Friday, August 30, 2013

Astro - Your Malaysian is showing + Go Beyond Positive Meter Launch

Assalamualaikum,
Bersempena sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-56, Astro membawakan yang terbaik menerusi kepelbagaian kandungan televisyen, online dan aktiviti menarik secara langsungbagi meningkatkan unsur positif dan kegembiraan.Aktiviti - aktiviti ini adalah kempen #gobeyond dan #UrMalaysianIsShowing dan juga pelancaran muzik video yang bertajuk “Excuse me Sir, your Malaysian is Showing’.


Performing Excuse Me Sir, your Malaysian is Showing Fr Left - Shantesh, Erul, Jie Ying and Anantha

Fr Left - Ezra (MIX FM) and Henry Tan, COO Astro

Ketua Pegawai Operasi Astro, Henry Tan berkata, “Kempen Hari Kemerdekaan tahun ini meraihkan pelbagai keunikan sebagai rakyat Malaysia dan kami menggalakan mereka untuk melakukan sesuatu yang positif dan pada masa yang sama berkongsi kegembiraan bersama rakyat Malaysia yang lain. Kami juga menjemput semua rakyat Malaysia untuk menyertai kempen #gobeyond dan menggalakkan perkongsian hashtag #gobeyond di mediasosial.Tindakan positif seperti membantu orang yang memerlukan atau menulis mesej inspirasi,akan mencetuskan Postive Engine dan setiap perbuatan positif akan dicatatkan. Kini, kempen #gobeyond Astro telah menerima sambutan sebanyak 140,000 maklum balas positif dan dan kami bertujuan untuk melebihi paras juta. "

Positive Engine dipamerkan di pusat membeli belah Midvalley Megamall di aras 3.


Positive Engine menampilkan pelbagai rekaan yang menampilkan mercu tanda unik Malaysia. Positive Engine kini dipamerkan di pusat membeli belah Midvalley Megamall di aras 3 untuk tatapan semua.

Astro meraikan ‘Best of 1Malaysia’ dan kepelbagaian budaya di Malaysia dengan mengiktiraf lingo kami yang unik seperti Syok!, Gostan, Brudder, Fuyoh, Macha, hanya difahami oleh rakyat Malaysia. Semua orang boleh menjadi sebahagian daripada ini dan memiliki lingo kegemaran mereka di T-shirt melalui #UrMalaysianIsShowing Facebook app. Hasil daripada jualan akan disumbang untuk kebajikan. Astro juga telah melancarkan muzik video baru yang bejudul “Excuse me Sir, your Malaysia is showing”.

Henry Tan, COO Astro and Astro Celebrities at the  Astro Celebrates Merdeka Launch


Sepanjang majlis pelancaran blogger turut terlibat dalam menyampaikan dan menghebahkan kepada orang ramai menerusi lama social seperti Twitter, facebook dan Instagram dengan menggunakan hashtag #gobeyond dan #UrMalaysianIsShowing. Pada waktu yang sama majlis pelancaran turut dihadiri oleh artis popular seperti Datuk Haji Aznil Nawawi, Lisa Surihani dan ramai lagi.

Lisa Surihani and Dato' Hj Aznil Nawawi

Fr Left - Jason Phang (MY FM), Jie Ying, Weon, Geraldine Gan

Disamping itu pelbagai aktiviti disediakan untuk blogger supaya dapat mengeratkan lagi hubungan sesama mereka dan dapat meningkatkan keyakinan apabila bergaul dengan orang awam di Mid Valley tersebut.
Invitation for Bloggers

Sebanyak 27 task yang perlu diselesaikan oleh para peserta/blogger yang semuanya melibatkan penggunaan smartphone iaitu tweetpic untuk Twitter, picture dan video untuk Instagram dan perlu menggunakan hashtag #gobeyond dan #UrMalaysianIsShowing didalam setiap gambar dan video. Para blogger juga turut diberikan kumpulan dan setiap kumpulan mempunyai 4 orang ahli iaitu 2 orang dari NUFFNANG dan 2 lagi dari CHURPCHURP.

Introducing my team. Team 11 Stylo Mylo!

Semua sibuk dengan smartphone masing-masing. Get ready for the games. Tweetpic and Instagraming.

Pen Merah and Yana pun tak kurang sibuk dengan smartphone mereka. Remember to hashtag #UrMalaysianIsShowing and #GoBeyond.

Everyone ready to doing the 27 task. Penaberkala and Mekonie look smart with Stylo Mylo T-Shirt. Go Go Stylo Mylo.


Marya Hana, Me and Sabrina also wearing Stylo Mylo T-Shirt.
  

Start with the games now. Good Luck.


Me and Mek Onie at the Photobooth.

  

 
Sesi penyampaian hadiah kepada pemenang and photoshoot session di Blue Med. Congratulation to those who wins this competition. My team 11 tetap terbaik.





Photoshoot session was really fun.



Sesi makan-makan pula. Blue Med Mid Valley menyediakan makanan yang sangat sedap. Berkali-kali tambah. hehe

Asyik juga dapat goodies bag dari Astro. Pelbagai kelengkapan untuk travel. Power bank pun ada. Sangat-sangat awesome. Thank you Astro and Nuffnang.

Sebelum itu jom kita tengok video Excuse Me Sir, Your Malaysian is Showing.

And lets try this application from Astro. Just follow the Step. Asyik dah cuba. Jomlah cuba sekali sebab menarik juga apps ini.



 Boleh cuba kat sini : https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311

Asyik pun dah buat T-Shirt for Charity. Design dan dapat pahala untuk kita.


Untuk membuat T - Shirt #UrMalaysianIsShowing sila layari aplikasi Facebook di laman berikut https://apps.facebook.com/yourmsianisshowing.


Untuk maklumat lanjut, sila rujuk pautan berikut:
·  Untuk maklumat lanjut kempen Astro Negaraku dan “Excuse me Sir your Malaysia is showing”, sila layari www.astro.com.my/negaraku
·  Untuk membuat T - Shirt #UrMalaysianIsShowing sila layari aplikasi Facebook di laman berikut https://apps.facebook.com/yourmsianisshowing
·   Untuk maklumat tentang Go Beyond boleh didapati di www.gobeyond.com.my
·    Dapatkan aplikasi Facebook Go Beyond dan tetapkan nilai positif diri anda di laman web https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311

Till Next Entry.
xoxoxo

Tuesday, August 27, 2013

The Mortal Instruments : City of Bones

Assalamualaikum,
Ada yang dah tengok filem The Mortal Instruments : City of Bones? Apa pandangan korang semua tentang filem itu? Ada persamaan dengan mana-mana filem sebelum ini? Bagi Asyik filem itu menarik sebab seperti tengok Twilight, Werewolf, Vampires, Alien, Ghosbusters dan banyak lagi. hehe. Semua ada dalam filem ini. Banyak adegan yang boleh membuatkan korang terkejut. Tapi ending dia Asyik tak suka sangat sebab tiba-tiba hero dan heroin itu rupanya adik-beradik. Macam pelik pula. Ada juga plot-plot cerita yang agak tergantung. Jadi untuk masa hadapan mungkin boleh diperbaiki lagi. Tapi apa pun Asyik suka dan terima kasih Fana dan ChurpChurp sebab sudi mengajak dan memberi tiket wayang percuma ini.

Syafiqah, Fana and Asyik. Together tengok filem tersebut.

OOTD : Outfits of the day

   

Location : Mid Valley


Free Temporary Tatoo from ChurpChurp.


Till Next Entry.
xoxoxo