Soap, bau badan saya berubah sama sekali. Gatal-gatal di tubuh pun dah hilang. Harum Soap memang ok dan saya syorkan semua untuk mencuba walaupun tiada bau badan kerana aroma tubuh kita memang harum dan kulit tubuh terasa lembap sentiasa".

" Saya dulu pernah rasa rendah diri jika berkumpul dengan kawan dan keluarga, apalagi dengan suami saya sendiri. Lama-kelamaan saya tahu bahawa pangkal dari semua itu adalah bau badan saya. Akhirnya saya mencuba Harum Soap di pasaran dan memang betul, ketika penggunaan 1 hingga 2 hari saja bau badan saya perlahan hilang. Inilah produk yang saya cari-cari. Harum Soap memang terbaik.

Ternyata memang produk ini dapat menghilangkan bau badan juga. Jadi kalau ada yang nak cuba boleh terus dapatkan dari Legacy Secret.

Fanpage:
INSTAGRAM : @HARUMSOAP
HASHTAG : #HARUMSOAP

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, March 21, 2015

#88lovelife vs Hijab Street Style

Assalamualaikum, 
Siapa yang tak kenal dengan blogger Indonesia yang popular lagi berjaya yang menjadi inspirasi ramai wanita iaitu Dian Pelangi dan Diana Rikasari. Kedua-duanya telah menerbitkan buku yang sangat memberi inspirasi kepada semua. #88lovelife by Diana Rikasari dan Hijab Street Style by Dian Pelangi. Both book bagus menjadi rujukan dalam kehidupan terutama yang meminati fesyen. Sekarang dah senang nak dapat buku-buku ini sebab dah ramai pengedar yang korang boleh beli secara online. Ada 2 buku lagi yang Asyik tengah nak dapatkan Beauty Brain Belief by Dian Pelangi dan Modest Street Fashion Vol.1 by Langston Hues. Buku terhangat dipasaran sekarang ini.
Kalau nak tahu best ke tak buku ini orderlah cepat yea.
   
   
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, March 19, 2015

Look Post : Yellow Green

Assalamualaikum,
Proud to be Malay because we have baju kurung to be proud of. Some of us maybe not comfortable to wear baju kurung but for me it is the best clothes ever. Now I am wearing HiDY traditional kurung and look like kain pelikat. My favourite shawl is from ZAWARA.
Baju Kurung : HiDY
Dura Shawl : ZAWARA
Till Next Entry.
Love, Asyik

Sunday, March 15, 2015

Mumu Scarves

Assalamualaikum,
This is not a sponsored post, Asyik cuma nak kongsi sahaja dengan korang. Salah satu tudung favourite Asyik setakat ini. Material yang digunakan memang best dan Asyik rasa berkualiti walaupun harganya tak mahal. Bukan senang nak dapat tudung yang berkualiti materialnya dengan harga yang murah. Harga dia tak lebih dari RM50. Sekarang dah ada banyak pilihan yang boleh dipilih. Kalau nak beli boleh tengok Mumu Scarves website.
Pilihan Asyik Maroon Love, Ruby Rose dan Milk Tea.
Ada 40 pilihan warna yang cun-cun yang korang boleh pilih.
Selalunya Asyik suka pakai lilit-lilit macam shawl sebab tudung ini square tau.
Location picture : Bukit Bendera, Penang
Location Picture : Rumah P. Ramlee, Penang
Tapi kalau malas buat macam ini jea. Still selesa dan kemas.
Location Picture: Kampung Kraftangan, Kelantan.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, March 14, 2015

Look Post : Love Spells

Assalamualaikum,
"I am beautiful on the outside
I am wonderful within
I am special unto myself,
So let the love come in!
Negative thoughts, they vanish
I now toss them out
Negative feelings, be banished,
to let my love shine out!" (source)

(baca love spells kat atas ini kalau nak hati sentiasa berbunga-bunga, haha. no lah just for fun)
Kimono : Cala Qisya
Maggie Shawl : Cala Qisya
Location : Cameron Highland
My hero Giorgio Izas aka photographer. hehe

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, March 11, 2015

Look Post : Rainbow Daisy

Assalamualaikum,
“Life is like a rainbow. You need both the sun and the rain to make its colors appear.”
Shawl : Orchid Scarf
Dress : KZ Nabihah
Location : Cameron Highland

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, March 9, 2015

Nandos #AjakAyam

Assalamualaikum,
Lebih kurang sebulan yang lepas ceritanya dalam entry ini. Punyalah lambat Asyik nak update. Sekarang ini memang kurang mood nak update blog, tak tahulah apa masalah punya malas. Malas sangat-sangat sampai nak makan pun kadang rasa malas nak buat.

Okay sambung cerita utama pasal Nandos, Suzai yang ajak makan-makan. Tak tahu pun dia nak ajak makan kat Nandos, memang betul ajak-ajak ayam. haha. Asyik dengan blurnya siap tanya lagi nak makan kat mana sedangkan Suzai dah invite dalam facebook untuk accept ajak ayam Nandos. Pastu barulah faham rupanya Suzai nak belanja Nandos dengan kawan-kawan blogger dan kawan dia yang lain. Slow betul Asyik sekarang ini.

Lebih kurang 14orang yang datang temasuk Suzai. Blogger yang hadir Sabrina ataupun Sabby Prue, Syafiqah Hashim, Susuegoodday dan Ruby. Yang lain Asyik kurang kenal sebab kebanyakanya kawan sekolah atau rakan tempat kerja Suzai. Tapi kitaorang sangat seronok dapat berborak lama-lama, bergosip sikit, hehe. Tak sama macam jumpa kat event, kalau jumpa kat event boleh borak sekejap jea. Thank you so much Suzai, hope to see you girls again.
Syafiqah, Sue, Sabby, Asyik and Suzai.
My partner in crime always Giorgio Izas.
Makan sampai kenyanglah bila orang belanja.
Boleh cuba terjah website Nandos ni. Link AjakAyam.com

Till Next Entry.
Love, Asyik.



*Gambar wedding pun belum update lagi, lama-lama basi nak cerita tapi malas betul nak edit. huhu. Sabar yea korang nanti Asyik cuba juga-juga update.