Friday, May 30, 2014

Event : Press Conference HyppTV dan Mangkin Prestij

Assalamualaikum,
Perkhidmatan IPTV Telekom Malaysia Berhad (TM) yang pernah memenangi anugerah HyppTV mengumumkan kerjasamanya dengan Mangkin Prestij Sdn Bhd, bagi menawarkan filem-filem blockbuster tempatan yang terkini ke platform HyppTV tahun ini dalam sidang akhbar di Menara Kuala Lumpur.

Perjanjian perkongsian tersebut telah dimeterai oleh Emily Wee, Naib Presiden, Perniagaan dan Operasi Media, New Media, TM bagi pihak TM dan Jane Lim, Pengarah Urusan, Mangkin Prestij bagi pihak Mangkin Prestij. Pada 28 Mei 2014 HyppTV dan Mangkin Prestij telah berkolaborasi bagi menawarkan para pelanggan HyppTV dengan filem-filem blockbuster Melayu terbaik dan terkini melalui saluran Video On Demand (VOD) HyppFlicks+.

Melalui kerjasama ini, filem-filem yang dihasilkan oleh Mangkin Prestij kini boleh didapati di bawah HyppFlicks+ pada HyppTV (Saluran 801) sebagai pilihan TV on-demand, yang pertama untuk HyppTV. Dengan penawaran terkini ini, pelanggan HyppTV menerusi UniFi TM dan juga pakej-pakej Streamyx 4Mbps dan 8Mbps boleh menikmati filem-filem blockbuster tempatan terbaik, seawal dua minggu selepas penayangannya di pawagam pada harga RM15 setiap judul, mulai 1 Jun 2014. Seisi keluarga boleh menonton filem-filem blockbuster Melayu terkini di rumah, tanpa gangguan cuaca, malah ketika di luar HyppTV Everywhere. Saluran ini tidak hanya menampilkan filem-filem blockbuster tetapi telemovie eksklusif untuk pilihan lengkap yang disasarkan kepada pelanggan dan peminat hiburan tempatan.

    
    
Pelancaran HyppFlicks+ dan sesi soal jawab bersama media.
    
Selesai sesi soal jawab, majlis diteruskan dengan sesi bergambar dan makan tengahari.
View of Kuala Lumpur from KL Tower.
Para pelakon dan orang kuat HyppTV serta Mangkin Prestij.
One of the best moment bila dapat berjumpa dengan Diana Amir. Lemah lembut dan mesra orangnya.
Nina Iskandar salah seorang pelakon di bawah naungan Metrowealth kini telah berhijab. Cantik kan.
    
Yang tengah itu Mak tersayang Asyik yea. Bawa sekali untuk temankan sekejap sambil bawa berjalan ke KL Tower.
Salah satu hasrat nak naik KL Hop On Hop Off ini. Tak sempat pula haritu nak cuba. Tapi berjemur jugalah kalau naik itu. hehe
Last but not least outfits of the day. Simple and comfortable.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, May 27, 2014

Look Post : Dark Blue Paisley

Assalamualaikum,
One of my favourite pattern is paisley. Everytime I see this pattern I will be in love. So I have found new place that I can get more paisley which is in Bandar Sunway, Penang near to my parents house and easy for me to go there anytime I'm in Penang. Select Yours Boutique always have what I need. You can check on their instagram Select Yours to get more interesting stuff.
Paisley Wide Shawl : Select Yours Boutique
Paisley Palazzo : Select Yours Boutique
Bag : Marie Claire
Till Next Entry.
Love, Asyik

Sunday, May 25, 2014

Product Review : Systema Spiral 0.02mm Extreme Clean

Assalamualaikum,
Untuk sesiapa yang sangat mahukan berus gigi yang mempunyai tahap membersihkan yang extreme, korang boleh cuba Systema Spiral 0.02mm Extreme Clean. Asyik dah cuba dan sememangnya menjadi kegemaran Asyik sekarang. Dari dulu Asyik memang suka dengan berus gigi jenama Systema sebab berusnya halus dan mencuci gigi dengan bersih. Tapi bila ada Systema Spiral ini memang bertambah suka lagi nak guna. Istimewanya berus ini ialah kerana hujung berus yang tirus yang boleh menembusi lebih dalam di bawah garisan gusi dan celah-celah gigi serta bahagian yang paling sukar dicapai dan berus ini kurang memberi tekanan pada gigi dan gusi. Jadi kita boleh memberus dengan selesa.
Berus gigi ini dapat membersihkan 40% lebih plak dari berus gigi biasa ini kerana filamen yang berbentuk hexagon dipintal menjadi spiral yang membolehkan 6 sisi tajamnya membersihkan plak dengan lebih berkesan. Pemegangnya pun mudah dipegang dan tak mudah licin. Asyik memang suka berus gigi ini. Korang mesti kena cuba juga yea.
Price : RM8.90
Rated : 5/5

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, May 24, 2014

Masalah Kulit Wajah Wanita

Assalamualaikum,
Sebagai wanita selalunya kita memang susah nak berpuas hati dengan keadaan wajah kita. Kalau boleh mesti nak kulit itu putih serlah gebus lembut dan licin tanpa jerawat atau jeragat. Tapi disebabkan cuaca negara kita ini yang sememangnya panas susah juga nak jaga kulit wajah supaya mantain cun jea. Memang susah! Kulit pasti akan ada jerawat sebab cuaca panas dan kulit jadi berminyak, lepas itu tinggal parut lepas itu jenuh mencari produk untuk hilangkan parut.
Source: Google

Bila parut dah susah sangat nak hilang mulalah cari concealer, foundation, compact powder dan macam-macam jenis lah tapi untuk sementara bolehlah kan untuk tutup semua kesan jerawat itu. Asyik selalu ada masalah di bahagian hidung, kasar sungguh! Selalu nak kena guna nose mask untuk buang bintik hitam yang kasar itu. Geram tau selalu nak kena buang, malu kalau orang tengok hidung yang berbintik hitam itu. Tak tahu sampai bila kena buat rutin yang sama macam ini. Huaarghhh..
 
Source: Google

Dah banyak produk yang dicuba tapi kebanyakan krim yang dipakai memang susah untuk hilangkan semua masalah itu. Itu yang terpaksa pakai foundation dan bedak 24hours. ha3. Memang semua itu masalah utama wanita. JERAWAT, JERAGAT, PARUT, BINTIK HITAM, KEDUT, KULIT KUSAM DAN GELAP dan banyak lagi agaknya. Kalau boleh Asyik teringin nak guna produk yang boleh hilangkan semua masalah Asyik itu. Terutama sekali masalah kulit yang tidak semulus halus cantik putih berseri. ha3. Jealous tengok muka orang yang halus gebus putih dan bersih. Tak suka sebenarnya bermakeup terlalu tebal, kalau boleh nak pakai sehalus yang boleh jea sebab senang nak solat dan berwuduk tapi malangnya kulitku tidak secantik snow white. ha3. Ok sekarang nak tahu juga korang selalu ada masalah kulit wajah yang macam mana, ke kulit korang memang dah cun melecun. Meh kongsi sikit dengan Asyik. Mana tahu korang ada petua yang bagus. Please share with me.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, May 23, 2014

Product Review : Maybelline Clear Smooth BB Stick

Assalamualaikum,
This is another BB Cream that I would like to share with you girls on how they works on face. BB Cream pertama yang Asyik cuba berbentuk stick. Berdasarkan packaging ia memang memudahkan bila nak sapu ke muka. Tapi korang perlu gunakan span yang sesuai untuk meratakan krim tersebut. BB Cream ini boleh menutupi bahagian wajah yang mempunyai warna yang tidak rata. Texture pada BB Cream ini seperti powder. Bila mula-mula guna ia macam krim biasa tapi bila disentuh dan disapu ia seperti powder dan rasa sangat halus.
   
Maybelline Clear Smooth Shine Free BB Stick SPF 21 PA+++
Comes in 2 shades (Fresh and Natural)
10g
For oily skin
Plastic packaging is light, simple and easy on travels. I am using Natural and this color works on me and it really smooth on my face. It comes with SPF which is great for our hot weather here. And due hot humid weather after a couple of hours it looks oily and you have to blend it again. But for me everything is good.
   
Maybelline Clear Smooth BB Stick
Where to buy: Watsons/ Guardian
Price: -
Rated : 3.5/5

Till Next Entry.
Love, Asyik

Monday, May 19, 2014

Reunion Setelah 11 Tahun Tamat Sekolah

Assalamualaikum,
Sambungan dari entry Birthday Celebration with BFF tempoh hari. Kali ini reunion dengan kawan-kawan sekolah Asyik. Setelah hampir 11 tahun tak jumpa baru-baru ini dapat berjumpa semula. Sebenarnya diaorang dah rancang lama nak buat reunion ini tapi baru tahun ini dapat buat, biasalah semua dah kerja dan berkeluarga, masing-masing sibuk. Sebelum reunion Asyik ikut BFF Asyik ke Sri Iskandar, Perak untuk wedding bos dia. Boleh dikatakan kat situ semuanya India Muslim. Bos BFF Asyik itu memang orang India tapi Islam. Layanan diaorang memang terbaik, dah macam kenal lama dah dan makanan pun memang sedap. Wedding itu diaorang buat di D'Hotel Sri Iskandar. Dulu Sri Iskandar ini tempat Asyik menimba ilmu. Tak sangka pula sekarang dah maju siap ada hotel bagai. hehe. Waktu belajar dulu boleh dikatakan kebanyakan kawasan hanya ada hutan dan tanah merah jea tapi sekarang dah maju betul. 

Me and BFF.

Cuba teka yang mana satu pengantin perempuan? Of coz bukan Asyik. hehe. Yang baju pink hitam itu lah pengantinnya. Cantikkan. Meriah baju diaorang ini. Keesokannya pula semua berkumpul di Batu Feringghi, Penang untuk reunion yang dinantikan. Asyik cuma sempat bersekolah dengan diaorang selama setahun lebih ajer waktu di tingkatan satu dan dua dulu. Lepas itu Asyik dah pindah ke sekolah lain. Walaupun dah berpindah sekolah kitaorang tetap baik.

Ini semua kawan-kawan sekolah Asyik. Tinggal dua orang jea yang belum kahwin yang lain dah selesai. Anak yang paling ramai dah 3 orang. hehe. Dalam group ini ada 2 orang yang sama birthday dengan Asyik. Yang pegang baby dan sebelah dia itu.

Seronok tau dapat jumpa semula kawan-kawan lama.


We share same birthday.

Semua makanan diaorang dah sediakan. Rajin betul masak macam-macam. Budak lelaki yang dlm gambar kat atas ini anak BFF Asyik. Dah besar tau. Asyik ini dok menjaga anak tekak jea. he3

Ini baby yang terbaru dalam group tadi. hehe. Comel tau budak Aqeef ni.. Baru 3 bulan jea.

Nampak apa benda itu? Banana Boat!

Yes, banana boat! Sebab apa tiba-tiba ada banana boat pula. Sebabnya kitaorang nak naik banana boat beramai-ramai.

Pertama kali ok macam apa lagi kelam kabut. ha3..Yang dua orang di depan itu pelancong dari jepun yea.

Yes we are ready to fly. 

Memang semua menjerit tak ingat dunia. Kelakar juga naik banana boat ini.

Part paling tak boleh lupa bila dah nak habis. Semua dah relax sebab boat dah slow tapi tiba-tiba semua yang naik banana boat itu terpelanting ke dalam air. Kelakar giler tak pasal-pasal jatuh dalam laut. Asyik siap tertelan air laut yang masin itu. Gelabah satu hal kaki tak sampai ke tanah. Tak reti berenang lah kiranya ini.

Kenangan manis yang sememangnya tak boleh dilupakan. InshaAllah kalau boleh nak buat lagi aktiviti macam ini. Best sangat-sangat. Gambar terpaksa diconteng begitu disebabkan masalah teknikal. ha3. Reunion kali ini memang terbaik. 

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, May 18, 2014

Birthday Celebration with BFF

Assalamualaikum,
Serius bersyukur ada kawan yang selalu dan tak pernah lupa setiap kali tarikh lahir Asyik. Setiap tahun dia akan telefon untuk wish birthday dan siap nyanyikan lagu birthday lagi. Tahun ini baru sempat celebrate sama-sama. Mestilah bff yang belanja makan. hehe. Seperti yang dijanjikan Asyik memang suka makan di Seoul Garden. Boleh pilih nak makan apa semua ada. Especially seafood paling Asyik suka dan ada mcm-mcm lagi makanan lain. Kalau cerita bab makan memang semua orang suka. hehe. Jomlah tengok gambar yang Asyik sediakan.

1st round. Belum cukup lagi. Round seterusnya memang dah tak ambil gambar sebab tengah gelojoh makan. hehe


Semua ini memang favourite Asyik. Haishh lapar dah ini.

Dim Sum pun ada yea kat Seoul Garden AutoCity, Penang ini. Dan meet my BFF Romaizah. Thank you dear belanja makan untuk 3 hari berturut-turut. hehe. Asyik tidur rumah dia sebab ada plan lain pula lepas itu.

Hari kedua dia belanja Briyani Milani. Perghh mantap giler briyani ini. Sangat sedap tau. Makan di Kapitan Kulim. Harga dalam RM10.90. Asyik memang jarang makan macam ini. Jadi dia bawa untuk bagi Asyik rasa briyani yang memang sedap ini.
Nah setepek muka Asyik. haha. Nanti Asyik update reunion sekolah Asyik pula yea. Banyak betul aktiviti waktu cuti. Hampir 10 tahun tak jumpa kawan-kawan sekolah, bila jumpa semua dah tak kenal Asyik. haha. Tau sebab apa? Sebab dulu sekeping sekarang berkeping-keping dah. Tu yang nekad nak diet ini. haha. Tapi kalau gaya dah makan macam kat atas itu macam mana nak cepat kurus. Itu yang kena minum Per'l Xlim selalu. hehe. Cewah sempat promote lagi. Oklah tunggu next entry Asyik yea. Jangan lupa shopping tudung di Tudung Asyik tau. 

Love, Asyik.

Saturday, May 17, 2014

Shawl Zulaikha

Assalamualaikum,
Pasti dah ramai yang mencari dan bersedia untuk menyambut bulan Syawal nanti. Sebab kalau boleh bulan Ramadhan kita nak tumpukan perhatian sepenuhnya untuk beribadat betul tak. Jadi untuk elakkan pembaziran masa boleh singgah dan shopping di Tudung Asyik sekarang. Kat sini pelbagai jenis tudung ada dijual. Setiap tudung yang dijual memang disediakan dengan penghantaran percuma. COD sekitar kawasan Kulim, Penang dan Sungai Petani disediakan untuk pembelian melebihi dari 5 pasang atau melebihi RM100. Jomlah shopping yea.

Ini antara Shawl yang terbaru yang disediakan di Tudung Asyik. Banyak lagi jenis tudung disediakan jadi jangan lupa singgah facebook page Tudung Asyik.



Facebook Page: Tudung Asyik
Instagram : Tudung Asyik
WhatsApp 011-23426247 to purchase.

Till Next Entry.
Love, Asyik.