Thursday, April 11, 2013

Seoul Garden, Auto City

Assalamualaikum,
Dua hari lepas Asyik keluar makan diluar dengan keluarga selepas hampir 5 hari memang tak keluar rumah langsung. haha. hebat tak. Mula-mula tak tahu sebenarnya nak pergi ke mana tapi adik Asyik teringin betul nak makan kat Seoul Garden. Memang selalu plan nak ke sana tapi selalu tak jadi and selalunya akan makan dekat area rumah jea. huhu. 

Tapi akhirnya dapat juga pergi Seoul Garden. Tempatnya dekat AutoCity, Penang. Tempatnya best semua ada kat situ hanya dalam satu tempat. Banyak kemudahan dan kedai makan yang disediakan. Kalau malam tempat itu lagi meriah dan cantik. Banyak kedai yang menarik untuk shopping. Kalau datang Penang bolehlah singgah kat AutoCity.


Seoul Garden didepan mata sekarang. Boleh serbu. Lapar ok. Pastikan anda belum makan kalau nak datang sini. Sebab nanti anda akan rasa sangat rugi kalau dah makan. haha.


Inilah sebab yang berbaloi untuk anda tidak makan sebelum datang ke Seoul Gardenn. Tempat ini penuh dengan seafood yang sangat sedap. Ada daging black pepper yang memang sangat sedap untuk dibakar. Sedap sangat-sangat. haha


Dessert pun banyak. Boleh buat LaiciKang sendiri. ABC sendiri. Ice Cream sendiri dengan pelbagai warna dan rasa yang hebat.


Time to eat now. Heavennn..



Ini yang paling awesome. Sedap gilerr.


Meleleh air liur dah waktu ini tunggu makanan masak.



My favourite seafood ever. Juicy habis. Berulang kali makan seafood ini.


Eat eat eat and eat.


Sushi pun ada ok. 


Chocolate fountain awesome giler. Last dessert for that day.

Environment di sekitar Seoul Garden.


.
.
.
.
.

What I'm Wearing.





Till Next Entry.
xoxo

14 comments:

  1. Menariknya restoren nii. Siap ada choc fountain lagi tuu

    ReplyDelete
  2. uikss sal rs beso sgt franchise yg ni??! hehe xdpt dpt nk masuk lg yup xpnh try seoul garden lg wlpon i gilerrr KPOP! hahaha de kaitan x..neway thanks a lot dear ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..memang ada kena mengena dgn kpop..perut kita akan berkpop kalau kt dlm restoran tu..haha..mknan semua sedap2..:)

      Delete
  3. sedapnye.. nakkk.. kan dah mengidam -_-''

    ReplyDelete
  4. teringin nk masuk seoul garden...~ nyum-nyum..huhu

    ReplyDelete
  5. wah banyak pilihan sampai ke sushi pun ada. seoul garden mmg lazat kan asyik!! btw, nak tanya yang macam buluh tu apa namanya?? and apa rasanya... kat KL tak pernah plak jumpa. hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanie..Asyik pun xtahu apa nama sebenar seafood tu..haha
      Rasanya sgt juicy..kalau pernah mkn oyster yg fresh mcm tu lah kot rasanya..tp yg ni lg juicy dan sedap..hehe

      Delete
  6. menariknya...eika teringin nak makan kat seoul garden tp en suami cakap tak nak sbb bayar mahal2 tp kita sendiri yang masak....huhu...tak best langsung....dia cakap biar bayar mahal tp ada org masak n serve....

    cantik la asyik skrg....mana nak dapat cardingan mcm asyik pakai yer....nice n vouge

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg kalau kita xmkn byk rugi juga kalau pergi mkn kt seoul garden..tp kalau sekali nk cuba boleh ajer..

      biasa jea eika..cardigan tu xingt pula beli kt mna..huhu..tme ksh..:)

      Delete
  7. Kalau p mlm, ada night market... mcm2 ada, sampai rambang mata..

    ReplyDelete