Sunday, December 29, 2013

Beauty Review : Fusion Beauty Ultraflesh Shinebox

Assalamualaikum,
Asyik nak berkongsi dengan korang tentang produk dari Fusion Beauty. Highlight and Shimmer Collection dalam box ini ada 5 piece set. Two cream shimmers, two highlighter eyeliner and one enhancer powder. ULTRAFLESH shine box sangat praktikal untuk kita bawa setiap hari kerana design yang dibuat sangat sesuai dan mudah dibawa kemana-mana.

Size nya pun kecil sebesar smartphone anda sahaja.

Ada 3 bahagian dalam box ini.

Satu bahagian untuk enhancer powder ataupun blusher, cream shimmer and highlighter eyeliner. Sangat praktikal kan.

Texture pula sangat halus, licin dan berkilat. Sesuai untuk kegunaan harian ataupun ke majlis-majlis tertentu.

Nude color sesuai untuk semua.

Review UltraFlesh Shinebox
Sebelah kiri mata, Asyik sapukan enhancer powder dan sebelah kanan tidak disapu apa-apa. Boleh nampak perbezaan disitu kerana sebelah kiri sedikit berkilat. Enhancer powder ini boleh juga digunakan sebagai eyeshadow.

Selepas itu kedua-dua belah mata Asyik telah sapukan cream shimmer.

Kedua-dua cream shimmer telah digunakan dan juga sedikit highlighter eyeliner.

Hasilnya sangat natural dan tidak terlalu berlebihan untuk kegunaan harian. 

PRICE: RM106.50 (After discount)

Boleh dapatkan di http://my.strawberrynet.com

Till Next Entry.
xoxoxo


*This product were send to me for product review purposes. Colors might be different from the original depends on the lighting.

Friday, December 27, 2013

Cerita Sebenar Mengenai Bibah! - Telemovie

 Assalamualaikum,
Just under 4 years old, Kash Pictures, lead by Prakash Murugiah & Mynn Lee has created a series of ground breaking shows such as English TV Drama series, Crossings; Kid’s Travel show, The V Squad; Tamil mini-series, Anjali; Telemovie Mama-Mama Mia and Premium Box Office made for TV movie, Selagi Masih Ada to name a few. Till today, Crossings which was produced in 2010 continues to be set as a benchmark for local producers by ntv7 while our latest shows, Mama-Mama Mia and Anjali has garnered one of the highest ratings for our clients in 2013.

Now eager for a new challenge, Kash Pictures are setting their sights on producing films whilst continuing to create ground-breaking shows on TV. Now they are producing telemovie 'Cerita sebenar mengenai Bibah'.

'Cerita Sebenar Mengenai Bibah' will be launching on 8.30pm on 30th December 2013, at TV9 in conjunction with New Year’s Day 2014.
ACTORS
Bibah - Siti Saleha
Hazril - Pekin Ibrahim
Nini - Tunku Norhanis

Synopsis
Habibah Mansor (Bibah) is the best and most savviest IT helpdesk operator in the history of Permata Holdings Berhad. Nevertheless, she is anything but confident when it comes to love… On one especially lousy day when Bibah was feeling bad about herself, Bibah jokingly decides to describe herself as “A Perempuan Melayu Terakhir” to a smitten caller in an effort to make herself feel better! However, when the caller, the newly hired Vice President of Permata Holdings Berhad asks her on a date, Bibah panics and talks her beautiful and tall colleague Nini, the “Ratu Kebaya” of Permata Holdings Berhad, into assuming her identity! Thus… setting an escalating series of hilarious misunderstandings and romantic crises!
Would like to know more about this telemovie please refer my previous entry HERE.


Tak sabar nak tengok muka sendiri dalam tv macam mana. haha Mesti kembang giler. Korang pun jom support telemovie Malaysia yea.

Till Next Entry.
xoxoxo

Wednesday, December 25, 2013

Tokan Movie - Malam Gala

Assalamualaikum,

Selepas kejayaan menerbitkan filem Aku Ada Kau Ada, PENCIL PICTURES & RECORD SDN BHD kembali dengan sebuah filem aksi berjudul TOKAN. Walaupun masih lagi baru di dalam dunia penerbitan filem, ianya bukan menjadi satu alasan untuk tidak sama-sama menghasilkan karya-karya yang terbaik dalam industri perfileman tempatan. Syarikat penerbitan yang diketuai oleh Dato' Normashayu Puteh ini sentiasa mencari peluang untuk sebaris dengan syarikat-syarikat penerbitan filem yang lain dan ini terbukti dengan terhasilnya filem Tokan ini.

Tokan diarahkan oleh seorang pengarah yang berbakat besar iaitu Ghaz Abu Bakar. Kreativiti serta kebolehan yang ada pada beliau menjadikan Tokan mempunyai sentuhan yang lain dan mempunyai elemen-elemen dramatik yang luar biasa. Tokan membariskan pelakon-pelakon hebat Malaysia antaranya Zizan Razak, Soffi Jikan, Pekin Ibrahim, Johan As'ari dan Liyana Jasmay. Ianya turut dikuatkan dengan menampilkan pelakon hebat yang disegani iaitu Wan Hanafi Su dan juga pendatang baru yang sedang meningkat naik iaitu Wanna Ali.

Melihat pada gabungan artis yang menjayakan filem ini pastinya sesuatu yang terbaik dihidangkan kepada penonton semua. Melaka dan sekitar Kuala Lumpur menjadi latar lokasi utama bagi filem ini. Metrowealth Sdn. Bhd menjadi syarikat pengedar, pemasaran serta promosi untuk filem yang membelanjakan sekitar RM2 juta untuk kos keseluruhan pembikinan.
Sinopsis filem TOKAN

Berita kematian Tuan Gan memeranjatkan semua TOKAN di Malaysia, termasuklah Tuan Kamli (Wan Hanafi Su). Tuan Kamil adalah bapa kepada Suri (Liyana Jasmay) dan Wana (Wanna Ali), juga merupakan seorang TOKAN terbesar di Melaka. Terdapat 7 orang lagi Tokan lain di bawah kuasanya termasuklah Mat Lobe (Zizan Razak).

Mat Lobe merupakan antara TOKAN yang paling muda di antara TOKAN lain di Melaka. Mat Lobe adalah seorang yang kelakar dan suka bergurau. Suri, Wana, Yusof (Pekin Ibrahim) dan Solihin (Soffi Jikan) juga sering disakat dan dikacau oleh Mat Lobe.

Solihin adalah seorang daripada Tokan di Melaka. Solihin merupakan seorang yang kreatif dalam proses pembuatan dadah. Dia banyak menghabiskan masanya di dalam makmal untuk memproses dan mengkaji dadah-dadah yang dihasilkan olehnya.

Yusof berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari pekerjaan dan ditawarkan bekerja di sebuah kilang yang dimiliki oleh Tuan Kamil. Setelah bekerja beberapa bulan di kilang tersebut. Tuan Kamil telah menganggap Yusof seperti anaknya sendiri. Yusof telah diambil bekerja sebagai pengawal keselamatan serta pengawal peribadi Tuan Kamil.

Selama khidmat bersama Tuan Kamil, Yusof tidak pernah tercedera atau dicederakan sehinggalah pertemuannya dengan Rano (Johan As'ari). Rano, adalah seorang tentera yang telah menarik diri dari khidmat ketenteraan kerana diupah oleh seseorang untuk membunuh semua Tokan di Malaysia. Di samping menjalankan misi yang diupah, Rano turut menyimpan dendam terhadap Tokan di Malaysia kerana adiknya telah ditangkap menjadi keldai dadah di Brazil.

Apakah kesudahanya, Tokan akan merungkai seganya mulai 26 Disember 2013 ini. Jangan lupa saksikan di pawagam berdekatan anda. Filem ini Asyik bagi 4 bintang. Setakat ini memang memuaskan hati bila tengok kerana jalan ceritanya memang menarik.
Sedutan dari filem Tokan.
Sepanjang Malam Gala TOKAN.
Johan As'ari, Wanna Ali dan Zizan Razak.


JuzzThin dan Waris. Penyanyi lagu tema Tokan.

Liyana Jasmay pun ada. Sweet gilos.

Uqasha Senrose dan Pekin Ibrahim pun lagi lah sweet bersama Giorgio Izas selaku photographer of the day.

Asyik dengan Uqasha Senrose.

Soffi Jikan cool giler.

Warisss... Bertingkek-tingkek rasanya. haha

Zizan Razak..wehuuu..dapat juga jumpa dia. Perangai sama jea dalam raja lawak itu. haha. Melawak suka hati dia jea.


Trailer Tokan.

Till Next Entry.
xoxoxo

Tuesday, December 24, 2013

“My Beauty Resolutions for 2014!”

Assalamualaikum,

Hello Everyone, 
Would like to know about my beauty resolution for 2014? But firstly you have to know about this awesome skincare and cosmetics name YADAH. One of the best natural cosmetic from Korea.

All Yadah products are certified by the Korean FDA and are formulated to be hypoallergenic and non-comedogenic with a mixture of botanical ingredients that are natural, organic and some with *Ecocert authentication. They are suitable for all skin types, even sensitive and troubled ones especially for teenagers and young adults.  The gentle yet effective formulas are 100% free from artificial colouring, preservatives, mineral oil, sulphate and do not contain animal extracts of any kind.

“My Beauty Resolutions for 2014!”

1. Take better care of my skin - My skin sometime look dry so I have to take care my skin to make it natural and healthy. Maybe I should try Yadah Pure Green Set.


2. Clean out old make up - Remove all makeup which already expired and replace with Tintin set moist from Yadah.

3. Sleep well for sparkling eyes - Keep using eye mask for better looks.
4. Walk straight, sit tall.
5. Look healthier by being healthier - Eat healthy and fresh foods.

I hope my beauty resolution for 2014 will be come true.


Let's join together this event with The Butterfly Project, SASA and Yadah Malaysia to discover about natural goodness of Yadah skincare and cosmetics.

Till Next Entry.
xoxoxo

Saturday, December 21, 2013

Look Post: Pinky Jelly

Assalamualaikum,
Perempuan memang takkan pernah lari dari sukakan warna merah jambu ataupun pink. Warna yang selalunya menonjolkan kelembutan. Begitu juga Asyik memang antara salah seorang yang sukakan warna merah jambu. Tak kisahlah merah jambu terang ataupun pastel. Semua Asyik suka. 

Sebenarnya dah lama nak beli blazer/jacket tapi selalunya tidak menepati citarasa sangat. Tapi sejak kenal dengan satu laman website yang best ini memang memudahkan untuk beli baju yang memang memuaskan hati. Nile.com.my menjual pelbagai jenis barang. Semua ada, dari pakaian hinggalah ke barang elektronik. Harganya pula sangat berpatutan.

One Buckle Quality Woman Jacket/ Office Wear yang Asyik pakai ini sangat selesa. Material: Cotton Blend. Harga pula tak lebih dari RM40. Satu lagi Mix Color Sleeveless Chiffon Dress pun sangat selesa. Fabric: Chiffon. Harga pula tak lebih dari RM30. Seriously sangat murah dan berpatutan.


Aksesori dari H&M. Bag unbranded. Shawl unbranded.



Till Next Entry.
xoxoxo

Friday, December 20, 2013

Kehebatan Double Stemcell

Assalamualaikum,
Semua sudah sedia maklum tentang kehebatan Double Stemcell. Tapi kalau masih ada yang belum mengetahuinya bolehlah baca sekarang. Kebaikannya memang luar biasa.


What is Double Stemcell?

PHYTOCELL™ Double Stemcell contains different types of plant cell combinations by Swiss phyto stem cell technologies - PhytoCellTec™ MalusDomestica (apple stem cell) and PhytoCellTec™ Solar Vitis (grape stem cell), and is further enriched with nutrient-rich Acai berry and blueberry. It nourishes your skin from the inner level to give you a significant and effective result. DOUBLE stemcell also rejuvenates and activates body cells to raise energy and improve vitality. It is a safe, natural and convenient product for both women and men.

The Advantages of PhytoCellTec™ Technology

This innovative technology developed by Mibelle Biochemistry includes the following advantages:
- Able to cultivate rare and endangered plant stem cells while honouring the Mother Nature
- The supply of ingredients are not affected by the seasons and market demand
- Ingredients are free of pollutions and chemicals
- A constant concentration of metabolite substances in stem cell

The ingredients of Double Stemcell

PhytoCellTec™ MalusDomestica (apple stem cell) Uttwiler Spatlauber Swiss apple is a rare 18th-century species of apple tree which is capable of self-healing and has greater sustainability. It was discovered by Mibelle Biochemistry research team, and later the scientists of Mibelle Biochemistry have successfully developed the stem cell of Uttwiler Spatlauber Swiss apple. Unlike other species, Uttwiler Spatlauber Swiss apple’s stem cell has greater vitality. Research studies have shown that, a 0.1% concentration of PhytoCellTec™ could activate and regenerate 80% stem cells in human body. Besides, the epigenetic factors and metabolite substances found in PhytoCellTec™ MalusDomestica Apple Stem Cell have made a contribution to longer cell lifespan and greater stem cell protection. This magnificent result of apple stem cell has pushed the anti-ageing therapy to a new level. The unique effectiveness in anti-ageing and activating cell regeneration has made the product popular among celebrities, for example, the First Lady of the United State, Michelle Obama, Helen Mirren and Jennifer Lopez. (Source)

Product efficacy

- Delays ageing process
- Enhances health and vitality
- Repairs and rejuvenates cell
- Maintains acid-base balance within body
- Anti-oxidation
- Boosts immune system


Untuk keterangan lanjut atau mahu mencuba Double Stemcell boleh hubungi:

WhatsApp Kak Zu : 0134633693
dan Like FB Page My Beauty Corner untuk lebih info.

Till Next Entry.
xoxoxo

Wednesday, December 18, 2013

Laki-Laki - Movie

Assalamualaikum,
Selepas satu persatu kejayaan filem yang ditayangkan, kali ini MIG tampil dengan filem komedi terbaru iaitu LAKI-LAKI. Selepas kejayaan filem Ustaz Mu Tunggu Aku Datang dan Highland Tower, kali in MIG mengetengahkan filem bergenre komedi untuk disajikan kepada penonton.

Filem ke-87 terbitan MIG ini membariskan pelakon-pelakon antaranya Angah Raja Lawak, Zul Suphian, Adey Syafrien, Mie Raja Lawak, Azrel Ismail, Zaibo, Kamal Faridz dan Mikael Andre. Filem ini diarahkan oleh Ahmad Rusli Mohamed Khadri. Selain itu, lokasi pengambaran filem ini dilakukan sepenuhnya di Pulau Pangkor, Perak selama 23 hari.


Sinopsis Filem

5 lelaki, 1 program, 1 pulau terpencil. Itu sahaja yang diperlukan untuk 5 lelaki ini menjadi kawan baik selamanya. Razak (Zul), Abu (Angah), Azman (Azriel), Samad (Mie) dan Jerry (Adey) mempunyai latar belakang kehidupan yang berbeza namun apa yang mengaitkan mereka semua adalah satu masalah yang sama yang membawa mereka semua ke satu program istimewa. Razak, seorang kartunis yang tidak bekerja selepas syarikat tempat dia bekerja jatuh muflis dan masih tinggal bersama dengan ibunya. Abu pula adalah seorang chef yang kecewa kerana aweknya dirampas dan perniagaannya muflis kerana seorang kawan baiknya. Azman merupakan pemain bola sepak Malaysia yang sudah digugurkan daripada pasukannya dek kerana sikapnya yang sambil lewa. Seorang pengarah syok sendiri, Samad akhirnya gagal menghasilkan sebuah filem yang dianggapnya hebat. Dan Jerry, seorang penyanyi rock telah disingkirkan daripada bandnya sendiri dan cuba bergerak solo namun tidak berjaya. Menggabungkan kelima-lima kekecewaan mereka, mereka tekad menyertai satu program motivasi untuk membantu mereka berjaya kembali. Namun, satu tragedi terjadi dan mereka terdampar di sebuah pulau terpencil. Bermula disini, mereka berlima belajar menerima diri masing-masing dan mula sedar yang mereka saling memerlukan.

Adakah mereka akan diselamatkan? Saksikan kisah 5 lelaki ini dalam filem Laki-Laki pada 19 Disember 2013. (4 bintang untuk filem ini dari Asyik) Kelakar giler. Boleh layan untuk hilangkan stress.






David Teoh pun berlakon juga hokeyy.

Sekitar Pra-Tonton Filem Laki-Laki

Perbincangan yang serius nampaknya disini. hehe



Photographer of the day Asyik dan Giorgio. Chef Nik Michael Imran tu tetiba jer ada sekali. haha

Till Next Entry.
xoxoxo