Thursday, June 20, 2013

Button

Assalamualaikum,
Ada nampak perubahan tak dalam blog Asyik? Nampak tak? Kalau tak nampak memang korang tak sayang Asyiklah macam ini. hehe. Just kidding. Semalam dengan bertungkus lumusnya Asyik buat button baru untuk blog Asyik. Dah lama nak buat tapi baru jari jemari ini teringin nak buat semalam. Sebab sebelum ini memang tak pernah pun buat button untuk blog sendiri. Tiba-tiba rasa macam nak buat sebab bila tengok blog dah macam boring pula rupanya. hehe.

Ada button homepage, artwork untuk artwork yang Asyik pernah buat tapi bukan semualah letak, kemudian button events, senang kalau nak tahu event mana yang pergi. Then button feature, yang ini macam agak perasan sikit. Takpe kan? Boleh kan letak? Kemudian button Glampreneur sebab Asyik adalah salah seorang dari mereka. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh klik pada button itu yea. Ataupun PM jea Asyik. Last sekali ialah button contact. Kalau ada pape untuk korang bertanya ataupun nak ajak berjumpa ke, nak ajak pergi event ke anything boleh tengok diruangan ini macam mana nak contact Asyik.

Kalau ada yang berminat nak Asyik buat makeover blog pun boleh contact Asyik dengan segera. hehe. Design terpulang boleh ikut kehendak anda ataupun Asyik yang pilih. Tapi blog korang mesti korang yang nak buat pilihan kan. Jangan malu-malu boleh saja bertanya. 

Button ini comel tak?hehe. Sekarang Asyik memang suka dengan warna macam ini. Nak peace and pink sikit atau dipanggil  Salmon color. Biasalah perempuan kan.

Asyik ada buat perubahan sikit pada header. Sayang nak buang atau tukar character cartoon itu sebab sangat bermakna untuk Asyik. hehe. Itu jea nak cerita setakat ini.

Till Next Entry.
xoxoxo


Kalau ada masa lapang tolong vote Asyik yea. Sekejap jea vote ini. Jangan lupa yea. Terima kasih.

36 comments:

  1. Wah... Button Page baru... Riben Pink 2... He3
    Makin menarikla Blog Cik Asyik ni... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. you always be my 1st commentar..love you..haha.
      InshaAllah semoga rezeki blog pun makin bertambah..:)

      Delete
  2. woww, lawa button ribbon tu!! sukaaa..
    akak buat sendiri ke?

    ReplyDelete
  3. Hehe sebelum akak update entri ni pun Aida dah perasan dah. ^^ comel button ribbon!

    ReplyDelete
  4. Knp cartoon tu sgt bermkna. Ehem3. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..Nina sebab ada org trsyg yg buatkan..:)

      Delete
  5. Asyik..
    Cantiknya blog dia

    Boleh ajar tak camne nak buat bloglist tu ada Show All...
    Kalau tak dia memanjang ke bawah kan?
    Thanks Asyik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Rawlins..

      owh yg tu senang jer..
      tgk kt tepi bloglist tu kan ader button kecik utk edit, klik situ pastu akan kuar satu page Configure Blog List then tgk pd SHOW pilih show 5 blog kemudian save..InshaAllah jadilah nanti..

      Delete
  6. saya perasan! saya perasan ! hehe comel comel sokmo :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum asyik. cantiknya, pandai asyik design sendiri. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Sheila, bolehlah kalau nak buat..hehe..:)

      Delete
  8. Chomei... nk gak ribbon hello kitty.. cmne nk wt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Kitty ribbon..kena ada scripting sikit zeera..senang jer..kalau nak akk boleh emelkan jer..

      Delete
  9. Comel, kaler pun menarik.lenkali kalau kita nak makeover blog bole la cari asyik ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer Huny..jgn lupa cari Asyik yea..:)

      Delete
  10. cantik!
    sy pun ngah reno blog sy yg bru 3 buln jagung tu :)
    nnti bole la buat tuto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh..semoga berjaya..hehe..mesti cantik kan..:)

      Delete
  11. comelnya button tu asyik.. semakin berseri blog ni.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Kak Aiza..kdg2 bosan tgk blog rupa yg sama jer..saja nk try ubah ckit..:)

      Delete
  12. pandai kakak buat..hehe..
    kalau yaya, yaya pilih ungu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 mmg trfkr nk letak warna purple tp dh selalu sgt warna purple tu yg try warna salmon ni pula..:)

      Delete
  13. comel button tu, kreatif nye die.. kalau anis memang tak reti nak design2 ni.. hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Anis..kalau Anis nak makeover blog cari akk k..hehe...:)

      Delete
  14. Butang cam ni bagus senang org nak lawat kategori :)
    Comel butang tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah lebih memudahkan..thank you..:)

      Delete
  15. Asyikk, header n button tu comelll. Hehe. Keep it up!

    ReplyDelete