Monday, October 27, 2014

Look Post : Tuscany Shawl

Assalamualaikum,
Black is always the safe color when wearing with bright colors. Green is not the color that I will wearing everyday. But when you combine with black then it's good to go.
Wearing Shawl Tuscany with gold detailing from Saraya Zahret.
A woman is asked to be well covered and dressed modestly. Muslim scholars like the green colour too for the Hadith of Abu Rimthah he said: "I saw two green garments over the Prophet". Moreover this is the garment of the dwellers of The Paradise. Allah Says (interpretation of meaning): {Their garments will be of fine green silk, and gold embroidery.} [76: 21]. (Source)
     

Till Next Entry.
Love, Asyik

Sunday, October 26, 2014

Shea Talk by Dynamique

Assalamualaikum,
DYNAMIGUE is a league of energetic and young people who have the experience in successful planning and managing events. They have the expertise in providing services such as event planning, styling session and entrepreneurial talk all across Malaysia. DYNAMIGUE is proud to announce its Volume 1 Entrepreneurial Talk by Shea Rasol who will reveal her beautiful success stories so far.
This humble successful young (26 year old) blogger (65,000 followers) (http://www.myamethyst-shea.com/) will be sharing her most memorable journey of the ups and down in the reality of blogging and the internet world. She will deliver and share her ultimate secret tips to success in a very intimate setting where guest have access to the speakers and brands present for the event, an event no one wants to miss.
Shea start with explaining their education background and how she start blogging.
Live performance from awesome team from Melaka.
Fashion Show by The Urban Hijra. Koleksi yang sangat menarik.
Joining Shea on her talk is a successful business owner of Gorgeous Luxury, Shakila Shaari who will elaborate more on the business side of success. Started out by selling prelove authentic handbags to owning several boutiques, definitely a noteworthy talk. 
             
Founder of Dynamique, Syahira. Thank you dear for the invitation and hope to see you again and good luck.
Some of the vendor who joining the event.
Video that I manage to recorded even the quality is not good but you can hear what they share on this video.

Fashion show by The Urban Hijra.

Asyik harap dan doakan semoga segala usaha Dynamique akan bertambah sukses lagi selepas ini. Come and follow them on instagram (DYNAMIQUE) and you can get more information and event update from them after this.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, October 25, 2014

September Shopping Haul

Assalamualaikum,
Walaupun bulan September dah lepas tapi Asyik nak juga kongsi dengan korang apa yang Asyik dah beli bulan September haritu. Mana tahu ada yang berkenan nak dapatkan juga. Kebanyakan yang Asyik beli bulan ini semuanya sangat murah dan berpatutan. Nak shopping kena bijak jangan tahu membeli jea tanpa buat survey dulu yea kawan-kawan semua.
Skirt ini Asyik beli masa di Youth Bazaar Fiesta di Stadium Shah Alam. Harga cuma RM35. Murah kan.
Shawl pula Asyik suka dengan material dari CalaQisya. Selesa dan senang dibentuk. Asyik beli XXL Maggie Shawl sebab lebih labuh dan lebar. Harga waktu beli ini RM39 satu. Sekarang kalau tak salah lebih murah.
Satu lagi shawl yang best Asyik beli di Youth Bazaar Fiesta juga. Shawl dari Hijabs by Hanami ini harganya RM39. Sekarang diaorang dah buka butik di Alam Avenue, Shah Alam. Lebih mudah kalau ada yang nak beli.
Jelly shoes ini Asyik beli di Sincerelybyshawls atau SBU di Shah Alam. Harga RM25 setiap satu.
Cermin mata ala-ala Rayban ni Asyik dapatkan di Terranova, Sunway Pyramid. Asyik suka sebab warna pink pada bingkai dia. hehe. Harganya RM19 setiap satu.
Okay beg ini Asyik beli syampu Pantene dan dapat hadiah beg. Beg ini besar dan sangat best untuk bawa barang-barang macam buku, nota, dan segala macam barang untuk Asyik bawa ke tempat kerja. Tak sure sekarang masih ada lagi ke tak kalau korang nak beli.
Transparent beg ini Asyik suka sebab dia transparent. haha. Beli di Terranova, Sunway Pyramid dengan harga yang luarbiasa iaitu RM5 sahaja.
Koleksi dari Body Shop memang yang paling Asyik suka ialah White Musk. Tak pernah bosan dari dulu bau dia. Body Lotion Cherry Blossom itu tambahan jea nak cukupkan point. Asyik tak ingat pula satu set White Musk ni berapa tapi tak lebih dari RM100.
Produk dari Maybelline selalu ada dalam koleksi makeup Asyik. Compact powder ini senang dan mudah dibawa. Kelebihan dia untuk hilangkan minyak yang berlebihan di muka.
Last sekali shawl dari ZAWARA. Nama dia Safa Sateen Edge warna Light grey and Turqoise. Harga dia RM39 kalau tak salah. Boleh pergi jea mana-mana cawangan Zawara InshaAllah ada. Okay itu jea kot yang sempat share dengan korang setakat ini. Untuk October pula nanti Asyik update lagi yea. Mana yang baik ikutlah yea yang kurang itu maaf kan Asyik.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, October 23, 2014

Food Review : Paddington House of Pancakes

Assalamualaikum,
 Siapa di sini pengemar lempeng? Dulu masa kecil-kecil suka sangat makan lempeng tapi sekarang jarang dah dapat makan lempeng sebab malas nak buat walaupun sangat senang. Lempeng cicah kari paling sedap! hihi. Cara paling mudah dan cepat pergi jer makan kat Paddington House of Pancakes. Kat situ semua jenis pancakes ada, sampai pening nak pilih yang mana. Asyik pergi haritu dekorasi restoran diaorang Halloween agaknya sebab kedai itu dihias macam halloween season. haha. 

Ok bila bab makan memang Asyik susah sikit nak pilih sebab tak suka sangat makanan yang terlalu complicated jadi Asyik order Big Tresure Box of Pancakes. Dalam mangkuk itu banyak buah-buahan dan pancakes kecil yang dipotong bulat. Pancakes dia sangat sedap ditambah pula dengan honey syrup kat atas dia. Nasib baik buah dia semua fresh dan takde yang tak sedap dan ice cream pun lazat. Jadi lulus dan boleh makan lagi.
Tak nampak pula pancakes kat dalam itu. Dah terlindung dengan buah yang banyak.
Untuk satu lagi pancakes Asyik order Tuscany Pancakes. Yang ini dalam dia penuh dengan vegetables dan mushroom. Mushroom itu memang sangat banyak. Ini sesuai untuk vegetarian person. Tapi bila makan terlalu banyak rasa dia agak memuak kan mungkin disebabkan cheese yang digunakan terlalu banyak dan creamy. Satu pancakes saja dah cukup kenyang. Jadinya yang ini failed untuk selera tekak Asyik dan takkan order lagi lepas ini. haha. 
Minuman dia so far sedap jadi boleh cuba yang lain pula lepas ini.
          
Any suggestion restoran yang ada pancakes sedap boleh share dengan Asyik.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, October 22, 2014

Serlahkan Gaya & Peribadimu dengan Viva by Fergie

Assalamualaikum,
FEMININ. BERANI. MEMPESONA.
Kehadirannya sentiasa menggamit perhatian. Gayanya garapan tersendiri tanpa mengikut kebiasaan. Tak kira apa jua ranjau kehidupan, semangat dan keyakinannya tidak pernah luntur. Dia sentiasa bersedia menghadapi segalanya. Keanggunan dan ciri kewanitaan miliknya menjadi dambaan semua.

Dengan semburan haruman Viva by Fergie, anda boleh merasakan sendiri keyakinan dan keberanian milik penyanyi, pelakon, peragawati dan ikon, Fergie. Viva by Fergie merupakan kolaborasi ketiga di antara artis antarabangsa Fergie bersama Avon yang bertujuan memberikan  keberanian untuk berdikari, meraikan sudut lain seorang wanita dan keyakinan untuk hidup dengan gaya tersendiri.
Viva by Fergie Eau de Parfum dari Avon
Bungaan segar yang menawan
Haruman ke-3 dari Fergie bersama Avon
Telah dilancarkan pada 1 September 2014
50ml, RM109.00 (S&S RM125.35)
Boleh didapati dari Wakil Avon, Butik Kecantikan Avon
 
Herba Dingin yang Segar
Pepohon hijau dan herba yang semerbak menghasilkan kombinasi aroma
yang menyegarkan deria.

Putik Lavender
Putik lavender mempunyai haruman yang nyaman dengan sedikit ketajaman yang unik, memberikan  kesinambungan kepada aroma maskulin dan feminin.

Rumpun Vetiver
Merupakan antara aroma kayuan yang paling wangi, rumpun vetiver mempunyai aroma ala kulit yang ringan, membuatkan haruman ini sensual.

Haruman Viva amat segar dan luar biasa dengan gabungan aroma maskulin dan feminin. Herba dingin membuka haruman, diselangi bungaan yang nyaman dan diakhiri dengan kehangatan kayuan dan tanah yang mengasyikkan.

Mulakan langkah penuh keyakinan dengan haruman Viva by Fergie Eau de Parfum yang sensual dan berani. Ia dipasarkan pada 1 September 2014. Untuk mendapatkannya, temui Wakil AVON atau kunjungi mana-mana Butik Kecantikan AVON di seluruh negara. Untuk maklumat lanjut, hubungi talian bebas tol AVON di 1-800-22-AVON (2866) atau layari http://www.my.avon.com

Till Next Entry.
Love, Asyik

Meet MasterChef Australia Judge, George Calombaris, Live in Kuala Lumpur!

Assalamualaikum,
Are you a fan of the award-winning cooking series MasterChef Australia? If you are, take this chance to see George Calombaris right here in Kuala Lumpur! Details below:

Date : Sunday, 26 October 2014 
Time : 2pm – 5pm 
Venue : Plan B, Ground Floor, South Court, Mid Valley Megamall!

Visiting Malaysia in conjunction with the new season of MasterChef Australia Season 6, George will also take part in ‘The Great George Taste-Off’ – to try the top three Malaysian dishes as voted by fans on the Lifetime Asia website – besides showcasing his signature dish with a unique Asian twist!

Don’t miss this chance to have your say – vote which Malaysian dish George should taste on LifetimeAsia.com/GeorgeInMY by 22 October for this once-in-a-Lifetime taste-off! 

For more information, please visit LifetimeAsia.com/GeorgeInMY or check out this video: http://bit.ly/1wOevp9

MasterChef Australia S6 airs weeknights at 7pm and 11pm, on Lifetime (Astro Ch 709)
MasterChef Australia S6 is sponsored by INTI International University & Colleges.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, October 19, 2014

Look Post : Light Brown on Pink

Assalamualaikum,
The happiest people on earth are not those who live on their terms, but those who change their terms for the one whom they love and respect.
Zaraa Shawl : CalaQisya
Sabrina Maxi Dress : CalaQisya
Handbag : Nikisa Closet

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Photographer: Giorgio Izas