Thursday, February 27, 2014

Look Post : Like a Rainbow

Assalamualaikum,
Our flag is red, white, yellow and blue, but our nation is a rainbow - red, green, brown, purple, orange, white and etc - and we're all precious in God's sight.


   

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, February 25, 2014

Product Review : SilkyGirl Lipstick Sugar Plum Moisture Smooth

Assalamualaikum,
Moisture Balm Lipcolor is a combination of a lip balm with the color of a lipstick. Its core is made out of a lip balm which is loaded with multivitamins A, C and E to help nourish lips and protect lips against harmful UV rays. The Macadamia Seed Oil and Jojoba Oil helps to retain lips' moisture and elasticity.

  
Asyik suka dengan texture lipstick ini sebab sangat lembut pada bibir dan sapuannya sangat sekata. Lipstick juga susah nak hilang walaupun telah beberapa kali kita makan dan minum. Lipstick itu masih kekal cantik pada bibir. Lipstick yang Asyik guna ini berwarna Sugar Plum. Up to 10 hours of moisture with Vitamin A, C and E and fragrance free.

   

SilkyGirl Lipstick Sugar Plum Moisture Smooth
Price: RM 9.90
My Rating: 5/5
Where to buy: WATSON

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Look Post : Traditional Skirt

Assalamualaikum,
The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart. - Helen Keller




Till Next Entry.
Love, Asyik.

Thursday, February 20, 2014

Featured: Cerita Sebenar Mengenai Bibah Telemovie

Assalamualaikum,
Kenangan 2013 masih diingati.








Bro Framestone dengan Syafiqah Hashim tengah ber'dating' kat belakang itu. haha. Tengku Syukri dan Eazy pun ada kat belakang.




Deq Noor dengan Giorgio Izas pula melintas kat belakang.


Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, February 18, 2014

Product Review: Magic Mask by Hansaegee Nature

Assalamualaikum,
Musim panas/kemarau kembali menjelma pada bulan February ini. Kadang-kadang baru lepas mandi pun dah berpeluh-peluh. Bila buat aktiviti diluar lagilah bertambah seksa panasnya. Bila terlalu terdedah dengan panas, kulit wajah memang mudah kering disebabkan kekurangan lembapan. Bila terjadi perkara ini kulit wajah akan mula timbul bintik hitam dan kulit mula kering. Asyik memang selalu mempunyai masalah bintik hitam di hidung dan kulit kering bila terlalu lama terdedah pada cuaca yang panas. Kulit wajah pun mula terasa kasar. Untuk mengatasi masalah ini Asyik cuba dapatkan produk yang sesuai untuk menghilangkan masalah pada kulit wajah Asyik.

Memang dah banyak produk yang Asyik cuba tapi memang kurang berkesan untuk menghilangkan bintik hitam pada hidung Asyik. Sehinggalah Asyik mencuba produk dari Hansaegee Nature iaitu SULFUR BLACKHEAD SUCTION NOSE PACK. Dalam pack ini mempunyai dua produk iaitu Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack dan Pore Stamping Serum.

Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack have SC-Complex enables to remove blackhead and excess sebum around your nose. Containing Sulfur & Charcoal that is excellent for exfoliating, refining pores, and controlling excess oil by sulfur clinic Suction system.

Pore Stamping Serum tightens skin pore, results in blackhead reduction through controlling excess sebum and contracting a skin pore. LS-8865, fitting polymer in the product restrains the expansion of skin pore, and closely manages your skin with quick absorption. Keeps your skin fresh without greasy through control excess sebum. Clears excess sebum and firms the skin to tighten pore structure. Skin surface is perfectly refined. It recovers a silky texture. Skin is visibly transformed and radiant with health.


SULFUR BLACKHEAD SUCTION NOSE PACK.


Terdapat 10 keping Nose Mask dan juga 1 tube of 10ml Pore Stamping Serum. Sekarang jom tengok bukti yang mengatakan produk ini memang terbaik. Asyik cuba sendiri tau.

Direction
1.    Wash your face thoroughly and wet your nose completely.
2.    Peel the strip off the plastic liner.
3.    Apply to nose area, smooth side down, pressing down to ensure good contact with skin.
4.    Allow it to dry for 10~15 minutes.
5.    Slowly and carefully peel off the strip starting at edges.


Seriously memang terkejut dengan keberkesanan Nose Mask ini mengeluarkan bintik hitam dihidung Asyik. Sangat banyak ok! Sebelum ini guna produk lain tak pernah keluar sebanyak ini. Tapi memang pedih jugalah masa nak tarik itu. Cuma pastikan sebelum tarik itu mask tersebut memang dah kering. Barulah hasilnya memuaskan macam ini. Selepas kita dah tarik mask itu keluar sudah pasti liang pori pada hidung sudah terbuka. Untuk menutupnya semula kita boleh menggunakan Pore Stamping Serum. Pore Stamping Serum boleh membantu menutup liang pori yang terbuka. Sebelum itu bersihkan lebihan Nose Mask pada hidung dengan menggunakan wet tissue/air/toner. Kemudian sapukan Pore Stamping Serum untuk mendapatkan kesan yang menakjubkan. Pore Stamping Serum ini boleh digunakan pada setiap pagi dan malam untuk mengecilkan liang pori.

  

   
Selesai sudah masalah bintik hitam pada wajah Asyik. Memang berpuas hati dengan produk ini.

Untuk mengekalkan kelembapan pada wajah anda juga boleh mencuba BLACK PEARL INSPECT ESTHETIC SOLUTION MASK. Ini antara mask yang dapat mengekalkan kelembapan pada wajah kita serta dapat mencerahkan dan memutihkan wajah sekiranya digunakan secara berterusan.



Main ingredients
Black Pearl extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel extract, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit extract, Niacinamide, Coffea Arabica (Coffee) Seed extract, Theobroma Cacao (Cocoa) extact & ect.

The Black Pearl is the rarest and expensive of all pearls. Black Pearl develops in oyster shells and exists only in the Tahitian Islands in the Pacific Ocean, They are composed of calcium and carbon-the same organic matrix from which our bones are made and natural. moisturizers.

Coffea arabica seed oil is extracted by cold pressing green coffee beans. Its high concentration of essential fatty acids, sterols, and vitamin E make it a potent antioxidant that can offer protection against skin damage such as sunburn cell formation and DNA degradation. It can also assist in the prevention of the development of photo aging and inflammatory skin disorders, and support the skin’s structure to restore moisture and hydration for the appearance of brighter and firmer youthful-looking facial skin.

Asyik pun nak cuba BLACK PEARL INSPECT ESTHETIC SOLUTION MASK ini.


Direction
1. After cleansing, prepare your skin with toner and take the mask out of its package, unfold, and place the sheet on the face.
2. Rest comfortable for 10~20 minutes and remove the mask.
3. Remove the mask and let the skin absorb the remaining essence by gently patting the skin.

Hasilnya kulit memang terasa selesa dan tidak kering. Baunya pun agak menyenangkan untuk diguna selalu. Disebabkan mask ini agak nipis jadi kesemua kandungan yang terdapat di dalam mask ini lebih mudah untuk menyerap masuk ke dalam kulit wajah dan tidak merimaskan apabila dipakai kerana ia melekat kemas di muka. Tidak seperti kebanyakan mask yang pernah Asyik cuba sebelum ini, ada yang meleleh dan suka terbuka bahagian hujung masknya. Jadi selepas ini memang mask dari Hansaegee Nature akan menjadi pilihan Asyik untuk mengatasi masalah bintik hitam dihidung dan masalah kulit kering.

Sulfur Blackhead Suction Nose Pack
Price: RM 37.00
My Rating: 5/5

Black Pearl Inspect Esthetic Solution Mask
Price: REGULAR PRICE: RM10.90
SPECIAL PRICE: RM9.20
My Rating: 5/5

Fo more information visit : http://hansaegee.com/
Till Next Entry.
Love, Asyik.

Saturday, February 15, 2014

Flashmob Hijabista at Karnival Karangkraf 2014

Assalamualaikum,
Bertemakan Safari Karnival Karangkraf 2014 telah berlangsung dengan meriahnya pada 7,8,9 Feb 2014. Pelbagai aktiviti diadakan untuk menarik pengujung datang ke booth masing-masing. Termasuklah booth Hijabista Magazine yang menampilkan idea yang unik dengan menjemput hijabis untuk melakukan flashmob disekitar karnival bagi mempromosikan Hijabista booth. Asyik dijemput untuk menyertai team Hijabista kali ini. Terima kasih Fana pujuk akak join sekali. ha3. Next time kita buat lagi aktiviti macam ini yea. Hijabista crew memang terbaik. Seronok dapat bekerjasama dengan diaorang semua.

Dengan sepanduk Cover Hijabista kami bersedia untuk memulakan tugas.
Booth yang bersebelahan dengan Hijabista ialah booth Media Hiburan. Kat situ paling ramai artis datang.
Booth Remaja antara booth yang meriah disitu. Ramai juga artis yang datang. Kitaorang pun bertengeklah untuk memeriahkan lagi booth Remaja.
Antara orang kuat Hijabista. Hana stylist hijabista dan Suzi editor pengurusan Hijabista.
Wak Doyok pun ada mewakili booth The Garment Movement dan penyanyi 'Cinta Sesungguhnya' Sabhi Sadhi pun ada. Sedap lagu dia.
Ada Hijabis tambahan pada gambar diatas itu. he3..Ini pada hari kedua Karnival Karangkraf cuma gambar rakan-rakan Asyik dengan Soo Wincci dan Brian itu pada hari ketiga.
Pemenang Masterchef All Star Chef Zamir pun turut serta di karnival karangkraf ini. Karl Shafek bersama dengan Wak Doyok di booth The Garment Movement.
Mak Asyik pun datang support sekali. Nak sangat dia bergambar dengan Adira itu. Yang sebelah kanan itu nama dia Fatah, kalau siapa yang follow drama 'Playboy itu Suami Aku' mesti kenal dia. 
Hiasan yang cantik ini dari booth Majalah Pengantin. Bukan sekadar hiasan tapi boleh ambil dan makan jea. Free setiap masa.
Hijabista Team thank you so much for this opportunity. Memang seronok dapat kenal dengan rakan baru.
Flashmob Hijabista selesai dengan meriahnya. Next time mungkin boleh bekerjasama lagi.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

Tuesday, February 11, 2014

Pekerja putrajaya sentral kurang ajar

Assalamualaikum. .
Ini dah tahap tak tahan! Pekerja putrajaya sentral biadap dan tak bertatasusila dengan pelanggan. Baru saja gerak dari situ untuk beli tiket bas ke Butterworth.  Tapi yg pelik orang yg jual ticket di kaunter plusliner tu ckp ticket ada banyak tapi perlu tanya driver yg ntah kt mana, yg kita tak kenal pun tapi suruh kita pg cari kat bas. Sejak bila driver bas yg jual ticket. Bukan ke tugas awak yg jaga kaunter ticket untuk jual ticket dan call driver. Waktu tu tak ada pun bas plusliner kat situ. Kitaorang dah siap pusing-pusing kawasan situ cari bas tp xde juga. Bila pergi tanya lagi sekali dia cakap ticket banyak tapi x boleh beli tak tahu sebab apa!. Bila tanya kenapa, dia cakap kna tunggu driver dan bas sampai. Kalau bas sampai xde tmpt kosong apa faedahnya saya tunggu, saya sebagai pengguna cuma nak tahu boleh beli ke x ticket tu. kalau x boleh ckp x boleh tp ini tak, awak biadap dgn org tua. Berckp pula dgn nada yg tinggi dgn org tua. Pastu boleh pula ckp org Butterworth ni mmg krg ajar!. Eh apa kna mengena pula. Klu org kl, johor atau melaka nak ke butterworth pula cmner!..awak nk ckp dia pun krg ajar juga. Kalau pelanggan tnya baik2 jawablah baik2 jgn biadap. Kita cuma nak tahu tiket tu boleh beli ke tak. Ini krg ajar betul ckp mcm tu. Boleh pula suruh kita pergi cari sendiri driver. Habis apa fungsi awak kerja situ. Takkan nk call driver tu pun x boleh. Kalau xda tiket ckp xde ini ckp berbelit-belit. Ckp kita pula kurang ajar. Kalau kena pd mak bapa awak apa awak rasa. Biadap tak tahu lah siapa ajar. Saya doa semoga awak dapat pengajaran satu hari nanti wahai wanita yg bekerja di kaunter plusliner putrajaya sentral. Bertarikh 11 Feb 2014 pukul 9.15pm. Jangan buat aniaya pada orang lain. Balasan Allah S.W.T sekejap jer.

Sunday, February 2, 2014

Beauty Review: Safi Balqis Perfect 10 - Krim BB

Assalamualaikum,
SAFI BALQIS Perfect 10 with Nano BioWhite & Q10 effectively lighten the skin from within. Its 10 Perfect Actions will help your skin become perfectly smooth, radiant and fair within 2 weeks*!
  1. Lightens pigmentation
  2. Evens out skin tone
  3. Protects from UV rays
  4. Lightens skin
  5. Protects from free radicals
  6. Increases skin’s elasticity
  7. Hydrates skin
  8. Retains moisture
  9. Smoothens skin
  10. Softens skin
Many go through the hassle of using different facial creams and makeup to achieve a flawless appearance without realising how this affects their skin. SAFI BALQIS SPF30PA++ BB Cream with Vitamin E works not only as a makeup base but also brightens, protects and repairs skin from within.

Bagi Asyik selepas menggunakan produk ini kulit muka akan jadi lebih licin dan liang roma kurang menonjol. Tapi Asyik hanya akan guna sikit sahaja supaya tak nampak terlalu ketara dengan kulit muka. Sekadar menutup bahagian yang gelap sebelum ber'make-up'.

Safi Balqis Perfect 10 - Krim BB
Where you can buy: Watson
Price: RM19.90
My Rating: 4/5

Till Next Entry.
Love, Asyik.