Thursday, July 4, 2013

Cosmetic Product from Daiso

Assalamualaikum,
For the first time Asyik membeli barang kosmetik dari Daiso. Siapa yang tak tahu Daiso tu apa? Daiso itu kedai yang menjual barang dari Jepun. Kebanyakan barang yang dijual berharga RM5. Murah sangat kan. Sebelum in selalunya Asyik beli barang seperti jewellery case, coins bag, file dan banyak lagi barang yang boleh digunakan untuk kegunaan harian tapi belum pernah membeli barang kosmetik dari Daiso. Mula-mula risau juga takut ada effect pada muka. Tapi setakat ini Asyik guna Alhamdulillah masih elok dan baik. Asyik suka Hand Cream yang dibeli, bau wangi Rose dan lembut jea bila disapu pada tangan.

Hand Cream, Mascara and Foundation

Black Mascara itu pula bila guna membuatkan bulu mata Asyik tersusun dengan cantik. Tak macam sesetengah mascara yang membuatkan bulu mata seperti berserabut dan tak teratur. Nak cuci pun senang kalau nak berwudhu'. Yang dua lagi produk adalah foundation. Asyik rasa bila guna foundation ini macam dah tak perlu nak tambah dengan benda lain. Kulit wajah dah nampak licin dan gebu gitu. hehe. Asyik memang tak suka sangat makeup tebal, lebih light lebih bagus. Yang penting lipstick, jangan biar bibir nampak pucat sangat. Overall Asyik berpuas hati dengan produk kosmetik dari Daiso. Paling penting sekali selepas balik rumah terus cuci muka supaya segala kekotoran yang melekat di muka dapat dibuang dengan cepat. Cara ini dapat elakkan muka dari dijangkiti jerawat yea.

Selalunya waktu keluar pun Asyik akan singgah washroom dan basuh muka sikit. Sebab kadang-kadang tak selesa bila banyak sangat habuk. Lepas pada itu sapulah balik bedak ke muka. Tak perlu tebal-tebal janji muka tak nampak pucat jea. Tips untuk elak jerawat tumbuh di muka ini. Tapi kalau dah berwudhu dan solat mestilah basuh muka tu kan. Lagi mudah, kulit muka akan lebih berseri lepas itu. hehe. Kalau ada yang nak cuba produk ini bolehlah cari di Daiso. 

    

Till Next Entry.
xoxoxo

26 comments:

  1. akak pernah ternampak juga di Daiso...tapi macam tak berani nak guna...samalah macam apa yang Asyik inform...takut ada effect.... mungkin sesuai kot dengan kulit Asyik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mula2 mmg risau juga tp bila guna boleh tahanlah..ok juga..bergantung juga pd kulit muka kita kan..ada yg mungkin xsesuai..:)

      Delete
  2. Asalamualaikum, sheila tak pernah lagi masuk Daiso. hehe. kat area mana ek Daiso ni? selalu dengar kawan2 pergi beli situ. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Sheila, Daiso ada kt sunway pyramid, the curve, pavillion, the mines, lg kt mana ek..byk juga..boleh search internet tgk area mana yg terdekat dgn umh..selalu Asyik beli kt sunway dgn the curve..:)

      Delete
  3. Hand cream tu nampak menarik tapi saya xpenah try lagi, slalu masuk tengok2 then kluar balik hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..boleh jer cuba dear, xmahal pun..bau dan texture dia ok..:)

      Delete
  4. halal ke awak? sebab aritu nak rembat satu yg hair cream tp was was jap dgn rm5 nya huhu tp brg lain lama dah rembat sbb kiut ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hair cream Asyik xsure pula halal ke x..tp setakat ini Alhamdulillah xde bhn2 yg haram..:)

      Delete
  5. kite pun takut nk try sbb tkut x serasi sbb kulit sensitif..
    tp ada stgh org pakai ok je.. kite ad cousin yg hentam je pakai brg apa kt kulit ok je..
    cuci muka pakai sabun mandi pun rilek je.. jeles betul tgk..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Asyik pun pernah guna sabun mandi cuci muka..ok juga tp kulit kering ckit jeala..hehe..

      Delete
  6. kalau hand cream tu in shaa allah berani pakai.. jnji wangi & x berminyak..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mmg wangi dan xberminyak..Asyik pun xsuka klu berminyak..xselesa nk pegang brg..;)

      Delete
  7. kalau sy nmpak brg2 mcm ni jual rm5 susah hati je nak beli takut xsesuai kt kulit muka kang naya je.
    tp ade je org pakai .
    mcm baby doll je . tny pakai ap, pakai daiso nila.
    untgla kulit Asyik ok dgn produk ni. jimat! like! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Alhamdulilah setakat ini ok lg..tp kena rajin cuci muka lps guna..:)

      Delete
  8. saya ada juga masuk kedai tu. kalau nak beli cenderamata. barang2 dalam tu menarik juga. dan murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu byk sgt2 brg yg menarik dan murah yg penting..hehe

      Delete
  9. jgn dijemput daku ke daiso! mesti beli brg punya! hehe.. sab suka dia punya eyebrow pencil... cantik sgt color dia...

    Jemput baca latest post saya - Monthly Favorites | June 2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Asyik pun samalah..masuk mesti tgn akan ada brg yg dibeli..bestkan daiso..:)

      Delete
  10. onie tak berani lagi try produk kat daiso,tapi mmg tahu la ramai yg kata produk daiso ni best,lelagi yang black mask tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu ada nampak black mask tu tp xbeli pula..hehe..:)

      Delete
  11. daiso mmg murah sgt tapi klu nak beli kena bijak membeli jugak. selalu beli kat sana brg yg besar2 je baru rasa puas rm5 haha.anyway, cam best pula hand cream tu nti nk try la hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah betul tu, mmg dr dulu selalu pilih brg yg besar2 jea, aritu jea mcm terasa nk beli yg comel2 ni sbb nk try..hehe

      Delete
  12. Kedai Feveret... Pasni bleh wat lawatan ke semua cawangan Daiso di Malaysia... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selalu pun buat lawatan..kt mana saja ada mesti singgah punya..:)

      Delete
  13. Hehe~ Aida kalau nampak je Daiso ni memang singgah. Suka tengok barang2 dia yang comel2 tu. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. samala dgn akk..mesti ada jer yg nk beli..:)

      Delete