Friday, February 3, 2012

Journey to Journey : Part 2

Assalamualaikum,
Sambungan dari entry Journey to Journey part 1 masih pada hari yang sama tapi kali ini kita pergi makan masakan Chinese pula. Kedai makan ini berdekatan dengan Uitm, Jalan Othman Petaling Jaya. Kitaorang panggil sebagai kedai bumbung hijau sebab bumbung kedai warna hijau. haha. Kedai auntie yang kitaorang selalu terjah. Boleh dikatakan setiap hari kalau lapar memang akan singgah makan Hokkien mee kat sini.  Dan yang pasti memang halal. Memang terbaik dan harganya RM5 sahaja. Confirm korang akan kenyang giler kalau makan. Hokkien mee kat sini diperkenalkan oleh kawan Asyik seterusnya Asyik bawala orang lain pula cuba makan kat sini. Yang terbaru Asyik bawa Giorgio Izas pastu 3 hari berturut-turut dia minta nak makan kat tempat yang sama. haha. Penangan Hokkien Mee memang hebat. Sampai teringat-ingat bila balik ke Penang. Kalau korang nak cuba boleh la tanya Asyik nanti. Serius korang takkan rugi mencubanya.



Till the next journey..

10 comments:

  1. Replies
    1. mmg sgt murah..semua mknan dia harga rm5..:)

      Delete
  2. omg bestnyaaaaa! rindu malaysia sangat2!! :P bella dah bgtau kawan2 bella yang bella balik malaysia ni, nak makan banyak2. haha :P

    btw, dah lama bella nak ckp, muka sis SANGAT sepadan dengan u'r man :D MACAM ADIK BERADIK! insyaAllah, bella doakan both of you will be together happily ever after! hehe *u*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..Bella cpt2 blik Malaysia..Cuti bpe lama?mesti excited kan nk jmpa family and friends..leh jmpa akak sklai..hihi..

      yea ke sama?haha..ada juga yg ckp cm tu smpaikan pak guard pun ada tegur adik-beradik ke..haha..Thanks Bella..

      Delete
  3. Mee Hokkien ni memang terbaik... sape2 yg singgah or dok area2 C'ni kna cube try test... He3... (~_^) Kna plak makan ngan org yg Tersayang... bertambah2 la Best... Phheeeewwiiiitttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg terbaik..smpaikan org tu 3 hari berturut-turut nak..haha

      Delete
  4. berani mencuba sesuatu yang lain dr lain. asalkan halal.

    ReplyDelete