Tuesday, January 27, 2015

Sinar Baru Kehidupan seperti Puteri Raja dari Zarra

Assalamualaikum,
Kulit sehalus kulit bayi memang menjadi idaman semua wanita tambahan pula sekarang dengan pelbagai lambakan produk yang ada memang memudahkan kita untuk memilih tetapi adakah produk tersebut sesuai dengan kulit wajah kita. Penaja Platinum bagi ABPBH 2014 iaitu ZARRA adalah satu produk yang semakin menempa nama di dalam industri kecantikan malah produk mereka mendapat kelulusan dari KKM dan dijamin halal. Datin Zamzarina Zambri pengasas kepada produk Zarra dan Zarra adalah ciptaan produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan setanding dengan produk antarabangsa. Datin Zamzarina juga adalah pengguna setia produk Zarra.
Asyik akan ceritakan pengalaman Asyik sendiri menggunakan produk Zarra Sinar Puteri. Zarra Zaria Red 4 in 1 ialah set dari Zarra yang memudahkan untuk kegunaan harian. Menjaga kebersihan kulit wajah setiap hari dengan set harian ZARRA ZARIA RED. Dalam set ini ada 4 produk asas iaitu Pembersih (Cleanser), Penyegar (Toner), Krim Siang (Day Cream) dan Krim Malam (Night Cream). Satu set ini cukup untuk kegunaan selama sebulan. Sekurang-kurangnya 2 kali sehari iaitu pagi dan petang atau malam.

CARA PENGGUNAAN:
Basahkan muka dan cuci dengan Pembersih dan bilas. Lap muka dan seterusnya pakai Penyegar. Tidak perlu pakai kapas muka semasa menggunakan Penyegar kerana ia dalam botol jenis spray. Hanya sembur rata pada wajah dan ditepuk-­‐tepuk perlahan dengan hujung jari sehingga menyerap. 

Pada waktu siang seterusnya pakai Krim Siang, ia sebagai krim pelembap dan pelindung. Pada sebelah malam pula selepas cuci muka dengan Pembersih dan Penyegar, seterusnya pakai Krim Malam dimana ia bertindak sebagai krim pelembap dan juga membantu merawat masalah seperti jerawat. Disyorkan sapu lebih sedikit Krim Malam pada bahagian jerawat supaya ia cepat mengecut.

Ini gambar sewaktu Asyik menggunakan produk Zarra dalam kehidupan seharian Asyik cuma Asyik lupa nak snap gambar waktu mencuci muka menggukan pembersih wajah Zarra. Memang mudah dan Asyik sangat berpuas hati. Kulit wajah Asyik memang tak ada masalah sangat tapi kadang-kadang itu ada juga jerawat, jadi Asyik gunakan krim malam untuk menghilangkan jerawat yang degil itu dan Alhamdulillah jerawat cepat mengecut.

Satu lagi sebelum keluar dari rumah Asyik selalu guna BB Cream dari Zarra untuk menutup kesan-kesan kulit yang baru lepas hilang dari masalah jerawat dan masalah kulit kusam pun serta merta boleh hilang. 

ZARRA BB KRIM KOLAGEN bertindak sebagai krim pelindung sinaran UV matahari (sunblock) dan alas bedak/mekap. Sinaran UV adalah antara punca masalah jeragat. Mempunyai satu warna tona (beige colour) sahaja, tetapi sesuai untuk semua kerana ia akan berubah mengikut warna tona kulit pengguna selepas beberapa minit dipakai. Ia tidak berminyak dan pengguna rasa selesa sepanjang hari. ZARRA BB KRIM dipakai selepas Krim Siang.

CARA PENGGUNAAN:
Sapu rata BB KRIM KOLAGEN pada wajah dan leher selepas pakai Krim Siang. Rasai kelembapannya sepanjang hari. Selepas solat hanya perlu tambah KRIM BB KOLAGEN sahaja untuk pelindungan berterusan sepanjang siang hari.
Asyik selalu bawa produk Zarra ini bila travel jauh-jauh sebab senang nak simpan. Set harian Zaria Red ini berharga RM120 satu set tetapi kini harga promosi yang diberikan adalah RM78 sahaja.
   
Kesemua produk Zarra Sinar Puteri bertaraf antarabangsa boleh didapati di semua kedai-kedai, toko-toko jamu, kiosk-kiosk jamu di hypermarket dan supermarket, farmasi terpilih dan juga melalui online di www.zarra.my atau di FB Zarrabeautyline. 

Sebarang Pertanyaan atau tips-tips kecantikkan sila hubungi:
HARMONY MALL SDN BHD
G-1-8 M AVENUE
JALAN 1/38A SEGAMBUT BAHAGIA
56100 KUALA LUMPUR

SMS : ZR INFO ke 32828 untuk sebarang info mengenai produk ZARRA SINAR PUTERI.
SMS: ZR ADU ke 32828 untuk bertanyakan tentang masalah kulit wajah yang dihadapi atau mengenai produk ZARRA SINAR PUTERI.

Untuk keterangan lanjut:
Email : zarra.myinfo@gmail.com
Toll free : 1-300-22-7622
Web : www.zarra.my
FB : ZarraBeautyline
Instagram : @zarra.my
Hashtag : #ZarraSinarPuteri

Till Next Entry.
Love, Asyik

4 comments:

  1. Assalamualaikum asyik. wahh makin manis asyik pakai produk ni... btw selamat pengantin baru asyik dan izas~~~

    ReplyDelete
  2. jadi pompuan ni memg kena byk kerja sikit kan.wlpn mulut kata tak kisah tp hati jelus jer tengok kulit org halus mulus tak de bintik2 hitam lgsung...huhu. anyway..cantik kulit kamu :-)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear.. Asyik ada juga problem bintik hitam itu cuma selalu buang jerlah..;)

      Delete