Sunday, June 23, 2013

Floria Putrajaya 2013 - Part 1

Assalamualaikum,
Siapa disini yang sukakan bunga dan hiasan laman yang kreatif? Kalau suka entry ini sesuai untuk anda kerana terdapat banyak ilham dan idea yang menarik yang boleh anda gunakan. Semalam bermulanya Festival Bunga dan Taman Putrajaya 2013. Festival ini berlangsung dari 22 Jun - 30 Jun 2013. Asyik dah pergi semalam. Memang sangat cantik bunga-bunga yang terdapat disana. Entry ini memang banyak gambar jadi jangan ada yang termuntah bila tengok. hehe. Ini baru Part 1. Next entry Part 2 Asyik akan kongsi suasana di waktu malam pula. So enjoy dengan gambar yang Asyik sediakan yea.

Semua bunga ini sangat cantik. Bawa balik rumah boleh? hehe

Asyik berangan macam berada di luar negara. Malaysia pun ada tau. Cantik sangat-sangat semua bunga ini.


Taman Inovasi.

Geramnya tengok. Cantik betul ciptaan Allah S.W.T.




Ada orang itu nak ambil bawa balik ke rumah. Haippp..nanti kena marah Giorgio Izas. Jangan cabutlah.. hehe

Bermacam dekorasi ada. Memang hebat semuanya.

Kalau ada laman macam ini kat rumah kan best. hehe



Di taman ini pula hiasan yang digunakan adalah dari barang kitar semula seperti tin dan plastik. Hasilnya memang mengagumkan.




Idea yang diperolehi dari ketam rasanya. Sebab dekat atas ranting merah itu ada ketam besar.







Asyik sangat suka bunga. Cantik dan berwarna-warni. Kalau nak tengok yang lebih berwarna-warni dan meriah tunggu entry Floria Putrajaya 2013 Part 2 pula yea. Asyik tengah meng'edit' gambar lagi. Banyak sangat sampai susah nak pilih.

Till Next Entry.
xoxoxo


Last but not least jangan lupa undi Asyik. Today is the last day untuk korang vote Asyik Maiburogu.

34 comments:

  1. Cantiknya.. tapi sayang kita x dpt p sana :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sgt cantik..xpe Asyik share gmbr ni semua utk yg xdpt nk pergi..so boleh tahu mcm mana suasana kt sana..:)

      Delete
  2. T__T rugi x pergi.lawa okay gambar2 nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Umie..kalau boleh pergilah..:)

      Delete
  3. Wahh seronoknya akak. Aida pun suka bunga2 ni. Colorful sangat! Tapi tak boleh nak pergi la. Jauh. Hukhuk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua cantik2 Aida..xpe akk share gmbr2 ni semua utk sesapa yg xdpt pergi so bolehlah tgk..:)

      Delete
  4. lawanyaa...nnt nk pegi lah kalau sempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh pergi baik pergi sbb xrugi..semuanya cantik2..:)

      Delete
  5. hurm...tahun ni miss lagi..wuuuu T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai hujung bulan ni boleh pegi..:)

      Delete
  6. He3... Bunga, bunga, bunga... (^_^)

    ReplyDelete
  7. akak pun pergi semalam juga.. memang menarik.. lepas ni kalau ada masa insya-Allah nak pergi waktu malam pula.. ada orang cakap malam lebih cantik.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pergi juga smlm..bestkan akk..waktu mlm mmg lg cantik akk..saya tunggu smpai mlm sbb nk tgk float yg cantik dihias..:)

      Delete
  8. esok ada lagi tak?Rasa mcm nak pegi je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidaya sampai 30 June ada lg..sempat lg pergi..:)

      Delete
  9. wah bestnya kakak..
    cantik2 bunga..
    teringin nak pergi..
    http://misteriomuchacha.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya..mmg sgt..akk rasa mcm nk pg lg sbb xhbs pusing lg aritu..

      Delete
  10. aaa cantiknyeee! rumh dh dekt. nk pgnye tu mmg mlas. haha

    ReplyDelete
  11. alahai...miss lagi nk pergi tahun ni :( tak sabar nk tunggu part 2 pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza still have time sampai hujung bln ni.. inshaAllah ASYIK update esk atau lusa..

      Delete
  12. Replies
    1. Anis mmg sgt byk, itu pun hanya sebahagian jea Asyik dpt snap.

      Delete
  13. meriahh nyaa dekat sana...
    pika tak pergi pun..wuuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pika smpai 30hb sempat lg pg..dia buat sampai tgh mlm tau..

      Delete
  14. eeeeehhh canteknyeee....kene g nie...hai salam perkenalan..saya ayu..jom singgah n follow blog ayu... http://qaysaasupplement.blogspot.com tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal ayu..nanti Asyik singgah blog ayu yer..
      Cpt2 pg sblm hbs floria putrajaya..

      Delete
  15. best ni... klau lah dpat pg.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..ala xpe tunggu tahun depan pula yea..

      Delete
  16. sonoknya awak ..ruginya x sempat pergi..kite pergi perak haritu..so 1st July baru singgah putrajaya..g taman botani n majlis je..wuwuwuwuwu..padahal leyh feeling puteri taman..xpe..xnk terlepaslah lain kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xpe awak next year boleh pergi lg..jgn terlepas pula kali ini..;)

      Delete