Saturday, January 25, 2014

Street Art at Section 2 Shah Alam, Malaysia.

Assalamualaikum,
Sesuatu yang menarik anda boleh jumpa di Malaysia sekarang, tak perlu nak ke luar negara untuk jumpa art yang sebelum ini dikatakan seperti vandalism. This is not vandalism this is street art. Street art sangat menarik dan akan menarik perhatian orang untuk datang malah dapat mencantikkan tempat yang nampak usang dan buruk. Seperti street art di seksyen 2 Shah Alam ini, ia berada hanya di lorong belakang kedai yang sudah lama beroperasi. Tempatnya memang berdekatan dengan UITM Shah Alam dan memang menjadi tumpuan pelajar di situ. Cuma cadangan Asyik supaya tempat ini lebih terjaga kebersihannya dan itu mungkin dapat menaikkan lagi nama kawasan tersebut.

Sekitar lorong belakang Street Art di Seksyen 2 Shah Alam.

Wanna Slurpee!!

Art without colors is like life without challenges.

Proud to be Malaysian!!





Rindunya pada Bas Mini macam ini. Dah lama tak naik.







What do you think about this Street Art? Awesome right! Tunggu entry seterusnya ada lagi satu tempat yang lagi hebat dari sini.

Till Next Entry.
Love, Asyik.

24 comments:

  1. Kt mn yer asyik, specific area shop apa?..takut sesat xjmpa lorong ni.. blh terjah nati

    ReplyDelete
    Replies
    1. berdekatan dgn KFC seksyen 2, belakang kedai alat tulis Maria dan byk kedai printing dekat situ, satu lg dekat dgn kolej lelaki student uitm.

      Delete
  2. kedai kat kfc tu ke? yg sebelah sekolah men tu ke?tak tahu pun ada street art ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kt area situ ler..kt kedai byk2 tu..:)

      Delete
  3. cantik2. dr conteng yg bukan2. baik buat gini. hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum asyik. wahh cantiknya tempat ni. penuh dengan art dan cerita2 nya. hehe kawan sheila ramai gak dah pergi sini. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Sheila, wow..nanti sheila boleh pg juga yer..:)

      Delete
  5. wow!!thanx for sharing. nant nak pegi sini..leh photoshoot =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramai yg dtg utk photoshoot..leh pg juga..:)

      Delete
  6. Menariknye....rietta pernah pergi yg d penanh...yg t shah alam nie bru perama kai rietta taw...nk pergi larr bla trun shah alam nnti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pg tgk nanti..tempat ni senang jer nak jumpa..:)

      Delete
  7. Dah melawat hari tu..nanti lepas ni boleh la g jenguk hari2 sbb rumah sewa kat depan tu je..hehe..
    memang cantik dan kreatif la dorg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..yaya tgl kt sana lah lepas ni..seronoklah boleh pg selalu..hehe

      Delete
  8. menarik..seni kreatif tidak mengira tempat. mana2 pun boleh berexpresi, berexperimen..boleh terjah ni..

    ReplyDelete

  9. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah nanti Asyik follow yer..:)

      Delete
  10. acik dekat kolej jati jer .. selalu jugak ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik, acik tgl kt situ jer ke..bestlah kan..;)

      Delete
  11. Rasa-rasanya kalau aku lukis orang lidi guna marker kat sini diorang marah tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sgt2..org lidi pun verse ni juga..;)

      Delete