Tuesday, June 18, 2013

Look Post : Lacey Lace

Assalamualaikum,
Apa khabar korang semua? Sihat tak? Kalau ada yang tak sihat cepat-cepatlah pergi makan ubat atau pergi klinik yea. Jangan jadi macam Asyik tak suka makan ubat pastu biar jea sakit perut macam itu. Perut buat hal pula sejak semalam, cerry berry tak habis lagi sampai sekarang. Tersalah makan apa pun tak tahulah tapi mungkin banyak makan makanan yang pedas kot. Manja tau perut ini. Sabar jealah.

Btw Asyik nak share outfits yang Asyik pakai untuk semalam. Asyik suka baju itu sebab pertama adik Asyik yang belikan kedua sebab ada lace pada baju itu. Sekali pandang macam pakai dua lapis sekali dengan skirt pendek tapi sebenarnya tak pun. Baju itu memang begitu sejak awal lagi. hehe. 

Shawl pula rasanya ada yang dah pernah tengok pada post yang lepas. Asyik sangat selesa dengan shawl ini sebab besar dan mudah nak pakai. Yang penting harga pun murah. Semalam pergi Giant Kinrara pastu adalah ternampak tudung yang memang sama dengan tudung yang Asyik pakai ini dan material pun sama cuma warna lain tapi harganya sangat mahal dari yang Asyik beli. Harganya RM39. Nak tahu Asyik beli shawl ni berapa harganya? haha. Murah sangat-sangat. Sehelai RM10 kalau beli dua RM15. Murah sangat kan. Tak sabar nak balik Penang nak beli lagi. 

Lace itulah yang membuatkan Asyik terpaut nak suruh adik belanja. hehe


Look post setakat ini saja.

.
.
.
.
.

Another stories. Kalau korang nak tahu sebenarnya Asyik ini takut sikit bukan sikit tapi banyak nak drive tambahan pula kalau tempat yang banyak kereta dan jalan berserabut. haha. Nervous giler kot nak bawa kereta. Giorgio Izas selalu jea offer suruh drive tapi Asyik selalu jea tolak. Alasan penatlah, takde mood lah, kereta banyaklah, jalan susahlah, mengantuklah dan bermacam-macam lagi alasan supaya Asyik dapat lari dari situasi itu.

Tapi semalam macam kena paksa juga bawa. Tiba-tiba Giorgio Izas tanya nak bawa kereta tak? Bawa sampai kat rumah. Asyik dah mula bagi alasan macam-macam. Tapi Giorgio terus berhentikan kereta dan suruh Asyik bawa juga. Adoi tak boleh lari dah ini. Sebab Giorgio dah siap keluar dari kereta pun. huhu. Terpaksalah bawa juga. Memang nervous tak payah cakaplah. haha. Padahal dekat jea pun nak balik ke rumah itu. 

Dalam kereta mulut bising jea. Bukan Asyik yang bising tapi En.Giorgio yang membebel. Tekan itu, tekan ini, bawa slow sikit, brek slow-slow. Arghhh. Asyik dah gelabah kot sampai brek terkejut. haha. Maaflah diatas kedaifan saya membawa kereta. Buat malu jea, kalau ada orang jalan kaki kat sebelah kereta rasanya orang yang jalan itu akan sampai dulu dari Asyik. Bila ntahlah nak berani bawa kereta sendiri. Sebab itu Asyik perlukan driver untuk menghantar Asyik kemana sahaja. Dan public transport dihatiku. haha. Tapi tak suka sebenarnya naik public transport ini sebab penat. Asyik suka duduk jadi penumpang dalam kereta jea. hihi.

Asyik cuma nak cakap terima kasih pada Giorgio Izas sebab selalu jadi driver kemana saja Asyik nak pergi. Kadang-kadang jea dia merungut sebab banyak kerja. hehe. Tapi dia hantarkan juga. Thank you so much. Kalau Giorgio Izas takde next mangsa ialah adik-adik Asyik. haha. Apa punya kakak lah macam ini kan. Korang semua mesti expect giler kan bawa kereta. Bestnya. huhu. Asyik nak tumpang kat sebelah boleh? kihkihkih. :p


Inilah orang yang bising-bising dalam kereta semalam masa Asyik bawa kereta. huuhhh.. Thank you sebab selalu melayan perangai yang tak pape ini. hehe.


Till Next Entry.
xoxoxo


Jangan lupa vote untuk Asyik yea. :)
*Dah tengok video tutorial Asyik? Kalau belum kena tengok walaupun sound problem. hehe. Click SINI.

34 comments:

  1. Amboi... kate Giorgio membebel ek?
    Itu bukan membebel, tapi kasi ceramah... Ha3
    Amacam, seronok x bawak kete?... Slalunye bawak lesen kete jea... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..jangan marah yea..gurau2 jer tu..kih2..
      memang tahu pun bawa kereta tu seronok tp nervous tu yg mslh sbnrnya..huhu..lepas ni nak bawa lg..haha..

      Delete
  2. woww, murah nyaa shawl tu..panjang tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sgt murah pika dan yg penting memang panjang dan lebar..boleh lipat byk lapis dan buat mcm2 style..tu yg suka sgt2..:)

      Delete
  3. Sila belajar driveeeeeeee..one day
    Kak asyik akan merasa keterujaan memulas stereng,heeee

    ReplyDelete
  4. Penang mmg shawl murah ke cemana? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..xpastilah pula yg tu, tp selalu akk tgk yg jual kt area kl ni harganya lebih mahal..kt penang boleh dpt RM10 ajer..untungkan..:)

      Delete
  5. Hehe. Kakak sama la macam Aida. Penakut nak drive. Tapi Aida takut nak drive kereta manual. Kalau auto laju je. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy ada geng..hehe..tp lps ni kena bljar lg lah..lesen ajer ade tp xbawa kete rugikan..:)

      Delete
  6. ni shawl labuh ad jual kt jln tar hrga below rm10.. dlm rm7/8 x silap..
    sy ada beli.. best..dia siap ada lis kt tepi..tp sbb sy pakai rase besar sgt.. sy potong jd halfmoon..hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow lg murah tu..boleh cari kt sana pula lps ni..:)

      Delete
    2. jum2 kite shoping sana.. i nk g sbtu ni..hehehe

      Delete
    3. wah shopping sakan lah dia yea..:)

      Delete
  7. Replies
    1. a'ah betul sbb ada lace yg nampak cantik..:)

      Delete
  8. akak tahu bawa kereta auto je.. hehe.. sebab lepas dapat lesen terus beli kereta auto.. rasanya kalau dapat kereta manual mahu menangis akak.. sesekali asyik pergi la berlatih memandu di tempat yang tak sibuk.. macam akak dulu mula-mula dapat kereta pergi berlatih memandu di putrajaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk dulu Asyik bawa kete manual pastu dh lama xbawa terus jd nervous..hihi..skrg bljr bwa kete auto pula..padahal senang jer pun tp penakut kan..kena slow2 bawa balik..hehe:)

      Delete
  9. asyik, dulu msa kita tak mahir lagi nak bawak kereta kan, akim pun membebel suruh kita cuba bawak jugak kat KL. Alhamdulillah sekarang dah mahir bawak kerete

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..seronok sbnrnya kalau bawa kereta ni tp kdg2 tu malas kot..hehe..lps ni kenalah berguru dgn Nanie pula..haha

      Delete
  10. Assalamualaikum asyik, slow2 drive ye. sheila pun odw belajar kereta. hahahaha dah tua2 baru nak belajar keta. sedih kita. heeeeee untung asyik dapat driver setia camtu. sheila harapkan suami je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam, hehe..ada geng lg..sama2lah kita belajar supaya terer bawa kereta lps ni..:)

      Delete
  11. Kira okaylah kak asyik dapat bawak kete,..azwa yg ada lesen ni pon tak bawak2 lagi da..hehehe.. Apa-apa pun, shawl tu cantik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kena paksa bawa..tapi takut juga kalau jln yg sibuk..thank you..shawl murah jea..:)

      Delete
  12. belikan lah kite satuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :P

    oke lah jugak dah ada lesen kite takde2 lesen umo dah tua U__U

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak juga ke shawl tu?tunggu balik penang ler..hehe..

      haha..xpe sempat lg ambil, tua2 pun boleh bljar..ala bkn tua mana pun kan..:)

      Delete
  13. murahnyaaa... belikan utk saya..hehehehhe :)) comell :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah.. nak betul2 ke?kalau nak boleh nanti tlg belikan bila balik penang..:)

      Delete
  14. Post post model shawl hehe...

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Thank you Liza..kalau dah post ttg entry cosmopolitan tu please let me know..hehe..:)

      Delete