Friday, July 19, 2013

Magenta by San Terri at Publika

Assalamualaikum,
Satu lagi tempat menarik untuk kita bersantai dan makan makanan yang sedap. Asyik cukup suka kalau pergi Publika sebab banyak tempat yang menarik kat sana. Ada art gallery yang sememangnya menjadi tempat untuk pelajar master art and design buat show dan kelas kemudian banyak arca dan sculpture yang menarik boleh kita tengok. Semua yang ada di publika sangat berseni. Kalau ada yang belum pernah pergi Asyik rasa korang kena pergi tengok.

Restaurant yang Asyik nak kongsi ini sangat santai dan nampak agak eksklusif tapi harganya berpatutan yea. Sama jea macam restaurant or cafe yang selalu kita singgah. Anggaran harga dalam lingkungan RM10 dan ke atas. Tapi yang penting makanannya mestilah sedap. MAGENTA nama pun dah menarik apatah lagi makanannya.

Magenta by San Terri
G2-42, Publika Shopping Gallery, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur.
My Elements Fusion Bistro,
D4-G3-5, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur.

Asyik super in love dengan tart buah comel yang disediakan. Ada strawberry dan laici. Sedap dan senang nak masuk mulut, sebab comel muat-muat sekali ngappp. hehe


Maaf gambar agak blur. Tak sabar nak makan macam itulah. Yang ini nama dia Chicken & Mushroom Quiche. Dalamnya ada Chicken & mushroom in a filling of cheesy custard. Yang ini bolehlah tapi Asyik tak gemar sangat.


Cheese Cake sedaplah sangat. My favourite forever. hehe

Siapa pernah makan kat Popeyes® Louisiana Kitchen Sunway Pyramid? Kalau pernah mesti tahu ada salah satu roti dalam set kat Popeye itu rupanya sama macam yang kat atas ini. Rasanya pun agak sama. Padat. Asyik kurang sikit. Boleh habiskan separuh jea. hehe

Hambik gambar ini lagi power blurrnya. hehe. Yang ini kalau ada yang tak pernah makan susahlah. Rasanya macam bun. haha

Tempat yang sesuai untuk event dan meeting.


Yeayyy makanan Asyik dah dapat. Wajib penuh pinggan yea. Tak habis bagi kat orang sebelah. hehe
Banyak lagi makanan lain. Korang pergilah cuba yea. Selamat menjamu selera.

Till Next Entry.
xoxoxo

20 comments:

  1. pagi2 dah tgk gambar manakan
    terus rasa lapo.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wah cheese cake tu !! feveret jugak :-)
    tart buah pon nampak cam best.

    ReplyDelete
  3. Memang sedap... (^_^)...
    Tp yg slack nye, trbace entry ni time tgh2 hari... aduh... perutku trus berlagu... hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bykkan bersabar yea..perut saya pun berkeroncong skrg..;)

      Delete
  4. Ya Allah nikmatnyaaa!! Sedapnyaaa! Bulan2 puasa ni tengok gambar pun dah terliur dah. >.<

    ReplyDelete
  5. wah.. nampak sedap lah makanan-makanan tu.. pergh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tgk bulan puasa semua nampak sedap kan..tp mmg sedap pun..:)

      Delete
  6. nasib baik akak dah berbuka puasa tadi.. hehe.. nampak sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kalau blm berbuka terliur lah kan..:)

      Delete
  7. huhu menarik nya.. wah selera nk mkan da ni~~
    nasib berpuasa. Salam Ramadhan..lama tk singgah sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan dear..lain kali singgah lah lg..:)

      Delete
  8. Replies
    1. mmg sedap dear..tambah bulan puasa tgk semua sedap..:)

      Delete
  9. Assalammualaikum....asyik,

    tengok gambar kat sini...sedap2 belaka...lagi2 kalau berbuka di hotel...alhamdulilah....tgk aje dah kenyang nie...hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam,
      tgk aje dh kenyang yea..hehe..bgs2 boleh diet..:p

      Delete