Wednesday, November 21, 2012

Daily Necessities

Assalamualaikum,
Kachingggggg.... Alamak purse dah bocor lah! hihi. Untuk keperluan harian terpaksa la shopping sikit. Asyik lebih suka membeli barang-barang yang mudah untuk dibawa travel sebabnya senang untuk Asyik sumbatkan jea dalam beg dan takdelah berat sangat kan. Satu lagi perlulah berbaloi dengan harganya. 

Ini yang Asyik beli tempoh hari. Semua comel-comel jea saiznya.

Magic BB powder foundation dari Silky Girl. Asyik selesa bila memakai compact powder ini. Memang bermagic-magic Asyik lepas pakai. hihi. Volume black mascara dari DAISO. Comelkan sebab warna pink. Maybeline BABY Lips color Cherry Kiss pun comel juga. Bila pakai mesti lagi comel. haha

Ginvera Tea day cream untuk menjaga kelembapan kulit yang kering.

Clean & Clear daily pore cleanser, selalunya Asyik guna untuk mencuci muka sebelum bersolat. Baby powder dan baby lotion, Asyik suka dengan bau dan tekstur nya yang lembut.

Colgate untuk menghilangkan kotoran dalam mulut dan bau mulut. haha. Nivea extra whitening deodorant untuk menghilangkan gelap bawah ketiak dan bau ketiak. haha. Sunsilk smooth & manageable untuk dapatkan rambut yang lembut dan untuk menghilangkan bau rambut yang masam. So semuanya untuk menghilangkan BAU busuk. Jangan lupa guna yea.

Eau de Toilette dari Silkygirl. Hip Hop gitu. Lepas pakai confirm boleh breakdance. :p

Pink lagi. Semua benda pink Asyik suka. Kombinasi purple and pink memang terbaik. Favourite color Asyik.

Kalau tak pakai macam tak siap. kih2. faham-faham jeala. Facial Mask from watson Asyik suka sebabnya dapat memberikan kesegaran lepas memakainya. Rasa lembut jea kulit muka. :)

Dah habis shopping dapat tiket free untuk menyaksikan Music Festival kat dataran merdeka pada 15.12.12 nanti. Tengoklah kalau rajin pergi kalau tak rajin nak sedekahkan jeala tiket ini.

Masa untuk relax pula sambil tengok movie. Asyik tengok Skyfall. Seriously sangat best, sikit pun tak tipu. Tengok kat IMAX bertambahlah seronoknya. Tapi Asyik lagi suka tengok wayang dalam Beanieplex dari IMAX sebabnya tempat duduk dalam Beaniplex lagi selesa tapi Screen dalam IMAX best. So tolonglah gabungkan kedua-duanya. Till next entry. Bye. Muahhh..:)

10 comments:

  1. shopping and movie...what a good theraphy

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, its was a great therapy for mind and heart...hihi

      Delete
  2. wahh! syok nya shopping!!..
    asyik..kalau asyik tak rajin nanti boleh sedekahkan tiket tu dekat pika taw taw..please ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..InsyaAllah kalu xpg akak bg kt pika ok..:)

      Delete
    2. yeayy.hehee..dia kena beli RM berapa baru dapat tiket tu?

      Delete
    3. xsure kna beli bpe tp aritu beli lbh dr RM50, so dia offer nk x tiket tu, klu nak dia akan tolak point dr watson card kita..100 point kot watson tolak..hihi

      Delete
  3. wah, shopping sakan tu..best3, hehe

    ReplyDelete
  4. best kan pakai libresse pantyliner tu. sangat selesa. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mmg selesa..mudah nk bwa tu yg best..:)

      Delete