Thursday, December 25, 2014

Online Boutique Muslimah Malaysia - Zolace

Assalamualaikum,
Kalau korang betul-betul follow blog Asyik korang akan tahu yang Asyik sukakan fesyen. Tambahan pula bidang yang Asyik ceburi agak dekat dengan dunia fesyen. Bila sebut saja fesyen kita mesti terbayang-bayangkan pakaian yang cantik dan stailista gitu.Tapi untuk nampak cantik dan bergaya kadang-kadang orang tersalah tafsir. Barang yang mahal kalau tak pandai digayakan akan tetap nampak buruk juga. Terus terang Asyik cakap yang Asyik jarang beli pakaian yang terlalu mahal.

Asyik akan survey dulu mana yang terbaik dan berkualiti dah puas hati baru akan beli. Satu lagi Asyik memang selalu busy jadi kebanyakan pakaian, Asyik suka beli online. Bila sebut tentang beli online ini memang sangat banyak sekarang tapi ada ke yang betul-betul murah dan berkualiti? Itu yang susah nak jumpa. Tapi baru-baru ini Asyik dapat tahu ada satu website yang menjual keperluan yang sememangnya wanita suka.


Zolace.com! Segala keperluan dari atas rambut sehingga ke kaki kamu boleh dapatkan di sini. Tak perlu nak susah-susah keluar bersesak-sesak di shopping mall sebab korang boleh terus beli dengan menggunakan hujung jari sahaja. Mudah dan senang kerjanya. Tup tup dah sampai depan rumah dan dah boleh melaram sakan. Pergi kelas boleh cantik, pergi kerja boleh menarik malah duduk kat rumah pun boleh kelihatan tertarik dengan hanya satu website ini saja. Zolace.com tempat yang sesuai untuk korang semua. Jom kita tengok apa yang ada kat sini.
Dress muslimah moden terkini khas untuk muslimah yang suka bergaya malah dress kat sini sangat murah. Asyik pun dah berkenan tengok. Dress macam ini adalah pakaian yang selalu Asyik pakai bila ke tempat kerja.
Blouse muslimah murah yang ini pun sesuai untuk muslimah sebab blouse ini cantik dan bila diteliti kain dia tak nipis yea.
Fesyen skirt labuh khas untuk pengemar skirt macam Asyik, yang tak pernah cukup dengan satu skirt. Banyak warna pilihan yang ada kat sini.
Palazzo pants kesukaan ramai pun ada kat sini. Palazzo pants memang terbaik sebab longgar dan memudahkan pergerakan ditambah pula harga yang berpatutan. Must have ini.
Tudung chiffon elemen paling penting untuk muslimah. Tudung yang menarik dapat menonjolkan kecantikan setiap orang jadi tudung kat sini sesuai untuk semua. Selesa kalau pakai dan tak panas tau.
Sling bag yang ini pun kesukaan Asyik juga. Tambah pula design yang menarik dan saiz yang sesuai untuk bawa barang-barang keperluan harian. Asyik berkenan yang warna brown itu. Lepas ini shopping lah.
Necklace (https://www.zolace.com/necklaces) antara item atau aksesori wajib bagi Asyik. Suka dengan necklace yang warna turqoise itu. Design simple tapi cantik. Ini lah keistimewaan Zolace iaitu online boutique muslimah malaysia yang terbaik. Apa tunggu lagi Asyik pun tak sabar dah nak membeli ini. Jom ramai-ramai.

Nak tahu lebih lanjut boleh tengok laman sosial mereka.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, December 19, 2014

Featured : Glam Deko

Assalamualaikum,
Cuma nak berkongsi majalah yang mungkin menarik untuk sesiapa yang suka menghias rumah atau sukakan dekorasi yang menarik dalam setiap sudut di rumah. Glam Deko lah sepatutnya menjadi pilihan kamu. Kalau nak tahu cerita selanjutnya bagaimana Asyik dan Giorgio Izas boleh featured dalam majalah Glam Deko ini boleh baca entry Asyik di sini Sculpture Workshop with Rare Gallery and Glam Deko.
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, December 17, 2014

HiDY | A secret doorway to fashionable and colourful tunic dresses

Assalamualaikum,
Dalam kehidupan seharian Asyik lebih suka memakai pakaian yang simple dan tak merimaskan untuk bergerak. Kalau dapat dress yang selesa memang yang itulah akan diulang pakai sampai lusuh baju itu baru simpan balik. hehe. Keselesaan itu yang penting sebab negara kita ini cuacanya panas jadi material yang kita pakai boleh mempengaruhi keadaan tubuh badan kita juga. 

Kalau tebal baju itu confirm melimpah-limpah peluh keluar melainkan kalau korang 24 hours duduk dalam aircond jea. Serius Asyik memang cukup tak suka kalau berpeluh dengan pakaian yang tak sesuai. Kalau bersenam lainlah kan memang kita dah pakai baju yang sesuai untuk bersukan tapi kalau ke tempat kerja, hang out dengan kawan-kawan ke takkan nak pakai baju yang macam duduk dalam Iglo atau negara sejuk. haha. 

Bagi wanita memang banyak lapisan baju yang dipakai terutama bagi wanita muslimah. Tudung pun satu hal, kalau nipis dan jarang tak sesuai jadi kena pakai yang tak jarang. Yang tak jarang memang material dia agak tebal lah skit tapi taklah sepanas pakai sweater. Tapi kalau dapat digandingkan dengan dress atau blouse yang sesuai memang setiap hari kita akan rasa selesa. 

Asyik cukup selesa bila dapat pakai dress yang senang nak bergerak dan kainnya tak panas dan tak terlalu tebal. Kadang-kadang tak suka pakai inner shirt sebab merimaskan. Nak cari dress yang selesa sekarang memang susah sebab kebanyakan baju yang dijual sekarang kadang-kadang hanya selapis dan boleh nampak bentuk badan disebakan material yang digunakan melekap pada badan. Sangat tak selesa okay.

Boleh dikatakan zaman sekolah dulu Asyik peminat filem Hindustan, dan maybe sekarang pun masih kot hehe, bila tengok pelakon-pelakon hindustan ini pakai sari atau kurti nampak macam cantiknya. Cantik disebabkan oleh meriahnya baju itu dan colourful. Kat Malaysia kita ada songket yang boleh bersaing dengan sari tapi songket ini agak eksklusif jadi taklah mampu untuk dipakai seharian dan tak sesuai dengan cuaca kita sangat.

Tapi sekarang Asyik dah jumpa satu butik yang menjual khas kurti dan harganya berpatutan dan material sesuai dengan cuaca di Malaysia. Boleh melaram sakan macam pelakon Hindustan lepas ini. haha. Tapi design dia taklah crowded macam pakai sari itu, yang ini lebih santai dan manis dipakai. Kurti dari butik tersebut memang memenuhi citarasa Asyik sebab material yang digunakan tak memanaskan badan dan sangat selesa bila pakai. Boleh bergerak bebas tanpa ada rasa ketat di mana-mana. haha. Setiap koleksi atau design dari mereka akan dikeluarkan dengan 2 warna sahaja supaya kualiti dapat dijaga dengan baik, walaupun macam itu mereka menyediakan banyak pilihan corak.
Asyik pun shopping kat sini sambil pakai kurti dari butik HiDY. Exactly sama dengan kurti warna pink yang digantung dalam gambar kat atas itu.
Paling selesa kurti pink ini.
  
Banyak pilihan yang ada kat sini.
Yang ini pilihan Asyik dan Mek Onie. Next time kitaorang nak beli yang lain pula. Geng hijau kali ini.
Owner of HiDY yang superbbb berbakat dan peramah, Hidayah Hassan.
Sempat bergambar dengan owner yang berbakat ini. Semua design beliau sangat cantik.
Haaaaa banyak tak Asyik shopping! Tak puas sebenarnya, tapi masa pun tak cukup sebab dah lewat jadi ini saja yang dapat. Mungkin waktu lain nak tambah lagi koleks kurti yang fashionable dari HiDY.
Tengok blogger lain pun turut sama shopping kat HiDY. Giorgio Izas, Mek Onie dan Halim pun tak puas lagi sebenarnya shopping itu. Nak turut serta shopping dengan kitaorang juga? Jom datang butik HiDY 25 Disember 2015 ini sebab diaorang ada buat year end sale kaww kaww punya. Serius menarik sebab ada hadiah istimewa yang diberi nama FUKUBUKURO (Lucky Bag). Nak tahu lebih lanjut boleh terus follow  instagram / twitter / facebook : HIDYCOLLECTION dan boleh tengok website mereka: http://www.hidy.com.my/ . 

Boutique store is located at:-
HiDY STORE
No.46, Lorong Dataran Wangsa, Dataran Wangsa Melawati, Wangsa Melawati, 53300 KL
(Look up for HiDY boutique. Same row as KWSP and Manjaku.)

Till Next Entry,
Love, Asyik.

TGV Cinemas Ends The Year With A Five New Locations Nationwide




TGV Cinemas Opens in Bukit Mertajam, Miri, Seri Manjung, Petaling Jaya and Kulaijaya.

Kuala Lumpur – 15 Dec 2014, TGV Cinemas, one of Malaysia’s leading exhibitor and multiplex cinema operators is concluding the year with a bang with the opening of five new locations in AEON Bukit Mertajam,Penang;  AEON Kulaijaya, Johor; AEON Seri Manjung, Perak; Permaisuri Imperial City Mall (PICM) Miri, Sarawak and Jaya Shopping Centre, Selangor.

The first to open will be in Bukit Mertajam and Miri as their first foray to East Malaysia on Dec 18. Next, will be Kulaijaya, Seri Manjung and Jaya by Christmas.


Collectively, the five new cinemas has 35 screens with 4,364 seats. TGV Cinemas Bukit Mertajam and AEON Manjung both have seven halls, TGV Cinemas Jaya and PICM have eight halls and TGV cinemas Kulaijaya has five. All halls are fitted with the state of the art Dolby Digital sound system and Christie® CP2220 a digital cinema projector system. In addition, the first row of each hall in TGV Cinemas PICM and Jaya has been fitted with its iconic Beanie seats (bean-bag) to make the viewing experience in the front row more comfortable and relaxing.

Subsequently, TGV Cinemas will have a total of 27 multiplex cinemas all across Malaysia with 219 screens and a total capacity of more than 37,500 seats.

Gerald V Dibbayawan, Chief Executive Officer of TGV Cinemas shared that the opening of these five locations, especially in Miri are pivotal to TGV Cinemas. “Firstly, the opening of TGV Cinemas PICM is significant to our growth and development as it marks their first cinema in East Malaysia. This will pave the way for two more in Kota Kinabalu and Kuching respectively by 2016,” said Dibbayawan.

“Secondly,” he added, “these new locations also marks our on-going passion to share and enhance the cinema-going experience for movie lovers all over Malaysia.” He elaborated that in today’s day and age, watching a movie is no longer just about the movie, but it is also the experience of enjoying it in its cinematic glory on the big screen, with the state of the art sound system with your friends and loved ones.

“This is precisely why our new locations are located either in central business district areas, housing areas or neighbourhood retail malls. Each one represents a strategic location whereby friends, colleagues and family patronage and spend time together,” said Dibbayawan.  

To celebrate the new cinemas, TGV Cinemas will be organising an Open House in TGV Cinemas PICM and AEON Bukit Mertajam which includes free screenings of blockbuster movies for the public and also giving out 1000 popcorn sets at each location (while stocks last).

“We would like to welcome all to our free screenings on December 17 at 2pm and 5pm respectively and the movies which will be screened are Maleficent, Transformers: Age of Extinction, Marvel’s Guardians of the Galaxy and Interstellar.,” Dibbayawan added excitedly.

In addition to the free screenings, TGV Cinemas will also be organising the 30 Days of Goodies in all their new locations whereby each day, customers can claim a free goodie from TGV Cinemas such as movie passes, popcorn and drink vouchers as well as movie premiums.

“This is just the beginning. In time, we be sharing more of our other unique features such as our TGV MovieClub, which is our loyalty programme and special event screenings such as our TGV Family Screening sessions, which are becoming increasingly popular amongst young families and TGV Halls of Horror. Moreover, we also look forward to sharing our innovative concession offerings like our Popcorn Royale which is our signature popcorn, innovative popcorn flavours such as corny cheese, roasted chicken, kimchi and curry,” elaborated Dibbayawan.


For more details about TGV Cinemas, their new cinemas and the opening activities, please visit www.tgv.com.my or follow them on Facebook, Twitter or Instragram.  

Sunday, December 7, 2014

Orange Berries Cafe anjurkan Baby Shower untuk Red Mummy

Assalamualaikum,
Pengemar FROYO (Frozen Yogurt)? Asyik salah seorang darinya. Tapi nak dapatkan froyo yang sedap dan murah itu memang mencabar. Tapi setelah adanya Orange Berries Cafe Asyik rasa masalah itu dah tak ada. Froyo dari Orange Berries Cafe setanding dengan jenama froyo yang lain. Banyak pilihan yang boleh dipilih kat situ. Bukan setakat itu saja, kafe ini juga menyediakan banyak lagi pilihan makanan.
Red Mummy pula kebetulan nak buat surprise baby shower party untuk kawan baik dia jadi Orange Berries adalah tempat yang sesuai untuk aktiviti tersebut. 
Berdebar-debar masa itu nak tunggu kak Liza ini datang sebab semua nak says 'SURPRISE' hehe.
Majlis diteruskan dengan ucapan dan doa supaya majlis diberkati dan semoga Orange Berries akan terus maju selepas ini.
Orang kuat dalam menguruskan majlis ini iaitu Halim Brothers dan Red Mummy.
Special cake for Kak Liza.
Disamping itu ada lucky draw dari Red Mummy. Asyik dapat second prize iaitu hadiah dari HiDY collection. Thank you Hidy.
Mee curry ini Asyik suggest untuk korang cuba kalau ke Orange Berries Cafe.
Lastly my partner in crime Giorgio Izas.
Jangan lupa singgah Orange Berries nanti kalau teringin nak makan Froyo dan terima kasih Kak Red Mummy untuk event yang menarik ini.

Address Orange Berries:
Lot G-04 (sebelah Bank Muamalat) Ground Floor Kompleks PKNS,
Persiaran Tasik, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, December 5, 2014

CIPELA Shoes Sales at ISETAN KLCC

Assalamualaikum,
Shoes lover! please come here, you have to read this. Sale for 3 days is just created for you to shopping till the end. Affordable to have and suitable for everyday look and you also can own its for your big day such as wedding or engagement day because they do customization for bridal shoes. Serious just for you only!

This weekend, 5th, 6th, 7th Dec 2014 - there's 3 days specials for Members of Isetan and you can enjoy 30% OFF on NEW ARRIVAL / NEW DESIGNS, and for Non-Members you can get 20% OFF. NEW designs are available now until 11th Dec 2014.

CIPELA Shoes is in Isetan, KLCC Level 1.

They also have shoes for men! Hurry up boys, men ask your girlfriend, mom, sister and family to go there and shopping with you. They call CIPELA Espadrilles for this shoes because its for casual look and suitable for travel and also you can match it with your love one. Sweet gitu!.. You will never regret when you buy CIPELA Espadrilles.
And you also can get it from ZALORA. Visit here : http://www.zalora.com.my/cipela-espadrilles/
Selling faster everyone so hurry up.
Comfortable shoes only from CIPELA Espadrilles!
CIPELA Shoes will have Christmas Sale at Isetan KLCC, from 12th Dec to 25th Dec. During that period, Past season collection will be available at Isetan, KLCC. Up to 50% OFF. So what you waiting for, set on your calendar now and save your money for it. 
Asyik love all the design and for sure like it because of the comfortable for my feet. Its not easy to find comfortable shoes nowdays. But now I found Cipela Shoes and will be my first choice after this.
Look how adorable they are! Not me and Mek Onie but the shoes that we hold it. haha
The design was came from this beautiful women and the ideas was brilliant because she know how to make this shoes look catchy and elegant but also comfortable for Asian feet.
This two shoes in my heart now! Will come back to bring another one.
For now I have this. The name is 'SALINA'. Like it because its suitable for everyday look and also for attending any event. You can get it at CIPELA Shoes in Isetan, KLCC Level 1.
Remember CIPELA when you want to find shoes.
This one is 'LELA'. Hai Lela! why you so adorable. Want to grab you also after this.
And they have a lots of design for you to choose. Remember you can customize it based on your tasted under CIPELA COUTURE.
Look at the details and how comfortable they are!
To know more : Follow instagram / twitter / facebook / vimeo : CIPELASHOES
Also can visit website : http://www.hidy.com.my/

Customisation shoes for Bridal and Everyday wear, under CIPELA COUTURE. For enquiries, can email info@cipelacouture.com or follow social medias at @cipelacoutre.

Boutique store is located at:-
HiDY STORE
No.46, Lorong Dataran Wangsa, Dataran Wangsa Melawati, Wangsa Melawati, 53300 KL
(Look up for HiDY boutique. Same row as KWSP and Manjaku.)

Let's shopping everyone.

Till Next Entry.
Love, Asyik.


#cipelashoes #cipelaespadrilles #HidayahHassan #shoedesigner #proudlyhandmadeinMalaysia
Photo by Me and Giorgio Izas and some of the photos are from Cipela Shoes.