Tuesday, July 31, 2012

Iftar With Family

Assalamualaikum,
Sejak kita berpuasa ini adalah kali pertama Asyik berbuka puasa diluar bersama keluarga. Alhamdulilah rezeki pada hari itu memang banyak. Sampai jea kat Megamall Penang Asyik dan family terserempak dengan Tok Ngah. Alhamdulillah murah rezeki sebab dia belanja semua yang makan pada hari itu. Tok Ngah memang macam itu pantang jumpa dengan sedara-mara dia confirm dia akan hulurkan sesuatu. Pemurah orangnya. Thanks Tok Ngah. Nanti duit raya bagi lebih sikit. hihi. Thanks juga untuk yang membaca entry ini. Jumpa lagi nanti.

Outfits : Tops : ACEWIN // Bag : ACEWIN // Shoes : Uptown // Shawl : AIDIJUMA // Pearl Bracelet : ACEWIN // Watch & Ring : HELLO KITTY



Mak yang maintain slim dari dulu. hihi

Pearl Bracelet..

Menunggu waktu berbuka puasa setelah makanan siap dibeli.

Laksa Penang feveret Asyik dari dulu lagi.

Nasi Ayam..

Ais Batu Campur yang boleh tahan juga.

Saturday, July 28, 2012

Fashion Not Fascism!






Place : Publika Shopping Gallery @ Solaris Dutamas
Selamat Berbuka Puasa.

Friday, July 27, 2012

Special Gift Cute Collection of Hello Kitty

Assalamualaikum,
Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan Asyik menerima satu lagi berita gembira yang sememangnya di tunggu-tunggu sejak melanjutkan pelajaran. Satu lagi biasiswa yang InsyaAllah akan banyak membantu Asyik sewaktu belajar untuk semester yang akan datang. Syukur sangat-sangat. Dan berbalik pada tajuk utama Asyik gembira sangat sebab dapat hadiah lagi iaitu jam Hello Kitty dan cincin berbentuk Hello Kitty. Little bit kanak-kanak tapi I don't care sebab memang Asyik suka Hello Kitty. Cute and beautiful. Thanks to  Giorgio Izas yang memahami. 




Yang sedang hangat diperkatakan oleh wanita-wanita  berhijab sekarang iaitu Hijabista Magazine. Yes, serius memang best dan memenuhi kehendak muslimah yang inginkan fesyen. Disebabkan Hijabista juga Asyik dah dapat berjimat sebabnya Asyik dan tak beli majalah-majalah yang lain except this magazine only. hihi. 

Stailo dan Sopan memang sesuai untuk kita muslimah yang suka berfesyen.
See you guys next entry. Selamat berbuka puasa.

Saturday, July 21, 2012

Look Post : Flashing Neon

Assalamualaikum,
Terlalu banyak perkara yang berlaku dalam bulan July ini. Sehinggakan tak menang tangan untuk menghadapinya tapi Asyik bernasib baik masih mempunyai orang-orang yang tersayang untuk membantu.  Dengan kesibukan untuk menghabiskan assingment untuk final exam dan hal keluarga yang perlu diuruskan sebelum menjelang bulan puasa. Tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan Salam Ramadhan untuk semua umat Islam. Ramadhan disambut dengan meriah dan bersederhana. 

On 16 July 2012 Asyik masih sempat untuk menghabiskan waktu-waktu yang terluang sebelum pulang ke kampung halaman Pulau Pinang untuk cuti semester dengan menonton movie di Jusco Bukit Raja. Memang agak lama tak singgah ke sini. Dulu masa study di Shah Alam memang inilah tempat lepak di hujung minggu. Bersama pula dengan yang tersayang memang mengimbau kembali kenangan sewaktu belajar di sana. Kali ini Asyik menonton movie BRAVE. Sewaktu movie ini masih belum ditontonkan lagi Asyik memang dah excited nak tengok. Pantang betul kalau movie 3D or animasi yang kelakar macam ini memang Asyik takkan lepaskan peluang untuk menontonnya.

BRAVE memang best dan antara movie yang terbaik Asyik pernah tengok. Banyak pengajaran yang disampaikan dalam movie ini contohnya kasih sayang seorang ibu terhadap anak perempuannya yang sangat berani dan keakraban sesebuah keluarga diraja dalam menghadapi dugaan menguruskan sesebuah kerajaan. Seriously memang mengagumkan. Jangan lupa tengok yea.  






Right now I am super in love with AIDIJUMA bawal.


Outfits : Tangerine Bag : ACEWIN // Brown Shirt : ACEWIN // Scarf : 3 Tone bawal AIDIJUMA // Wegdes : VINCCI

Friday, July 20, 2012

Look Post : Continental Orange

Assalamualaikum,
On 15 July 2012 Asyik watching Ice Age 4 : Continental Drift and it was an awesome and great movie. Sekali pun tak pernah lagi mengecewakan Asyik. Memang kelakar habis dan ada pengajaran yang disampaikan. Mula-mula nak tengok movie dekat Sunway Pyramid tapi tersangatlah ramai orang kat sana jadi Asyik and my partner Giorgio Izas decide untuk tengok kat Cineleisure Damansara sambil-sambil singgah jap kat Ikea. All this place memang favourite place Asyik dan dia. Sebelum terlewat baik korang pergi tengok movie ini.







Blouse: ACEWIN // Shawl : Uptown Penang // Wedges : VINCCI // Accessories : MNG // Bag : ACEWIN // Belt : ACEWIN // Pants : TRACY