Sunday, June 30, 2013

Despicable Me 2 (3D) - Review

Assalamualaikum,
Pada 26 June 2013 Asyik dapat tiket wayang free dari ChurpChurp. Dapat tengok di TGV Sunway Pyramid. Seronok tak terkata sebab memang nak sangat tengok movie ini. Asyik dah tengok Despicable Me yang pertama dan terus jatuh hati dengan cerita ini. Despicable Me 2 lebih lagi menarik dengan jalan cerita yang kelakar, comel, penuh dengan kasih sayang dan yang paling suka sebab ada banyak minions yang nakal giler. hehe. Nakal tapi comel.

Minions yang nakal. Cakap bahasa apa pun tak faham tapi boleh buat orang ketawa.



Bila dapat tengok 3D teramatlah seronok. Waktu tengok movie tu terasa nak pegang-pegang jea objek yang ada dalam filem itu. Terasa dekat betul dengan diri kita. Seolah-olah memang wujud di dunia nyata. hehe. Asyik memang 100% recommend pada korang semua supaya tengok movie ini. Tak rugi kalau tengok sebab seronok betul. 

Ticket and button badges yang Asyik dapat dari ChurpChurp.

Cermin mata 3D pun boleh bawa balik sekali. hehe.

Review Film


In Despicable Me 2, Steve Carrell reprises his role as Gru, the bad guy turned good. The film begins with him celebrating the birthday of Agnes, the youngest of his three adopted daughters, by throwing a party which does not go as planned.

He is soon recruited by the Anti-Villain League following the theft of a research facility that is developing a mysterious serum. He must use his ingenious criminal mind to help find the culprit before any despicable deeds can come from the use of the potion.

While trying to solve the case and capture the criminal — as if that wasn't enough — he must also contend with his eldest daughter developing her first crush, Agnes longing for a mother, and the unwanted amorous attention of his neighbours.

With many of the original cast returning to their roles, including Russell Brand (Dr Nefario) and Miranda Cosgrove (Margo), the characters are well developed from the original, while newcomers Ken Jeong (Floyd EagleSan) and Steve Coogan (Silas Ramsbottom) stop the plot from becoming stale.

Despicable Me 2 takes the better attributes of the original and leaves it trailing in its wake. The creators (Illumination Entertainment) utilise Gru's little yellow minions to brilliant comedic effect, resulting in them stealing a large portion of scenes.

The animation is brilliant, and the many James Bondesque gadgets are brought to life with faultless 3D imagery. Despicable Me 2 is definitely a must-see film and one of the best of the year so far. It will leave children and adults laughing long after the credits have rolled.


.
.
.
.

What I'm Wearing



Till Next Entry.
xoxoxo

14 comments:

  1. eleh eleh. cecomel asyik macam mimons!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanie mimons ek? minions lah..hehe..:)

      Delete
  2. Kelakar yg last part, gelak gila2! Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..satu lg part yg wedding tu..time tu kelakar giler..hehe

      Delete
  3. Waaah. Cm ne asyik leh dpt dr curpchup tuu. Cer share. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina kena like fb ChurpChurp pastu rajin2lah jwb soalan2 yg diaorg sediakan tu..InsyaAllah akan dpt..:)

      Delete
  4. Replies
    1. thank you Ania..you should because it the best movie I have seen..:)

      Delete
  5. Assalamualaikum Asyik! alohhh comelnya kartun! geram sheila tengok. asyik so comel! pp gebus >______<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Sheila..hehe..kartun tu comel teramat..kena tgk cte ni..;)

      Delete
  6. mcm mn boleh dpt tiket free dr churp churp ? :o //newbie tak tahu..huhuu//

    Segmen simple ini masih lagi berlangsung ^^ jemput lah join :)

    http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ieyra kena rajin2 tgk fb churpchurp tu..pastu selalulah jwb soalan yg diaorg bg..insyaAllah boleh dpt..:)

      Delete
  7. Untungnya akak dapat tiket freeee >.< Aida tak tengok pun lagi sebab jarang sangat tengok movie macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida movie ni sgt2 best..Aida kna tgk nanti..:)

      Delete