Saturday, April 12, 2014

Movie Review : Rio 2

Assalamualaikum,
Kelmarin pada 10 April 2014 Asyik dapat tiket free untuk tonton filem Rio 2. Filem animasi yang sememangnya dinantikan. Sememangnya yang free itu memang best bila datang dengan family. Terima kasih pada orang yang memberikannya. Malah dalam wayang pun hanya Asyik, mak Asyik dan adik saja. Terasa macam VVIP pula. haha. Tapi taklah hanya kebetulan tak ramai orang. Rio 2 filem yang wajib ditonton kalau terasa nak bersantai dihujung minggu sebab filem ini sangat seronok dan terhibur bila tonton. Banyak aksi dan lagu yang seronok dilihat dan dengar. Jangan terlepas peluang tonton filem kelakar dan comel ini yea. Asyik bagi 4 bintang untuk filem ini.


Synopsis
Blu (Eisenberg), Jewel (Hathaway), and their three kids Bia (Stenberg), Carla (Crow), and Tiago (Gagnon) leave their domesticated life in the magical city for a journey to the Amazon where they encounter a menagerie of characters who are born to be wild.

Little relationship annoyances, such as Blu's continued un-macaw-like insistence on making pancakes for the kids, are no big deal. Blu's former human owner Linda (Mann) has also moved from her cozy home in Minnesota to the reserve to be with the quirky wildlife preservationist Tulio (Santoro).

But the idyllic life gets disrupted when Jewel discovers that her long-lost father and his clan have been discovered hiding in the Amazon rain forest.

Part of the issue is that Jewel's relatives, led by radical patriarch Eduardo (voiced by Andy García), don't trust humans — no matter how well-meaning. And Eduardo doesn't accept the domesticated Blu, even if the former house bird has learned to fly.

Jewel's childhood friend and the son Eduardo never had, Roberto (Bruno Mars), also appears to give a musical touch.

Things get worse when they discover that their Amazon home is under threat, and that Blu and Jewel's old enemy Nigel the cockatoo is back for revenge - but he's not alone. (Source)




    

    

    

Till Next Entry.
Love, Asyik.

4 comments:

  1. Kalau RIo 1 dah best dan yang kedua mesti lagi best. Wallpaper pun dah menarik.
    adarain.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul tu..memang sgt best filem Rio 1 and 2..:)

      Delete
  2. pernah tengok RiO yg pertama punya mmg best. Tak sabar pula nak tonton yg RiO 2 jika ada peluang.. :)

    ▌http://www.adibsite.com/ ▌

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn terlepas peluang ini..filem ini xrugi klu tgk..:)

      Delete