Sunday, December 30, 2012

Look Post: ArtWork

Assalamualaikum,
Kali ini Asyik nak share artwork dari salah seorang classmate Asyik iaitu Firdaus Mahadi. Dia memang hebat dalam seni kaligrafi dan photography. Korang boleh tengok semua work dia dekat SINI dan SINI. Hebat kan. Yang Asyik tengah bergambar bersama tu adalah untuk projek terakhir untuk menghabiskan master in art and design. Studio dia bersebelahan dengan studio Asyik jea. Kalau nak ke studio Asyik kena melalui studio dia dulu. Bila lalu mesti terpegun sebab work dia sangat detail dan kemas. Nampak kerajinan dia. Dalam artwork dia memang ada terselit kaligrafi yang sangat cantik. Kagum dibuatnya bila tengok sebab Asyik tak mampu kalau nak buat macam itu. hihi. 






Yang dibawah ini adalah sculpture yang dibuat oleh Giorgio Izas untuk assingment dia yang terbaru. Sculpture yang dibuat adalah berdasarkan Josef Albers, salah seorang pensyarah di Bahaus school of art.

Sculpture Title: "LIFE" 6x5 inches on ArtCard
This sculpture created base on 'Op Art-ism'(1964).

“Life is like a stairs. each level of the stairs is equated with human life from different perspectives. There are those who are above and some are below. Yet all of these level is only created by human view. In fact, all human are same at ALLAH views. What is different between each human is the practice throughout his life ...” - Izham Zainul (2012).




Yang atas ni majalah Asyik beli. haha.
Till next entry.
xoxo

6 comments:

  1. Seron0knya Asyik gifted dlm bidang seni ni.Dayah mmg out terus la,walaupun suka jugak sketch2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mana der gifted..klu usaha hidaya pun boleh buat..:)

      Delete
  2. Terima kasih sebab suka dgn artwork tu, semoga ianya bermanfaat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..same2..teruskan lg dgn work yg bermanfaat..:)

      Delete