Monday, September 17, 2012

Master Chef's US at Mid Valley Megamall

Assalamualaikum,
Happy Weekend untuk semua. Opss tersilap dah habis weekend tapi hari ini kita menyambut hari 1 Malaysia kan. So weekend lagi la yea. hihi. Korang pernah terfikit tak untuk jadi Master Chef? Asyik memang tidak pernah terfikir sama sekali, kat rumah pun belum tentu boleh masak semua jenis masakan. kih2. Tapi tengok orang memasak memang best tambah lagi kalau rancangan Master Chef memang tak miss kalau ada masa terluang. Baru-baru ini Asyik ke Mid Valley dan kebetulan tengok ramai sangat orang yang dok berkumpul dekat bawah. Just pandang jeala nak tahu apa yang menarik sebenarnya. Pastu ternampak la kitchen bagai dan logo Master Chef. Mula-mula ingatkan Master Chef Malaysia tapi bila dok tengok pada screen tv yang disiarkan asyik tunjuk Master Chef US jea barulah terlintas dalam fikiranku ini yang lambat nak pick up keadaan sekeliling ni rupa-rupanya Sharone Hakman, from MasterChef US Season 1 nak datang. Wow, memang dok kat situ jeala menunggu. haha. Kalau korang bertuah dan tengok Channel Star World mungkin boleh tengok Asyik tiba-tiba mucul dalam screen tv tu. *perasan giler padahal takdenya kuar gambar Asyik* haha. Sharone Hakman datang ini untuk mempromosikan Master Chef Season 3 yang akan disiarkan pada hari ini 17/09/2012 di Channel Star World. Jangan lupa tengok yea.

Dah penat terlompat-lompat dan tergelak-gelak melayan Sharone Hakman tu Asyik pun menyambung semula aktiviti berjalan-jalan dalam Mid Valley sebab tadi ada ternampak Mickey Mouse Competition. Banyak universiti, kolej dan sekolah yang join untuk buat scuplture Mickey Mouse. Cantik-cantik semuanya walaupun daripada pelajar sekolah rendah. Kalau korang bernasib baik bolehla pergi tengok itupun kalau ada lagi.hihi. Jom tengok gambar. :)




     

    
Giant Mickey Mouse behind of us.

Yang ni cantik sangat. Sesuai untuk wanita yang gurlish sangat. hihi


          

          

Menunggu rakaman bermula.

Yeah, itu dia Sharon Hakman dalam tv sedang membeli-belah dalam Carefour Mid Valley sebelum datang terjah kitaorang kat situ.

Sharone Hakman in front of us. Dia lalu sebelah Asyik jea. hahahaha..

Beramah mesra bersama penonton. Segan pula nak cakap. haha

Hosted by International Celebrity & Model, Lisa S.

          
Lisa S ni kelakar juga orangnya.

          
Sharone Hakman sedang memberikan tips-tips yang bagus sebelum memasak.
Till Next Entry.

10 comments:

  1. Cantik outift Asyik.Teringin gak nak join Masterchef tu,tapi skill masak biasa2 je.Macam mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Hidaya..
      Join la mana tahu you berbakat, I support you to join masterchef..:)

      Delete
  2. Assalamualaikum.. is blogwalking... tekan2 iklan jemput ke blog is yerrkk?

    Santai iskandarX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam,
      Thank you Is..InsyaAllah akan visit your blog..;)

      Delete
  3. waaaa.. best nyer dpt jumpa diorang.. =)
    anyway, i dh follow ur blog.. jom exchange link :

    http://www.the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear..will follow u back..

      mmg best sbb diaorg friendly dan kelakar..;)

      Delete
  4. Hi. Love the colour of your dress! Bila nak start blogging for FF ni? Coz last time dah ada skype session with the admin. And the dateline for our post is on the 9th. Looking forward for your first post =)

    http://exquisitely-aleda.blogspot.com/2012/09/featured-blogger-in-femag-magazine-16th.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Aleda..mmg nk buat tp I busy smpai kdg2 xsempat nk create entry utk FF..I cuba utk buat k..:)

      Delete