Sunday, March 30, 2014

Palazzo Pants Murah

Assalamualaikum, 
"Palazzo pants dgn harga murah.. RM35 sepasang termasuk penghantaran.

Kalau beli 2 boleh dpt dgn harga RM60 sahaja. Material chiffon yg lembut dan palazzo pants ni sudah mempunyai fully lining di dalamnya. Fits from S until M. 

Cepat brg ini sangat terhad. . 
WhatsApp 011-23426247 to purchase.
Code : sweet yellow and sweet pink."

Thursday, March 27, 2014

Look Post : Teal Green

Assalamualaikum,
"The very concept of "deserve" implies that one must first serve, qualify or earn to receive. This is a problem because nothing you could ever do could make you unworthy of what you desire. And what you desire already belongs to you, whether it has manifested yet or not." - Teal Swan

Shawl : Unbranded
Tops : Unbranded
Bag : Vincci
Shoes : Unbranded
Teal Green Palazzo : Sister's Preloved (but this is new :p)




Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, March 24, 2014

MH370

Assalamualaikum,
Pasti semua sudah sedia maklum tentang keadaan MH370 sekarang. Yang pastinya berita ini sangat menyedihkan dan hancur luluh hati ini bila dapat tahu apa yang terjadi. MH370 disahkan oleh Perdana Menteri Malaysia terhempas di Lautan Hindi. Ya Allah engkau tempatkanlah mereka semua di tempat yang sepatutnya dan engkau kuatkanlah semangat ahli keluarga mereka supaya dapat menerima semua ini. Berita kehilangan pesawat MH370 memang sangat memeranjatkan tapi itulah ketentuan yang telah ditentukan oleh Allah S.W.T. Redha dengan ketentuanNya. Al-Fatihah untuk yang beragama Islam dan takziah untuk seluruh ahli keluarga mereka. "Tiap-tiap yang bernyawa pasti akan merasakan mati" (QS. Ali 'Imran : 185).

Al-Fatihah

Till Next Entry.
Love, Asyik

Saturday, March 22, 2014

Look Post : Playground

Assalamualaikum,
I believe that fashion is the ultimate form of self expression therefore it really depends on my mood. Right now my mood is uncertainty. My outfits are also quite colorful so as to get rid of the less good mood. Live life with happiness.


Shawl : Dalila Halfmoon (will update soon on Tudung Asyik)
Tops : Brands Outlet
Skirt : Scarlet
Bag : Vincci



Don't forget to like facebook page Tudung Asyik to get more update about new collection of shawl and scarves.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Monday, March 17, 2014

DALILA MOSSCREPE PLAIN

Assalamualaikum,
DALILA MOSSCREPE PLAIN
S : RM45 | M : 49RM | L : RM59

Simple tapi sangat cantik, materialnya dari kain mosscrepe gred A(320 gm) sangat selesa bila dipakai. Tidak panas bila digunakan kerana kainnya tidak terlalu tebal. Anda boleh pilih saiz yang sesuai dengan anda dan kami memberikan penghantaran secara percuma.

     

     

     

     

     
WhatsApp 011-23426247 to purchase.
Visit FB : Tudung Asyik 
Visit Instagram : Tudung Asyik

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Friday, March 14, 2014

Look Post : Primer Colors

Assalamualaikum,
The love of family and the admiration of friends is much more important than wealth and privilege. - Charles Kuralt

Shawl : Unbranded
Tops : Agenda
Skirts : Scarlet
Bag : Marie Claire




You don't choose your family. They are God's gift to you, as you are to them.
Semoga nenek Asyik cepat sembuh seperti sediakala. Amin.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, March 13, 2014

Foods Lover

Assalamualaikum,
“If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.” 
― J.R.R. Tolkien

Lamb Chop @blackcanyoncoffee

Spicy Chicken Tomyam + Stir Fried Mixed Vegetables In Oyster Sauce @blackcanyoncoffee

Asam Pedas Ikan Tenggiri + Rice @SunwayCarnivalMall

Mushroom Pasta @AsyikKitchen :)

Organic atta beetroot noodles with tomato paste @AsyikKitchen :)

Hazelnuts Shake &Blueberry Shake @blackcanyoncoffee
Craving for foods now. Yumm yumm..

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Wednesday, March 12, 2014

Look Post : Mustard

Assalamualaikum,
The photograph itself doesn't interest me. I want only to capture a minute part of reality. - Henri Cartier

Pashmina : Unbranded
Dress : Scarlet
Bag : Marie Claire
Accessories : Forever21


Happy Birthday to my only mom in my heart. We love you more than other thing in the world. Every moment with you is very precious. (03-03-2014)

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Sunday, March 9, 2014

Launching of Tudung Asyik - Halfmoon Edition

Assalamualaikum,
Pertama sekali rindunya pada blog ini. Lama juga tak sempat nak post entry yang baru. Sibuk memanjang sekarang ini. Dari hal kerja sampai hal keluarga semua kena uruskan. Itu belum kahwin lagi kan, kalau dah kahwin tak tahulah macam mana nak handle. Harap-harap semuanya dapat dijalankan dengan baik dan lancar. Satu lagi Asyik berharap semoga pesawat MH370 terselamat dari segala kemungkinan yang tidak baik. Semoga Allah S.W.T melindungi mereka semua. Doakan juga untuk kesihatan nenek Asyik yang sekarang ini semakin merosot kesihatannya. Amin.

Untuk sesi pengenalan Asyik keluarkan koleksi terbaru dan pertama dari TUDUNG ASYIK iaitu Halfmoon  Shawl 2 Tone. Halfmoon shawl yang Asyik buat ini memang menggunakan material yang terbaik dan berkualiti. Tidak nipis dan tidak tebal malah sesuai untuk semua muslimah dari yang berbadan kecil sehinggalah yang berbadan besar kerana halfmoon shawl yang Asyik reka ini sizenya memang besar dari yang biasa. Boleh juga dijadikan tudung labuh kerana sizenya yang agak lebar dan boleh menutupi seluruh bahagian dada.

Sekiranya anda bijak anda juga boleh menggunakan kedua-dua bahagian tudung ini kerana ia mempunyai 2 layer yang berlainan warna. Halfmoon shawl ini sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Jadi tak rugi kalau anda membelinya malah tudung ini memang mudah dibentuk.


Halfmoon shawl 2 Tone. 
RM 60 (include postage) 
Code : Red White 01

Halfmoon shawl 2 Tone. 
RM 60 (include postage) 
Code : Orange White 02

Halfmoon shawl 2 Tone. 
RM 60 (include postage) 
Code : Baby Green Blue 03

Halfmoon shawl 2 Tone. 
RM 60 (include postage) 
Code : Cream Green 04

Halfmoon shawl 2 Tone. 
RM 60 (include postage) 
Code : Green Red 05

Cara-cara untuk membeli:
Cuma perlu WhatsApp ke 011-23426247 to purchase.
Kalau yang tak ada WhatApps boleh jer message, WeChat, Line.

Untuk maklumat lanjut boleh lawat ke:
FB Page: Tudung Asyik
Instagram: Tudung Asyik

Semoga anda seronok bershopping di sini.
Till Next Entry.
Love, Asyik.