Wednesday, November 14, 2012

Space U8, Shah Alam

Assalamualaikum,
Salam Maal Hijrah 1434 buat semua. Semoga dengan kehadiran tahun baru ini akan lebih bermakna dan mendapat keberkatan daripadaNya. Amin. Asyik nak tanya ada tak sesiapa yang pernah pergi atau dengar tentang Space U8 di Shah Alam? Apa pendapat korang tentang 1st Eco Mall ini? Daripada pemerhatian Asyik Space U8 ini look good untuk yang berkeluarga datang. Tempatnya lebih relax dan terbuka walaupun dari luar bangunan langsung tak nampak kawasan dalamnya. Tapi ini salah satu permulaan yang bagus untuk negara kita walaupun ada sesetengah yang mengatakan tak sesuai sebab cuaca dinegara kita panas dan apabila terlalu ramai orang disesuatu tempat tanpa menggunakan 'air-cond' mungkin akan menjadi lagi panas tapi sekurang-kurangnya kita dapat mengurangkan penggunaan elektrik. 

Di Space U8 terdapat panggung wayang, bowling, tutti frutti, cool blog yang menjadi kegilaan ramai sekarang ini, salon kecantikan, cafe dan restaurant, galeri seni khat dan banyak lagi yang menarik disini. Cuma tempat ini mungkin kurang promosi yang menyebabkan ia kurang dikenali. Lepas ini dah tahu so boleh pergi yea kengkawan. Jangan lupa singgah di Space Wok ataupun food court dan makan nasi ayam. Sedap tau nasi ayam kat situ. Sama rasanya macam kat Chicken Rice Shop. Jom cuci mata tengok gambar.


Konon nak gantikan Lisa Surihani tapi tak dapat lawan Lisa lagilah.hihi

Dalam lif pun sempat lagi ok.






Pemandangan dari luar Space U8.

Pemandangan dari dalam Space U8.


MBO Cinemas.



Space Wok. Jom makan.

View dari tingkat dua Space U8.
Till Next Entry. Bye..

10 comments:

  1. awak, kalau datang sapce u8 jgn lupa helo2 tau. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazanis tgl dkt ke dgn space u8 tu?InsyaAllah..:)

      Delete
  2. kak asyik dah tgok ke cerita istanbul aku datang tu?? pika tak tengok lagi :(
    best tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best juga pika..u ptt tgk..comel jea lisa dlm cte ni...hihi..:)

      Delete
  3. Salam sister. I am from Istanbul. please let me inform about the topic of the film:) I can not speak Malaysian:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam sister..THANKS FOR VISTING ME..:)

      Delete
  4. haz x pernh lg g space u8 ni. best ke? ade ape je kat sane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama mcm shopping complex lain juga tp yg menarik sbb ecomall pertama..:)

      Delete