Wednesday, April 10, 2013

WHO'S FOOD LOVER? - Sandwich with Black Pepper Sausage

Assalamualaikum,
Another recipes here. Seronok juga post entry tentang recipe dan masakan ini. Sejak dok kat rumah jea memang itu jealah aktivitinya. Memasak ikut suka hati. haha. Kali ini Asyik nak kongsi resepi tentang Sandwich with Black Pepper Sausage. Nama macam gempak kan. haha.

Step 1
INGREDIENTS

Carrot
Cucumber
Onion
Chili
Mayonis
Chili Sauce
Black Pepper Sausage
Butterscotch Bread



Potong carrot, cucumber, onion, chili nipis-nipis.


Step 2

Goreng sosej dengan minyak yang sedikit. Sosej ini cepat masak jadi tak perlu guna minyak yang banyak dan api yang kuat. Light light sudah. haha. Kemudian potong sosej supaya menjadi nipis.


Akhir sekali bakar roti butterscotch tadi sehingga berbau wangi.


Mayonis dan cili sos digaulkan supaya bercampur.


Sekarang boleh dihidang dan makan. Letaklah ikut kesesuaian dan kesukaan anda. Kalau ada yang suka pedas letaklah lebih sikit cili kalau tak suka boleh kurangkan. Dalam sandwich ini ada rasa manis, pedas, fresh dan macam-macam rasa lagi ada.Yang penting sedap untuk dimakan. 


Inilah dia Sandwich with Black Pepper Sausage.

Till Next Entry.
xoxo

8 comments:

  1. Rajinnyelah.. kalau ambe mmg tak la.. tukang makan buleh.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sbb xde keje nk buat..tahu mkn jeala skrg ni..;)

      Delete
  2. Blackpaper sosej tu memg sedap. Satu paket makan sorang pun rasa nak lagi. Haha

    ReplyDelete
  3. sedapnya asyik.....walaupn simple tp menguirkan la....terus rasa nak buat gak....huhuhu

    ReplyDelete