Saturday, November 1, 2014

Food Review : Boat Noodle, Publika

Assalamualaikum,
One of the famous noodle yang menjadi viral di sosial media iaitu Boat Noodle. Tak tahu kenapa popular sangat. Bila dah macam popular ini keinginan nak cuba makan itu memang tinggi. Dah survey tempat mana yang ada tapi belum rancang lagi nak pergi bila. Kebetulan pula haritu ada workshop kat Publika lepas itu ternampaklah iklan boat noodle ini kat dalam lif. Terus bersinar-sinar mata ini nak cuba. hehe. 
Ada 4 jenis Pathumthani Beef Thai Rice Noodle, Ayutthaya Beef Thai Rice Noodle, Pathumthani Chicken Thai Rice Noodle dan Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodle. Semua Asyik cuba haritu dan sememangnya sedap. Tak puas pula rasanya sebab makan sikit jea, sikit jea makan sebab sebelum itu dah makan benda lain sebab tak teringat kat situ ada boat noodle. Harga semangkuk RM1.90 sahaja.
    
Okay muka seronok dapat makan. hehe
Asyik bagi 4/5 untuk Boat Noodle. Korang patut cuba juga. Noodle dia memang sedap.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

18 comments:

  1. Muke manyak hepiii ma... Ha3... Hari2 kenyang... (^_^)

    ReplyDelete
  2. kikikh . banyak nye mangkuk kosong atas meja tuuu .

    ReplyDelete
  3. wahh..meesikit mangkuk banyak..heee

    ReplyDelete
  4. perghhhh macam sedap. sekali makan 4 mangkuk. harga pun berbaloi...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum asyik.. wahh nampak sedap. murah pulak tu. hehehe~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam, sedap Sheila..pg mkn cepat..hehe

      Delete
  6. Asyik, sorry to ask... ada yang kita baca katanya tak halal. betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Nannie.. Yes mmg itu isu yg Asyik fkrkn juga sblm pg mkn tu.. sbb ada sesetengah kedai mmg xhalal tau sbb dicampur dgn darah B*** sbb di Thailand mmg itu cara yg digunakan tp kalau boat noodle yg Asyik pg ni InshaAllah halal dan satu lg yg kat SS15 Dope Alley nama kedai itu, yg itu mmg confirm halal sbb owner muslim dan brg2 dia sediakan pun mmg btul2 halal.. Nannie boleh pg kt situ kalau nk mkn..

      Delete
  7. Hi! Blogwalking sampai juga sini. :D
    memang tasty Boat Noodle ni! yummy...

    ReplyDelete