Saturday, June 30, 2012

FESTIVAL:: Designer's Weekend 2012

Designer's Weekend is a three day festival at the visionary art spaces The White & Black Box in Publika Solaris Dutamas. Dedicating itself to art enthusiasts ranging from fashion, print, product and illustration, the show features established greats from Japan, London, Singapore & of course our very own homegrown young and upcoming Malaysian designers. Be sure to bring along your hats, sandals and totes for a weekend of visual fun!



Friday, June 29, 2012

Padang Besar - 30 May 2012

Assalamualaikum,
Seperti yang dijanjikan pada entry sebelum ini boleh check kat SINI Asyik nak cerita pasal satu lagi tempat yang Asyik pergi selepas ke Alor Setar. For sure ramai yang dah tahu kan kat mana. Betul tekaan kamu-kamu semua ialah Padang Besar. Kat sini sangat popular dengan barang-barangnya yang murah. Satu lagi makanan kat sini memang sedap. Kalau korang tak cuba memang rugi tapi kalau sesiapa yang tak suka sangat makan yang pedas-pedas itu terpaksala tahan sikit sebab makanannya banyak yang pedas sebab banyak masakan Thai. Meleleh-leleh air liur Asyik tengok makanan yang disediakan. hihi

Selamat datang semua ke Padang Besar.

Permandangan di sepanjang jalan nak ke Padang Besar.

Kita akan melalui kawasan yang bernama Cuping untuk ke Padang Besar.

Sepanjang perjalanan anda akan nampak ladang tebu yang terbesar di Malaysia ke dunia? Tak sure pula. Tapi memang sangat besar.

Dari jauh permandangan disini seperti di dalam canvas sebab sangat cantik. Rugi Asyik tak berkesempatan nak ambil gambar.

Ini gambar pinjam dari Google. Sekitar kawasan kedai di Padang Besar.


Kedai makan yang menyediakan makanan yang sedap sangat!

Cendol pulut akhirnya dapat makan sebab dari Alor Setar lagi mencari cendol pulut ini. Dah lama tak makan.

Ini yang paling best. Som Tam. Serius sangat sedap. Tak tipu ok memang sedap. Selain dari makanan ini banyak lagi yang Asyik makan tapi tak ambil gambar pun sebab dah gelojoh sangat lapar.

The End. Till Next Entry. Shopping!!!

Wednesday, June 27, 2012

Alamanda Putrajaya, 23 June 2012

Assalamualaikum,
{Alamanda Putrajaya, 23 June 2012}
Action may not always bring happiness, but there is no happiness without action.
-Benjamin Disraeli-

We got a great weekends again especially when we are with a family. It is super best. Last week Asyik hang out at Alamanda to watch Mael Lambung. Mael Lambung movies the story was not bad but is it not enough 'Ummm' much. Do you know what is it 'Ummm'?  I means not much power on their jokes but for relax your minds it was a great movie. Menghiburkan hati yang tengah gundah-gulana sebab nak final exam. See you guys on next entry.



My little sister Ainie.

(^_^)

Monday, June 25, 2012

We're Still Having a Great Time Part 2


Ikea The Curve  - 15 June 2012}
After dinner kat Ikea kitaorang decide untuk tengok movie. The hottest movie yang di tengok ialah Madagascar 3: Europe's Most Wanted . Actually not bad. Boleh tahanla juga lawak cerita itu. And we got a great time together walaupun ada seseorang itu yang tidak sihat. Tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

“Your friend is the man who knows all about you and still likes you.”
- Elbert Hubbard





Outfit: Kitschen Top // Kitschen Necklace // Vintage bag // Tracy Jeans // unbranded scarf

Friday, June 22, 2012

We're Still Having a Great Time

“The best way to cheer yourself up is to cheer somebody else up.”
- Mark Twain

Assalamualaikum,
I'm just working and having a good time and seeing what develops, which is so awesome, because you don't know what's going to happen, and I'm letting myself do that a lot more than I ever have.

{ Sunway Pyramid - 14 June 2012}
After dinner continue watching movie. For the first time tengok wayang di TGV Cinema Beaniplex. Terasa seperti berada dirumah. Movie ditonton ialah Snow White and The Huntsman. Memang meletup habislah.







Thursday, June 21, 2012

Wedding Syafrina and Anan (16 June 2012)

Assalamualaikum,
Congratulation for my friend Syafrina and her husband Anan. Your wedding absolutely beautiful. Love the colour combination you create and choose for your theme. And thanks for the invitation and the souvenir. Hope you guys happily forever and ever.


You know you are in love
when you see the world in her eyes,
and her eyes everywhere in the world.
~ David Levesque ~ 

Beautiful brides ready to 'direnjis-renjis'




This is my sweetheart Giorgio Izas.




What I am wearing for the wedding. Seriously I am super in love with that turquoise skirt.
You guys can find it here F Block Boutique and I think the price was not very expensive.




Scarf : Jalan TAR
Cardigan : Cache Cache
Chiffon Dip Back Skirt : F Block
Pants : Tracy
Necklace : Kitschen
Peach Blouse : Sungei Wang Plaza

See you guys till next entry.

Saturday, June 16, 2012

Central Market + Aidijuma

Assalamualaikum,
Ini adalah gambar sekitar Pasar Seni Kuala Lumpur. Dah banyak sangat beza. Kali terakhir Asyik pergi dalam 3 tahun yang lepas. Lama juga itu. Asyik pergi sekadar nak ambil gambar untuk assingment subjek Asyik. Tapi malangnya apa yang dicari tak ada. Sedih betul, terpaksala postpone dulu assingment itu. Tapi Asyik dapat jumpa satu lagi kedai tudung Aidijuma. Terus bersemangat nak jalan-jalan. kih2. Setiap kali jumpa kedai ini Asyik mesti akan beli satu tudung bawal Aidijuma. Macam dah menjadi kebiasaan pula. Sebabnya tudung ini sangat murah dan Asyik suka dengan kualiti tudung itu. Senang untuk dibentuk. Sambil-sambil shopping sambil-sambil ambil gambar untuk kenangan. Jom tengok gambar dan cuci mata.







Tudung Bawal Aidijuma yang mudah dibentuk.


Till Next Entry.

Sunday, June 10, 2012

Hariz & Tijan Wedding (27 May 12)

Assalamualaikum,
Rindu Asyik tak? Ada ke yang rindu ini. hihi. Dah masuk bulan 6 tapi Asyik baru nak post cerita bulan 5 yang lepas. Kekurangan masa sekarang ini. Rasa macam cepat sangat masa berlalu. Banyak sangat assingment dan aktiviti lain yang perlu dibuat sampaikan terabai sedikit dunia blog ini. Tapi korang masih tak lupa Asyik kan. hihi. Ok start the story now. Ramai kawan-kawan Asyik yang berkahwin pada tahun ini especially bulan 5. Biasalah sebabnya bulan 5 ini banyak sangat cuti kan. Pada 27 May 2012 yang lepas Asyik menghadirkan diri di kenduri kahwin kawan Asyik. Kenal sewaktu belajar di Uitm, Perak. Tahniah kepada Hariz dan Tijan. Dua-dua sepadan dan hebat belaka. Masing-masing pensyarah dan artis lagi tau. Bukan artis yang menyanyi atau berlakon tapi Fine Art artis. Congratulation, wedding korang memang best. Pengantin sporting habis, siap plan nak berduet karaoke. Both handsome and beautiful.




What I'm wearing that day. Simple but comfortable.


Till Next Entry. Bye.