Tuesday, February 11, 2014

Pekerja putrajaya sentral kurang ajar

Assalamualaikum. .
Ini dah tahap tak tahan! Pekerja putrajaya sentral biadap dan tak bertatasusila dengan pelanggan. Baru saja gerak dari situ untuk beli tiket bas ke Butterworth.  Tapi yg pelik orang yg jual ticket di kaunter plusliner tu ckp ticket ada banyak tapi perlu tanya driver yg ntah kt mana, yg kita tak kenal pun tapi suruh kita pg cari kat bas. Sejak bila driver bas yg jual ticket. Bukan ke tugas awak yg jaga kaunter ticket untuk jual ticket dan call driver. Waktu tu tak ada pun bas plusliner kat situ. Kitaorang dah siap pusing-pusing kawasan situ cari bas tp xde juga. Bila pergi tanya lagi sekali dia cakap ticket banyak tapi x boleh beli tak tahu sebab apa!. Bila tanya kenapa, dia cakap kna tunggu driver dan bas sampai. Kalau bas sampai xde tmpt kosong apa faedahnya saya tunggu, saya sebagai pengguna cuma nak tahu boleh beli ke x ticket tu. kalau x boleh ckp x boleh tp ini tak, awak biadap dgn org tua. Berckp pula dgn nada yg tinggi dgn org tua. Pastu boleh pula ckp org Butterworth ni mmg krg ajar!. Eh apa kna mengena pula. Klu org kl, johor atau melaka nak ke butterworth pula cmner!..awak nk ckp dia pun krg ajar juga. Kalau pelanggan tnya baik2 jawablah baik2 jgn biadap. Kita cuma nak tahu tiket tu boleh beli ke tak. Ini krg ajar betul ckp mcm tu. Boleh pula suruh kita pergi cari sendiri driver. Habis apa fungsi awak kerja situ. Takkan nk call driver tu pun x boleh. Kalau xda tiket ckp xde ini ckp berbelit-belit. Ckp kita pula kurang ajar. Kalau kena pd mak bapa awak apa awak rasa. Biadap tak tahu lah siapa ajar. Saya doa semoga awak dapat pengajaran satu hari nanti wahai wanita yg bekerja di kaunter plusliner putrajaya sentral. Bertarikh 11 Feb 2014 pukul 9.15pm. Jangan buat aniaya pada orang lain. Balasan Allah S.W.T sekejap jer.

7 comments:

  1. memang tak patut dia buat macam tu..apa fungsi dia keje kat situ..

    ReplyDelete
  2. Wow...kalau pun penat takanlah tak boleh cakap elok-elok kan.

    ReplyDelete
  3. Eehhh ada yg smpai mcm tu?truknye....rietta naseb baek dr bttworth ataw penang xpernah ada masalah...xkan pelanggan nk kena cr driver...

    ReplyDelete
  4. mcm tu pulak ye..hehe dugaan dugaan... tembak je dia...haha...

    ReplyDelete
  5. Sabar akak yea. Kena buat aduan tu jika berterusan.

    ReplyDelete