Sunday, June 29, 2014

Marriott Ramadan Marketplace @ Grand Ballroom From 2-25 July 2014

Assalamualaikum,
Discover Ramadan traditions through a whole new unique experience at the Grand Putrajaya Ballroom. A quintessential transformation takes place as we bring you to a contemporary Marketplace that is filled with the sights, sound and tastes that Ramadan has to offer. A lavish spread of traditional and specialty buffet with interactive live cooking stations are featured. Not forgetting the undying favourites that Marriott Putrajaya is known for through its most extensive spread, south of the valley.

Below are the unique offerings at the Marriott Ramadan Marketplace
SIMFONI Tujuh Kawah section of Ikan Asam Pedas, Daging Gulai Kawah, Perut Masak Lemak Cili Api, Jenahak Tempoyak & Gulai Rusa Tulang Rawan.
KAWAH CRAZE ala minute stir-fried Seafood Kawah with a variety of sauce (Clam, Bamboo Clam, Mussels, Prawn & Squid).
FROM THE GRILL Barbecued Whole Roast Lamb & Roasted Beef Leg served with Barbecue Sauce & Black Pepper Sauce.
OCEAN BAY Giant baked Red Snapper with Air Asam & Sambal Kicap and a selection of Ikan Bakar, Sotong Bakar, Udang Bakar, Otak-otak, Ketam Bakar, Ikan Bakar, etc.
DURIAN GALORE a whole lot of fresh Durians along with a variety of Durian Cake, Durian Broth, etc. Added to the king of the dusung, there's also Nangka, Rambutan, Mangosteen, Cempedak, and more.
HEALTHY DATES CORNER of home-made chilled Kurma Smoothie, Kurma Pudding, Kurma Cheese Cake and a range of fresh Kurma too.
LOW'S LOK-LOK TRUCK Seafood Skewer, Fishball Skewer, Sotong Ball Skewer & Yong Tau Fu alongside an assorted range of dipping sauce.
FUN KIDDIES CORNER with loads of sweet tooth delights such as pop corn, nostalgic ice-cream (ais krim batang), Ais Krim Potong, Lollies, Kacang Kuda and Chicken Pops too.

ROJAK SELECTIONS such as Rojak Pasembur, Rojak Sotong Kangkung, Rojak Buah, Rojak Singapura.
Indian and Tandoor Station with Murtabak, Roti Canai, Curries, Chutneys, etc. Italian Station with ala minute pasta to your liking. Noodle station with Mee Kari, Asam Laksa, Prawn Mee, Mee Siam, Mee Goreng Mamak, etc. Chinese Choices of steamed and Deep-fried Dim Sum. Satay selections of Ayam, Daging with Ketupat and Serunding. Goreng-goreng of Sotong Ball Skewer, Chicken Wings, Ikan Basung, Cuttlefish Skewer, etc. Japanese Delights of Maki Sushi, California Maki Rolls and the like. Nasi Briyani, Nasi Kerabu, Bubur Lambuk and many more variations. A wide selection of desserts such as Ice Mountain Ais Kacang, Fresh Fruits, and Local Delights. Thirst Quenching Juices and Drinks.
Feel the spirit of Ramadan as traditional Ghazal Bands adds harmony to the evening. For your added convenience, Surau rooms are made available for Muslim guests.
  • EARLY BIRD PRICING sales are made available for bookings before 30 June 2014 prices at RM120nett per person (child remains @ RM77nett per child ages 5-12 years).
  • HOTLINE for reservations are already open for inquiries and bookings and can be made by dialing 603-89498888 and email at food.bev@marriottputrajaya.com .
  • Added to that, if you happen to pop by Marriot Putrajaya anytime soon, from 6 June 2014 onwards, our EARLY BIRD reservation counter situated adjacent to d'Oracle Coffee Lounge on the Main Lobby Level is available at your disposal for Early Bird voucher purchase purposes.
  • Discount for Group Bookings of 10 persons and above is available upon request.

Putrajaya Marriott Hotel
IOI Resort City, 62502 Sepang Utara, Malaysia.

From my experience, you can get variety of foods and satisfaction here. I'm giving 5/5 stars for Putrajaya Marriott Hotel. Ramadan is better with Marriott Hotel.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, June 24, 2014

Kim Jong Kook in Malaysia

Assalamualaikum,
Asyik dah banyak kali buka kemudian tutup semula laptop. Lemah pula rasa bila nak edit gambar. Rindu sebenarnya kat blog. Busy sikit sekarang sebab Asyik dah mula kerja kat tempat baru yang lebih mencabar kerjanya. hehe. Kali ini Asyik jamu korang dengan kisah Kim Jong Kook yang datang ke Malaysia. Siapa yang tak minat Running Man boleh pergi jauh-jauh. haha. sebab korang mungkin tak kenal. Kim Jong Kook datang Malaysia dan membuat persembahan secara percuma untuk semua peminatnya di Encorp Strand Mall, Kota Damansara. Asyik memang minat dengan Kim Jong Kook sebab selalu tengok dalam Running Man. Bila jumpa in realiti, comel sungguh muka dia tambah pula bila senyum hehe. Patutlah ramai peminat. Kat bawah Asyik ada sediakan gambar dan video untuk korang tengok.

Asyik pergi dengan family yea kat sana. Dengan mak, adik sekali bawa. hehe. Kitaorang dapat masuk di bahagian tepi stage tapi jauh sikit dari Kim Jong Kook. Kalau tepi stage sebelah hadapan diaorang lagi dekat. Tapi cukuplah dah dapat tengok secara live.



Video yang last ini Asyik yang rakam tapi masalahnya Asyik tersalah rakam dan video ini jadi menegak. Tak sempat pula nak edit jadi apa yang ada korang layankan ajer. Kalau nak tengok lain-lain video boleh singgah di Youtube page Asyik : http://www.youtube.com/user/TheNikisaizas

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, June 22, 2014

Per'l Xlim Ternyata Berkesan

Assalamualaikum,
Setelah sebulan mencuba produk dari Per’l Xlim ternyata ia memang berkesan untuk menurunkan berat badan. Tanpa perlu berlapar yang melampau kita masih boleh kurus. Bukan setakat kurus tapi sihat sekali. Untuk peminat kopi dan sesiapa saja yang nak mencuba memang patut minum Per’l Xlim kerana ia satu produk yang dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal. Untuk entry sebelum ini korang boleh baca kat SINI dan SINI. Ada dua link yea.

Dalam entry sebelum ini berat badan dah turun 2kg dan sekarang dah turun lagi 2kg. Memang mudah sangat untuk dapatkan berat badan yang kita nak. Betul-betul tak payah tahan lapar sebab perut kita memang akan kenyang bila minum Per’l Xlim. Jangan risau memang takkan gastrik kalau tak makan. Khasiat dan serat yang terdapat dalam Per’l Xlim memang dapat membantu mengenyangkan perut kita. Di rumah dan pejabat memang sentiasa ada Per’l Xlim. Paling suka Per’l Xlim Choco, sedap sangat sampai kalau boleh nak minum selalu bila tengah buat kerja dan berehat.
 
Masa last meeting haritu semua kawan-kawan pun turut merasai pengalaman yang sama, malah ada yang berat turun lagi banyak. Memang seronok tak terkiralah semua sebab berat badan semakin kurus. Memang result yang dapat waktu last meeting itu memang menunjukkan penurunan berat badan yang banyak. Hanya sebulan yea dah turun sebanyak itu. Berpuas hati sangat dengan produk dari Power Root ini. Per’l Xlim memang terbaik untuk kuruskan badan. Jadi korang semua pun patut juga cuba. Tak lama lagi akan berada di pasaran. Memang ramai yang tak sabar nak cuba kan. Jadi jangan lepaskan peluang yang best ini.
Kalau tak nak terlepas pape yang penting boleh like dan baca di Per’l facebook page (facebook.com/perlmalaysia) kat sini semuanya ada dan boleh jadi orang yang pertama membeli produk Per’l Xlim nanti. Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Per'l Xlim kini terdapat di semua cawangan Giant, AEON Big dan AEON di Lembah Klang dan Johor Bahru! Jangan tunggu lagi dan dapatkannya sekarang juga dengan harga hanya RM19.90!

Till Next Entry.

Thursday, June 12, 2014

Look Post : Mixed Prints

Assalamualaikum,
Selepas trip ke Melaka bersama Nuffnang kali ini Asyik ke Melaka dengan family pula. Dah lama mak Asyik tak ke Melaka jadi dia teringin sangat nak jenjalan kat sana. Jadi bawalah sekejap ke sana. Memang waktu itu bertolak dari Puncak Jalil pun dah lewat dalam pukul 3 petang macam itu. Sememangnya plan cuma nak ke Port Dickson tapi Mak Asyik nak sangat ke Melaka. Walaupun lambat sikit sampai tapi masih sempat shopping dan bergambar. 

Banyak dah berubah Bandar Melaka ini, macam-macam barang dah ada jual. Ramai sungguh orang kat sana, ini semua sebab cuti sekolah agaknya. Sebenarnya banyak lagi tempat kat Melaka ini belum pernah pergi tapi bila pergi mesti akan pergi di kawasan A'Famosa. Tempat popular kan. Masa ini Asyik pergi dengan mak, adik, dan tunang adik Asyik jea. Seronok juga walaupun sekejap. Cuaca pun sangat baik haritu PANAS!. hehe

Tempat wajib bergambar. Asyik lagi selesa sekarang pakai skirt, mungkin senang dan bebas untuk bergerak bagi Asyik.
Yang ini pula tempat yang selalu singgah untuk beli barang souvenir. Yang kat belakang tengah bergambar itu adik Asyik yea.
Shawl yang Asyik pakai makcik bagi dari Mekah. Sangat selesa bila pakai. Memang dah banyak kali ada dalam look post ini. 
Tops pula dari jenama Step Girl. Murah jer tops itu. Skirt yang Asyik gemar pakai itu dari La Shaz (boleh tengok di instagram La Shaz). Ini pun dijual dengan harga yang sangat berpatutan. Bag pula dari Marie Claire. 
Pemandangan sungai berdekatan Hard Rock Cafe. Meriah sebenarnya.
Asyik cukup suka tengok beca kat Melaka. Kebanyakan dihias dengan Hello Kitty. Bila malam pula lagi cantik sebab ada lampu menghiasi beca itu. Kreatif betul diaorang ini.
Dah malam sikit lepaskan penat dan ambil sejuk aircond dalam Melaka Megamall ini. hehe
Sebelum balik sempat makan di Haji Musa Medan Ikan Bakar , kalau tak salah di kawasan Alai, melaka. Orang Melaka nak belanja kita terima ajer. 
Dari kiri tunang adik, adik dan Asyik, pastu orang yang belanja makan iaitu merangkap business partner mak Asyik dan kawan-kawan mak Asyik dalam business. Terima kasih banyak-banyak yea. Semoga murah rezeki korang. Trip yang pendek tapi seronok. Masa untuk pulang dan menghadap jalan jammed yang teruk. Bye bye.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

*Tak sabar nak post entry pasal Kim Jong Kook tapi belum sempat edit. Tunggulah yea.

Tuesday, June 10, 2014

Food Review: Chakri Palace The “Tantalizing Tastes Of Thailand” Buffet Promotion for Ramadhan

Assalamualaikum,
This Ramadhan, Chakri Palace Pavilion KL And Chakri Xpress Alamanda Putrajaya Is Delighted To Once Again Hold A Buffet Of Thai Cuisines And Local Favourites. The “Tantalizing Tastes Of Thailand” Buffet Promotion Will Be Held At Chakri Palace Pavilion Kl And Chakri Xpress Alamanda Putrajaya From 1st July 2014 Onwards.
Engage Your Senses And Be Amazed With Chef Solahudin Nutto’s Ever-Scrumptious Spread Of More Than 50 Modern And Authentic Thai & Local Favorites Dishes Spread By The With Selection Of Local Ulam-Ulam And Kerabu, Such As Thai Mango Salad, Thai Papaya Salad,Famous Thai Handroll With Seven Ingredients “Mieng Kam”, Samosa,Crispy Thai Spring Roll, Nasi Impit Kuah Kacang And Many More. For The Main Course, Guests May Indulge Thai Cuisine Selection Such As Lamb In Thai Green Curry, Prawn With Butter Sauce Topped With Salted Egg, Stir Fried Lala With Tomyam Paste, Beef With Black Pepper Sauce And Fish With Sweet & Spicy Sauce. To Honour This Special Time Of Year, They Introduce Tantalizing Malaysian Cuisine, With Some Very Exquisite Tastes Of Rendang Daging Tok, Pajeri Nenas, Ayam Kapitan And Nasi Beriani.
This is my favourite ' Mieangkam'.
Rendang Daging Tok dan Nasi Beriani
Gado-gado dan Ulam-ulaman
Pajeri Nanas and Thai Green Curry Lamb
Gado-gado dan Prawn with Butter Egg
Thai Mango Salad
Thai Papaya Salad
Satay dan Nasi Impit Kuah Kacang

Also Featuring Live Action Stalls For Special Satay, Ikan Bakar And Tom Yam Noodle Stalls That Will Definitely Satisfy Your Craving. Indulge Yourself With Famous Thai Desserts Such As Red Ruby Waterchesnut And Thai Mango Sticky Rice And Also Local Favorites Such As Kuih Muih Melayu, Bubur Jagung & Pisang And Many Other Delicacies. They Offer A Tantalizing Variety To Satisfy The Sweet Tooth.
Aneka jenis bubur
Mango Sticky Rice dan Red Ruby Waterchestnut
Red Ruby Waterchestnut dan Fruit Punch

The Chakri Palace Pavilion KL and Chakri Xpress Alamanda Putrajaya Ramadhan buffet will be available daily from 1st July 2014 onwards. The buffet items are rotated from three different menus specially prepared for the month of Ramadan and is open from 7.00 p.m. onwards. CIMB cardholders will also enjoy a Buy 3 Free 1 dinner buffet.


Chef Solahudin Nutto (Nopporn) & Caleen Chua (Director)
Media yang hadir.
Asyik give 5/5 for food in Chakri Palace. Recommend all of you to come and eat here.

For all enquiries and reservation, please call
03 21431141 (Pavilion KL) / 03 88901616 (Alamanda Putrajaya)
016 2277197 (Marketing)
or email marketing@chakri.com.my
or visit us online at http://berbuka.chakri.com.my

Chakri Palace Pavilion KL
Price Per Person
Adult : RM69.50++
Children (7-12 Year Old) : RM35.50++
Senior Citizen (>60 years old) : RM35.50++

Group Specials!
Buy 10 FREE 1 (up to Buy 90 FREE 9)
Early Bird Offer
(minimum order 4 persons)
Purchase before 15th June at RM54.50++ Per Adult
Purchase before 30th June at RM59.50++ Per Adult

Chakri Xpress Alamanda Putrajaya
Price Per Person
Adult : RM55.50++
Children (7-12 Years Old) : RM29.50++
Senior Citizen (>60 years old) : RM29.50++

Group Specials!
Buy 10 FREE 1 (up to Buy 90 FREE 9)
Early Bird Offer
(minimum order 4 persons)
Purchase before 15th June at RM42.50++ Per Adult
Purchase before 30th June at RM47.50++ Per Adult

Till Next Entry.
Love, Asyik.