Thursday, December 31, 2015

2015 Yang Paling Bermakna

Assalamualaikum,
Tahun 2015 semakin meninggalkan kita. Setakat ini tahun 2015 banyak memberi kenangan yang manis dan Alhamdulillah baik-baik belaka. Bermula pada awal tahun 24 Januari 2015 dengan tamatnya zaman bujang Asyik bersama dengan yang tersayang. Yang sudah 10 tahun kenal dan akhirnya kami ke jinjang pelamin. Alhamdulillah. Saat yang paling membahagiakan bila dua keluarga dapat bersama. 
Dia Imamku sekarang dan selamanya. InshaAllah. :)
Terima kasih sangat-sangat untuk keluarga Asyik dan keluarga sebelah mertua yang banyak membantu selama ini.
Majlis akad nikah kami ringkas jea hanya buat di masjid yang berdekatan dengan rumah dan ahli keluarga kedua belah pihak ramai juga yang datang. Majlis akad nikah buat waktu pagi dan kenduri dibuat pada tengahari. Walaupun ringkas dan tak ramai sangat jemputan tapi puas hati sebab ahli keluarga keseluruhannya dapat datang.
Baju kahwin Asyik memang adik sponsor sepenuhnya. Asyik cuma beli baju untuk akad nikah dan majlis khatam Al-Quran saja. Boleh simpan untuk kenangan. Kek kahwin pun adik sponsor, dan ada beberapa hantaran yang makcik-makcik bagi. hehe. Banyak dah jimat sebenarnya. Katering, pelamin dan makeup semua dapat harga pakej dan boleh dikatakan murah lah juga cuma ada beberapa perkara yang kurang puas hati sikitlah bab pelamin. Tapi takpelah semua dah lepas dan berjalan lancar. 
Alhamdulillah semuanya mengikut seperti yang dirancang dan semua ahli keluarga pun gembira. Banyak kenangan manis 2015 ini. Dapat bertukar tempat kerja pun salah satu perkara yang terbaik juga terjadi. Memang rezeki Allah S.W.T itu ada dimana-mana saja.
Keluarga sebelah mertua yang bersusah payah datang dari Kelantan untuk ke Penang. Love you all always. 
Satu lagi berita gembira yang Allah S.W.T beri kepada kami sekeluarga ialah dengan kehadiran orang baru yang Alhamdulillah dah 5 bulan sekarang dalam perut Asyik. hehe. Syukur sangat dengan rezeki dari Allah S.W.T ini. Ini merupakan cucu sulung buat ibu bapa Asyik sebab Asyik anak sulung dan yang pertama berkahwin.
Alhamdulillah baby aktif sangat sekarang. Tak sabar nak jumpa bulan 5 2016 nanti. Doakan untuk Asyik semoga semuanya berjalan dengan lancar dan dipanjangkan umur untuk melihat semua keindahan Allah S.W.T. ini.
5 bulan tapi ramai yang cakap perut kecil sangat. hehe. Takpe asalkan baby sihat dalam perut. Kami bakal ibu bapa yang sangat excited sekarang. Banyak perkara baru yang kami sedang belajar sekarang. Semoga dipermudahkan nanti.
Tanpa mak semua ini takkan terjadi. Terima kasih mak kerana menjaga dan membesarkan sehingga berjaya sekarang ini. Sayang mak tiada tandingannya. Semoga mak sihat dan dipanjangkan umur dan murah rezeki selamanya. InshaAllah. Harap 2016 memberi kita banyak kenangan manis yang dapat disimpan dan dikenang kelak. Amin.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, December 21, 2015

Penyelamat Wajahku

Assalamualaikum,
Bila dah berkahwin ini kehidupan jadi bertambah sibuk sebab kena melayan suami, keluarga mertua, keluarga sendiri dan kesibukan di tempat kerja lagi. Kadang-kadang tak ada masa untuk diri sendiri nak bermanja atau berehat. Tapi Asyik ada satu cara yang boleh memudahkan sesiapa sahaja yang mempunyai masalah kesibukan masa macam Asyik ini. Asyik memang pengguna produk ini dari waktu belajar lagi. Cuma kadang-kadang itu tak mampu nak beli dulu, biasalah belajar lagi mana nak cukup duit sangat kan. Tapi sekarang dah kerja memang wajiblah beli untuk kegunaan harian.

Nak tahu apa Asyik selalu guna? Hah ini dia Olay Total Effects Day Cream Gentle SPF15. Olay Total Effects ini telah diperbaharui dengan 7 IN 1 Anti-Ageing Day Cream lebih baik dari dulu yang Asyik pernah guna. Olay Total Effects yang baru ini menawarkan wanita penyelesaian kepada tanda-tanda penuaan berikutan peningkatan tekanan dalam dunia hari ini seperti kurang tidur, peningkatan penggunaan gula & pencemaran yang meningkat.
PRODUCT BENEFIT
• Reduces Age Spots
• Visibly reduces lines and wrinkles
• Smoothes skin with reduced pores
• SPF 15 to protect from UVA/UVB rays

RESULTS
One Brilliant product that provides 7 youthful benefits -
1. Fine lines and wrinkles: Visibly reduces the appearance of fine lines and wrinkles
2. Age spots: Reduces appearance of age spots
3. Pores: Minimizes the appearance of pores
4. Uneven tone: Balances and evens out skin tone
5. Uneven texture: Smoothes and evens out skin texture
6. Dryness: Provides nourishing moisturisation
7. Dullness: Gives skin a healthy radiance

PRODUCT INGREDIENT
The Total Effects formula was designed to provide youthful benefits in an optimally balanced way, thanks to its unique VitaNiacin Complex. VitaNiacin Complex, with Vitamins E, B5 and B3, exfoliates to enhance skin’s natural self-renewal process for healthier-looking skin. It’s Broad Spectrum SPF 15 delivers UVA/UVB protection.

PRODUCT ATTRIBUTES
This exclusive formula is:
• Best for sensitive skin
• Non-Comedogenic (Won’t clog pores)
• Oil-Free and fast absorbing
• Fragrance-Free
Sekarang dah tahu kan kebaikan produk ini. Memang Asyik dah cakap terbaik. Jadi tunggu apa lagi boleh dapatkan dipasaran sekarang. Sekarang ini ada promosi dan korang boleh menang hadiah dari Olay. Nama promosi ini EverydayMe Olay. Macam Asyik lah setiap hari pakai Olay. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh tengok LINK ini.

Produk ini memang Asyik suka dari dulu lagi, sebab kandungan dalam produk ini sesuai dengan kulit muka Asyik. Tekstur krim ini sangat mudah meresap dan tak berminyak. Bila pakai makeup takkan ada masalah bertampuk atau nampak tak sekata sebab ia mudah meresap ke dalam kulit wajah. Sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit wajah Asyik jadi semakin licin dan berseri sebab itu Asyik memang suka sangat dengan Olay Total Effects Day Cream Gentle SPF15.
Jom kita sama-sama jadi cantik, kulit halus, mulus dan tak perlu risau kulit yang semakin nampak tua hanya dengan guna Olay Total Effects Day Cream Gentle SPF15. Harga sebotol RM39.90 (harga biasa) iaitu sebanyak 50gram dan boleh didapati di semua farmasi yang berdekatan anda. Olay juga tengah menjalankan promosi di Watsons and Guardian sepanjang bulan Disember, jadi pergilah cepat-cepat kalau nak beli ya!

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, September 20, 2015

Muffin Beauty Box

Assalamualaikum,
I love when I received beauty product from others. It feel like you get a gift. Who don't want a gift right? And what you have to do is just review it with your own experience and done. But until now I only review 2 of this product and already trying 4 product out of 6 product. Seriously it take more time for me because of my schedule is very busy. I'm actually trying to do as good as I can but sometimes when you want to write something but the idea is not coming out. Cliche right. Seriously it happen to me a lot of time. Errrr... Okay lets start with what I already review from Muffin Beauty Box . 
First let's take a look at this product Zamian Gold Cacao Chocolate Pack. As you can see below is my first time using Zamian Premium Gold Cacao Pack and this mask works very well on my face. It reduce my acne, blackhead and tighten my large pores. Another best part for this product is your skin feel smooth and smell like chocolate because of the main ingredients is Cocoa. 

Once you try you are going to love this mask and you just need to apply it for 10 - 15minutes then you can wash using clear water and you got the best skin you want. The packaging itself is user-friendly and easy for you to use, carry and safe. I definitely recommend this product to others. If you would like to see another review form others then you can read HERE.
Second product is Mask House Celebrity Bee-Tox Smoothing.
 
First time I am attempt to gel mask. And it was amazing although initially quite difficult to wear at first because the mask is little bit sticky when held. This mask is covered with two layers of transparent plastic white plastic and are intended to protect the moisture mask.

When using these masks it was cool, light and odorless. At first it was a little painful, but ultimately as usual and comfortable. These masks cover the entire face and is located on the face neatly.

This face mask is divided into two parts, masks for the top and bottom for mouth and chin. How to use a face mask is applied the top face mask to cover your eyes, nose, cheeks and forehead followed by the bottom face mask. The effect of this masks is very refreshing and moisturizing and nutrients in the mask quickly absorbed into the skin. That's amazing and relaxing when you wear it.
To read another review please visit HERE. That is the product I've done review for now. Please wait until I finish all. Thank you for reading.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, September 14, 2015

Mika Sakura White

Assalamualaikum,
Zaman sekarang pelbagai jenis produk kecantikan mudah diperolehi dipasaran cuma bergantung pada kita untuk memilih mana yang terbaik untuk tubuh badan kita sendiri. Dah pelbagai produk Asyik pernah cuba dari yang sedap sampai ke yang tak sanggup nak telan. Tapi Mika Sakura White sangat berbeza. Asyik suka sebab mudah nak makan, hanya kunyah macam makan gula-gula sebelum makan-makanan lain. Mudah sangat dan rasa dia ada sikit rasa macam anggur dan tak manis sangat.

Jadi untuk orang yang sentiasa sibuk macam Asyik memang produk macam ini sangat diperlukan supaya kulit boleh cantik dan kehidupan yang sibuk dapat diteruskan macam biasa. Nak tahu apa yang istimewa sangat produk ini sampaikan Asyik jatuh cinta? Jom sambung baca lagi.
1. Maklumat produk ; Kebaikan/Fungsi produk
  • Boleh MEMUTIHKAN kulit muka
  • Boleh MEMUTIHKAN kulit satu badan
  • Boleh menghilangkan jerawat dan parut jerawat
  • Boleh menghilangkan jeragat
  • Boleh menaikkan seri muka
  • Paling penting, BOLEH MEMUTIHKAN SATU BADAN dengan cara PALING MUDAH iaitu KUNYAH sahaja!
2. Maklumat lain
  • 100% dari ekstrak semulajadi BUNGA SAKURA
  • 100% tiada bahan kimia dan tiada kesan sampingan yang negatif
  • Diformulasi oleh doktor perubatan bertauliah Malaysia dengan kepakaran teknologi Korea
  • Sesuai untuk semua jenis kulit lelaki dan wanita.
  • Ekstraknya antara agen anti penuaan yg paling berkesan dan terbukti digunakan oleh ramai pengamal kecantikan di Jepun dan Korea.
  • LULUS Kementerian Kesihatan Malaysia.
  • Sangat sedap untuk dikemam. Nyum nyum!
Setiap satu botol mempunyai 30 tablet. Asyik selalu ambil setiap pagi 2biji sehari.
Nak kulit putih gebu mesti cuba Mika Sakura White.
Dah banyak pelanggan yang mencuba Mika Sakura White. Boleh baca sendiri testimoni diaorang kat bawah ini. Peserta Nona Manis Uyaina pun makan juga tau.
  
Sekarang Procrowd Holdings sedang mengadakan promosi untuk 200 pelanggan terawal. Sebarang pertanyaan cepat whatsapp sis Ara dari Procrowd - 0132037799. Boleh cuba sekarang sebab ada promosi. Nak tahu lebih lanjut boleh terus ke facebook page Rahsia Kecantikan Wanita.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, September 9, 2015

Makanan duniawi :)

Assalamualaikum,
Pengemar makanan perlu cuba semua ini kerana mereka sangatlah sedap. hehe. Makanan kegemaran Asyik kalau nak pergi makan kat luar.
Boleh dijumpai di Pappa Rich.
Spicy Toppokki dari Dubuyo. Sedap sangat rasa dia. Masam manissss dan pedas.
Green Curry Chicken di Black Canyon Coffee.
Whole Leg Chicken Rice di Black Canyon Coffee.
Mango Salad di Black Canyon Coffee.
Fresh Strawberry from Cameron Highland.
Selamat mencuba.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, August 22, 2015

Sophia Alayna's Birthday

Assalamualaikum,
Sejak 2011 Asyik kenal dengan Hidayah melalui blog tapi tahun 2015 ini baru dapat berjumpa dengan dia. Selepas dia kahwin dan berpindah ke German selalu mengikuti perkembangan dia kat sana sebab banyak betul tempat menarik yang dia selalu pergi. Dan yang paling best dia dah ada anak yang sangat comel iaitu Sophia Alayna. Waktu raya tahun ini bertuah dapat berjumpa dengan mereka sekeluarga di Kelantan untuk sambut hari kelahiran puteri kesayangan mereka iaitu Alayna untuk satu tahun.

Seronok dapat berjumpa buat pertama kalinya, senang nak berborak dan mesra keluarga Hidayah ini. Terima kasih sebab jemput kitaorang datang dan harap dapat berjumpa lagi lepas ini. Selamat hari kelahiran Alayna untuk pertama kalinya. Semoga menjadi anak yang solehah dan dapat membahagiakan ibu bapa bila besar nanti. InshaAllah.
All the great picture belongs to Hidayah. Auntie pinjam gambar yea Alayna.
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, August 16, 2015

Wedding Blogger Hazanis Love Is Cinta

Assalamualaikum,
My husband and I are best of friends first and foremost. We fight like cats and dogs, but never stay mad for long. I was lucky to find him, he is in every way, my soulmate (Carnie Wilson). Yes this is very true, this is what happen to me and my husband and I hope this newly-married couple also feeling like what I feel. 

A great marriage is not when the ‘perfect couple’ comes together. It is when an imperfect couple learns to enjoy their differences. Hazanis and Najdan hope you guys happy with your marriage till forever and till Jannah. InshaAllah.
With gorgeous and handsome bride and groom.
Pengantin lama teringin nak bersanding lagi. hehe
Kitaorang semua pengantin 2015 kecuali Mek Onie lah sebab dia single mingle lagi. Cepat-cepat boleh masuk dalam list untuk pemilihan. hehe 
Till Next Entry.
Love, Asyik.