Wednesday, June 12, 2013

Review Product: Marine Essence Soap

Assalamualaikum,
Pernah dengar tentang Marine Essence Soap? Yang pastinya memang semakin ramai yang membeli produk ini kerana keberkesanannya terutama sekali bagi yang mempunyai masalah kulit yang teruk.

Antara situasi yang boleh di atasi dengan produk ini adalah:

- Masalah bawah ketiak yang gelap.
- Eczema
-Masalah leher dan celah peha yang gelap.
- Masalah jerawat di badan terutama sekali di bahagian belakang badan.

Marine Essense Soap

Marine Essense Liquid


Bahan-bahan utama:

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.


Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.


Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.


Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.


Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.


Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Asyik memang dah beli dan cuba pakai dan memang berkesan. Jadi kalau korang ada masalah kulit seperti diatas sememangnya perlu mencuba produk ini. Harganya tak mahal pun dan memang mampu untuk semua orang beli. Tempahan perlu dibuat terlebih dahulu sebab cepat sangat stok barang ini habis. Kalau nak beli boleh email Asyik di nikisa_izas@yahoo.com.my .


*tak sanggup nak letak gambar tentang masalah kulit itu sebab tak sanggup nak tengok. Korang boleh tengok gambar kat blog Lina Zahrah.



Vote untuk Asyik juga yea. Thank you.

16 comments:

  1. wah, teringin nak cuba! nanti boleh suruh mak tempah XD
    datang membalas kunjungan
    http://madihahdaisy.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Madihah..kalau mak nak beli boleh tempah kat Asyik yea..jgn lupa tu..hehe..:)

      Delete
  2. Macam best jea sabun ni Cik Asyik... nak satu la... (^_^)
    Bolehkn... ? He3

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best..kalau nak kena beli..sesuai utk kulit badan yang bermasalah..:)

      Delete
  3. Assalamualaikum Asyik. sheila tak pernah la guna produk ni. terima kasih asyik buat review!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam, Sheila kalau nak cuba boleh tempah kat Asyik..produk ini murah jea..:)

      Delete
  4. Assalamualaikum . macam best jep :D
    berapa harga ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam satu kotak ada 3ketul sabun harganya RM115..kalau nak try yg liquid dalam botol harganya RM33..

      Delete
  5. kalau masalah selulit boleh hilangkan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiza..selulit Asyik xsure boleh hilang ke x..tp kalau diamalkan selalu xmustahil boleh hilang kan..:)

      Delete
  6. Berkesan ke asyik..?
    Soap ngn liquid sama je ea function die ea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah berkesan..a'ah sama jea fungsi jea dua2 tu..:)

      Delete