Thursday, September 26, 2013

Majlis Tayangan Perdana Filem 'Bencinta'

Assalamualaikum,
Bercinta atau Bencinta? Dua perkataan yang maksudnya berbeza. Bercinta ialah kita sedang menyintai seseorang. Bencinta pula ialah benci dan cinta. Perkataan baru dari filem keluaran Metrowealth. Filem yang sememangnya menghidangkan jalan cerita yang sangat kuat dan mesej yang sangat berguna kepada semua. Salah sebuah filem melayu yang boleh dikatakan berada pada tahap yang terbaik. Tahniah Metrowealth dan Eyra Rahman.

Filem ini mengisahkan tentang Farid Kamil dan Nora Danish yang berkahwin dan mempunyai seorang anak. Selepas 5 tahun berkahwin farid kamil tiba-tiba berubah dan menjadi seorang lelaki yang sangat jahat dan suka memukul perempuan. Sudah semestinya isterinya menjadi mangsa keganasan beliau. Dari situ pelbagai konflik berlaku dan untuk menghadapi keganasan yang berlaku pada diri Nora Danish iaitu isteri Farid Kamil dalam filem tersebut Nora telah mengambil keputusan untuk belajar cara untuk mempertahankan diri. Banyak aksi menarik yang dipaparkan. Korang kena tengok sendiri di pawagam nanti. 

Jangan lupa saksikan filem Bencinta hari ini iaitu 26 September 2013 di pawagam yang terdekat. Tak rugi tengok filem ini sebab memang terbaik.









Asyik dijemput sebagai media blogger untuk menyaksikan filem ini sebelum ditayangkan di pawagam.

Me and Yana Yassin.

Nora Danish and Giorgio Izas.

Me and David Teoh. Terbaiklah David Teoh ini.

Me and Farid Kamil. Gambar terus tak clear. Yang snap gambar ini terkejut ke tengok Farid Kamil. hehe

Sebelum tayangan bermula. Spotted anyone you know? haha. ada saja .

Seat couple ok untuk media. best sangat. Siap ada popcorn dengan air lagi. Pakej. hehe
Jangan lupa saksikan filem 'Bencinta' yang terbaik ini.

Till Next Entry.
xoxoxo

Wednesday, September 25, 2013

Sheikha Hub Hi Tea

Assalamualaikum,
SheikhaHub is a platform to assist entrepreneurs dedicated to the development of Islamic fashion via on ground activities (fashion shows, bazaar, networking sessions) and online assistance (directory, tips). 

Under the guidance of leading international designers in the likes of Fatma Ghanem of Qatar, Zeina of Palestyle Dubai, Farrah Adeeba of Malaysia and Zetty from London, “SheikhaHub” aspires to bring the Islamic fashion to the forefront of the global fashion industry.

Pada 20 September 2013 Sheikha Hub telah mengadakan satu majlis Hi Tea yang memberi peluang kepada orang ramai untuk mengetahui bagaimana rahsia kejayaan mentor-mentor dan rahsia untuk berjaya dalam business. Asyik pun berpeluang untuk menghadiri Hi Tea tersebut sebagai salah seorang media yang terlibat.


Bertempat di The Royale Bintang Damansara.

Dihidangkan dengan alunan muzik yang tenang dan merdu.

Mentor yang hadir pada Hi Tea tersebut.

Media Team Nurul, Shea and Me.

Celebrating Fatma Birthday.

Hijab Styling by Ayra Awa.

Sesi soal jawab bersama dengan mentor. Pelbagai soalan yang ditanya tentang kejayaan mereka.

Makanan mestilah ada juga.

Shea Rasol and Me

Beautiful mama Natasha Hudson.

Farrah Adeeba sweet sangat dia.

Gorgeous Zeina.

With Natasha Hudson and Datin NorZihan, pengasas Sheikha Hub.

Lastly is Syahirah pemenang model search for Sheikha Hub.
Thank you to Giorgio Izas because of him I have all this beautiful picture.

VISIT : Sheikha Hub

Till Next Entry.
xoxoxo

Tuesday, September 24, 2013

Percy Jackson Sea of Monsters

Assalamualaikum,
Ingat tak lagi tentang CONTEST yang Asyik menang dari majalah Lisa. Asyik dapat hadiah utama termasuklah dengan tiket wayang 16 keping. Semuanya Asyik dah sedekah pada orang lain hanya 2 tiket Asyik simpan untuk pergi tengok.  Itu pun dah last minute Asyik dapat pergi tengok. Nasib baik masih ditayangkan filem itu kalau tak melepas nak pergi tengok. hehe. Percy Jackson antara filem yang seronok untuk ditonton. 

Dari filem sebelum ini Asyik dah pernah tengok dan ini kali kedua Asyik tengok filem Percy Jackson. Boleh dikatakan filem ini memang tak mengecewakan. Pasti ramai dah tengokkan filem ini jadi malas pula Asyik nak buat review. haha. Filem dah lama habis baru nak update story memang basilah jadinya. Bukan sengaja tapi tak ada peluang untuk mengadap laptop dan update blog.  Takpelah next time Asyik review filem yang lain yea. Banyak lagi filem best yang Asyik dah tengok.



OOTD : Palazzo Pants dari Cala Qisya. Sangat selesa untuk dipakai. 

Till Next Entry.
xoxoxo

Monday, September 23, 2013

Lagenda Budak Hostel

Assalamualaikum,
Sekarang sangat sibuk sampaikan nak update blog pun agak tak sempat. Dulu setiap hari boleh update tapi sekarang sekali seminggu pun terkial-kial mencari waktu yang sesuai. Sebelum filem Lagenda Budak Hostel ditayangkan di pawagan pada 12 September 2013 Asyik berkesempatan untuk menonton tayangan perdana bersama dengan team MIG dan pelakon filem tersebut di e@Curve. Pada pandangan Asyik filem ini memang kelakar tahap lima bintang. Masa tengok itu gelak sampai keras perut. Memang lawak sangat-sangat. Para pelakon pun terbaik semuanya. Silalah pergi tonton filem ini sebab anda tidak akan kecewa.




Bro Framestone dan isteri selalu menyibuk jer bila orang nak ambil gambar. Perangai suami isteri memang sama jer. haha









Pastikan anda tonton filem Lagenda Budak Hostel ini sebab filem ini memang sesuai untuk semua dan kelakar giler.

Till Next Entry.
xoxoxo

Tuesday, September 17, 2013

Nescafe Cans - People Powered Music

This is a sponsored post by Nestle.
Assalamualaikum,

Waktu pagi kalau dapat minum minuman kegemaran kita mesti rasa dunia itu seperti sudah lengkap. Waktu pagilah kita perlu mengambil sarapan ataupun minuman berkhasiat supaya dapat menjalani harian yang lebih bertenaga dan tak mengantuk. Baru-baru ini Asyik mendapat jemputan dari Nestle untuk menghadiri salah satu pelancaran produk Nescafe. Nescafe memang sudah sangat popular dan sinonim dengan rakyat Malaysia.

Nescafe ingin memperkenalkan Nescafe Cans yang sinonim dengan muzik dan berkolaborasi dengan Shaheizy Sam untuk menyempurnakan projek ini. Pasti anda semua tidak sabar untuk mengetahui dan melihat sekitar majlis pelancaran.

Date : 10th September 2013
Time : 12.00pm
Venue :The Bee @ Publika,
36B, Level G2, Solaris Dutamas,
Jln Dutamas 1, 50480, Kuala Lumpur




Registration and blogger yang hadir.


Nescafe Cans is able to inspire creativity amongst youth and help Sam realize his dream with this people-powered initiative, “said Teo Heng Kea, Business Executive Manager, Nestle Liquid Drinks Malaysia. Shaheizy Sam, the 30 year old Malaysian actor and singer, is revisiting the recording studios after receiving many requests by his fans to sing. He first started recording music in 2000 with his band M.O.B but the success of his acting career soon sidelined his beloved music. With the enthusiastic demand from his fans, Shaheizy Sam is doing a special single, but this time he would like to be part of his music-making journey. 

Want to be part of Sam’s music making journey? And get your dreams and aspirations into his music? All Malaysians are encouraged to be part of his single by sharing your thought on Facebook and Twitter via #NescafeOnSam and you may see your ideas reimagined as inspirations for his music. 

Fans can keep track of Sam’s progress on this Nescafe Cans campaign at www.onsam.com.my and http://facebook.com/shaheizy.sam.official.fanpage







Majlis pelancaran dan sesi soal jawab bersama media.






Shaheizy Sam menyampaikan lagu yang akan memberi inspirasi untuk kita semua.

Till Next Entry.
xoxoxo