Thursday, January 31, 2013

Childhood

Assalamualaikum,
Apa khabar semua? Hope semuanya sihat dan ceria seperti biasa. Bila dah takde kerja macam-macam baranglah yang di cari dalam bilik supaya dapat menyemakkan bilik dan blog ini. Bosan menunggu result dan tak sabar nak KERJA!! hihi tapi takut pun ada. Baru seminggu dok kat rumah dah rasa macam lama pula tapi kalau tengah belajar rasa cepat pula masa berlalu. Itu maknanya makan tidur makan tidur jea kat rumah!. haha. Selalunya waktu belajar dulu tiap-tiap hari busy sampai tak cukup tidur sekarang ini asyik terlebih tidur jea. Penat juga kalau terlebih tidur ini. 

Tapi Asyik takdelah buang masa sangat kat rumah ini sebab waktu malam kadang-kadang Asyik mengajar budak-budak tuisyen. Rajin tak cikgu baru ini. haha. Ala dah orang minta kita ajar so ajar jeala dari tak buat pape kan. Jangan main-main Asyik ajar Matematik dan Bahasa Inggeris tau tapi untuk tahun 2 jea. hahaha. Nanti ajar budak-budak sekolah menengah azablah nak menghafal segala formula. takpe cuma mencari pengalaman sebelum dapat kerja yang tetap. Straight to the point Asyik cuma nak share gambar-gambar masa Asyik kecil-kecil dulu. Korang jangan gelakkan pula sebab Asyik rasa macam comot jea. haha. Almaklumlah budak-budak. Jom tengok. 

Aunty kita main-main dengan kita pula. hihi. tak malu betul tak pakai baju.

Wah hidung dengan pipi sama naik. haha. Nampak tetiak tite la!..malu tau.

Gigi dua batang baru naik.

Woooo..serius muka, bergambar tepi mesin basuh pun boleh juga. haha

With my cousy yang nakal ok.

Nampak peyut dia yang boyot la.


Ini gambar kat kampung. Buncitnya perut. haha

Dengan adik lelaki Asyik. Comel kan kita, muka baik sangat. haha
Korang ade?Kalau ada share la gambar korang pula boleh Asyik tengok.
Till next entry.
xoxo

Sunday, January 27, 2013

Master's Show 2013: Others Artwork

Assalamualaikum,
Asyik cuma nak berkongsi some artwork from master's show 2013 di Uitm, Jalan Othman. Ada artwork yang sangat Asyik suka dan Asyik rasa sangat unik. Memang tak pernah terfikir pun nak buat macam itu. Diharapkan kawan-kawan Asyik yang semuanya sudah habis master dapat meneruskan kerjaya masing-masing dengan lebih berjaya. InsyaAllah. Let's check it out.

Artwork yang dibuat daripada kulat. Selain dari kulat kita panggil apa ek?haha.


Nice artwork by Sariy.



By Fadilah Karim.

Di dalam setiap gambar diatas terdapat tulisan kaligrafi yang diselitkan didalam setiap urat. By Firdaus Mahadi.

Didedikasikan kepada anaknya yang hilang Faris. Hope suatu hari nanti kak Elis dapat berjumpa dengan anaknya semula.




By En. Nasir.


By Azrin Mohd.

By Alicecia Tan.






Till next entry.
xoxo

Saturday, January 19, 2013

Master's Show 2013

Assalamualaikum,
Asyik sangat gembira sebab minggu lepas Asyik berlangsungnya Master's show untuk batch Asyik. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar walaupun agak gementar untuk buat presentation tapi semuanya excellent. All the picture below adalah work Asyik yang berkaitan dengan thesis. Tak sabar tunggu result and konvokesyen pula. hihi








After Viva presentation. Semua senyum sampai ke telinga. hihi


Sesi bergambar bersama pensyarah yang banyak membantu.



Till next entry.
xoxo

Friday, January 18, 2013

Hello Kitty Container with Candies

Assalamualaikum,
My favourite Hello Kitty keluar dengan koleksi baru iaitu Hello Kitty Container with candies. Comel sangat-sangat!. Ada puzzle and sticker kat dalamnya. Ignore my face yang over itu. haha. Tengok Hello Kitty jea ok. Thank you Giorgio Izas sebab hadiahkn Hello Kitty container for me. Memang suka sampai terlompat-lompat. Kalau boleh semua barang and product dari Hello Kitty Asyik nak beli. haha. Sorry zaman kanak-kanak kembali. :)








Till next entry.
xoxo