Friday, September 30, 2011

PADINI WAREHOUSE CLEARANCE!!!

Assalamualaikum,
Just nak share sedikit info. Kalau korang nak barang murah bolehlah ringankan badan dan keluarkan duit untuk berbelanja. Tapi agak bepeluh juga la kan nak masuk kat dalam gudang tu. So tak payahla susah-susah nak bawa beg besar sebab akan diberikan beg plastik nanti dan satu lagi pesanan tak payah nak bawa baby or kanak-kanak pergi sana. Confirm korang takkan sempat nak tengok barang yang dijual. Nanti tak pasal-pasal anak korang hilang dalam gudang tu. Kesian betul bila tengok ada baby and kanak-kanak terpaksa ikut mak ayah diaorang. Panas kot. So ingat tak payah bawa sebab tadi pun dah ada yang kehilangan anak. Bawa diri korang and duit jea ok. Sure korang tak menyesal sebab barang nya sangat murah. Only RM5 ok!!! Satu lagi parking kereta and motosikal tu biar tempat yang selamat nanti kena saman pula. Asyik dah sakan shopping tadi. Cuma kempunan tak dapat nak beli 'Boot' warna coklat paras buku lali sebab ada sebelah jea. So sape-sape yang ternampak or beli kasi kat Asyik boleh?hahaha. Confirm tak nak bagi!! Oklah. Selamat menghabiskan duit..


30 September – 1 October 2011

Padini Warehouse Clearance

All priced at RM5

Brands Offered
Padini
Brands Outlet
P&Co
Seed
PDI
Miki
Padini Authentics
Time : 9am to 5pm
Location
Padini Holdings Berhad
No 15 Jalan U1/20
Hicom Glenmarie Industrial Park
Shah Alam
TERMS
Goods sold is strictly not exchangeable, returnable & refundable
No Smoking / F&B / Big Bags is allowed in
Cash Only

Milan Fashion Week..

Source : WHOWHATWEAR

Monday, September 26, 2011

Liebster Blog Award From Ichabella Darmawan..


Assalamualaikum,
For the first time I've got Liebster Blog Award. I feel so honored to receive this award. Thank you so much to lovely lady Ichabella Darmawan who give this award for me. Really appreciate because you always keep looking on my blog in every new entry. Thank you so much..:-) And last but not least I'm also get this award from Hidaya Shamsudin. Thank you dear Sweet Scent..

Now it's my turn to give this award to others lovely blog who's always keep supporting and encourage each others. Here they are :



Well, for my Lovelies above, here are what you have to do after getting the award!

The Rules:
1. Show your thanks to the blogger who gave you the award by linking back to them.
2. Reveal your top 5 picks and let them know by leaving a comment on their blog.
3. Post the award on your blog.
4. Bask in the love from the most supportive people on the Internet—other writers.
5. And best of all – have fun and spread the karma.

Thank you lovely..

TOP 30 Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011 I'm in the list!!!

Assalamualaikum,
Happy Monday everyone. Hope your day's become better every day. haha. For the 1st time actually I'm participating in Malaysia's Next Top Female Blogger 2011 and now I'm in the TOP 30 list. WOW thank you so much Sandra for give me the chance to join this competition. You guys can check out my entry about this competition HERE. Also can visit Sandra Azwan blog to know about this competition and the list of TOP 30. Hopefully i have another chance to prove it that I can be Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011.. haha. Amin.


Style, Share & Inspire!

Sunday, September 25, 2011

Last Night Pesona Open House..

Assalamualaikum,
Open House yang ditunggu-tunggu telah tiba. Happening bersama keluarga dan kawan-kawan. Alhamdulillah kenyang. Next Year kasi lebih meriah lagi ok. TM tolong sponsor hadiah banyak sikit next time.




Memperkenalkan anak angkat baru Mak saya Amsyar..hihi..




Kawan-kawan sekolah yang sudi datang menyibukkan diri..hihi

Friday, September 23, 2011

Pertandingan Blog Paling Popular..Undilah Blog Asyik..:)

Assalamualaikum,
Apa khabar semua? Di hari Jumaat yang mulia lagi indah ini Asyik nak meminta jasa baik anda semua meluangkan sedikit masa untuk mengundi Blog Asyik Maiburogu. Ini adalah kali pertama Asyik menyertai pertandingan blog paling popular. Bukan untuk popular tapi untuk mendapatkan hadiah-hadiahnya yang lumayan. Disamping menyertai blog paling popular Asyik juga ada menyertai Banner blog pilihan. So korang undilah sekali banner blog Asyik yea.

Cara nak mengundi mudah sahaja. Undian dibuat pada entri yang memaparkan tempat undian bagi satu tempoh masa yang ditetapkan. Satu komen hanya boleh mengundi max 5 peserta pertandingan dan max 1 banner peserta yang mengambil bahagian dalam kategori banner paling menarik.. Anda hanya perlu menulis no. peserta dan URL peserta untuk mengundi...(Anda bleh memasukkan URL blog lain di dalam senarai dibawah tetapi pastikan Blog Asyik Maiburogu berada di dalam senarai) hihi..

Contoh Undian adalah seperti berikut:

5 Blog Pilihan saya minggu ini adalah:
---------------------------------------------------------------------------
1) 
355 http://asyikmaiburogu.blogspot.com
2) 355 http://asyikmaiburogu.blogspot.com 


1 Banner pilihan saya minggu ini adalah
----------------------------------------------------------------------------
1) 355 http://asyikmaiburogu.blogspot.com


SILA TEKAN LINK UNDI UNTUK MENGUNDI DI ENTRY YANG BERKENAAN.
TERIMA KASIH YEA..

Chunky Platforms..

Chunky platforms always will be the best shoes ever for me. Beautiful and stylish. 

Source : WhoWhatWear

Collection of Chunky Platforms made by ME..:)

Thursday, September 22, 2011

Raya Tak Jadila Sangattttt..

Assalamualaikum,
Semalam Asyik dan mak pergi makan kat Seberang Jaya, Penang. Pergi cari Mee Kuah yang best. Adik lelaki yang bawakan. Al-maklumlah baru dapat gaji. Saja lah makan kat luar sekali sekala kan. Pastu teman mak pergi Jusco nak pergi beli Collagen ape ntahla. So ikut jeala. Sampai kat sana decide dengan adik nak tengok wayang kat Jusco, Perda. Sebelum itu pergi menunaikan perkara yang wajib dahulu. Tiket wayang tak beli lagi nih. Selesai semua pergi tengok tiket yang tak penuh 'Raya Tak Jadi' jea yang ada. So terpaksala tengok juga sebab dah kempunan nak tengok wayang. Tapi mak Asyik tak nak pula join sebab katanya pening kepala lah pula. Mak balik rumah dengan adik ler. So tengok dengan adik dan membernya. Adik ramai so tak kisahla kan. haha. Boleh dikatakan cerita 'Raya Tak Jadi' ini berjayalah juga walaupun kadang-kadang kita dah boleh agak apa yang akan berlaku dalam movie macam nih. Lawak-lawaknya dah biasa dilihat. Walaupun macam itu masih menghiburkan. Part yang paling kelakar bila baju raya sama dengan langsir. haha. Tak boleh bayangkan kalau Asyik kena pakai macam tuh tapi so sweet kan family macam tuh..haha.


With My Sister..
Pic Credit to Amsyar..

Tak dapat tengok citer Cars so beli Tumbo Cars pun jadilah.
Asyik memang suka kumpul benda-benda camnih..haha..

Picture Credit to - Ammiranih

Tuesday, September 20, 2011

September Magazine Collection (Wajib)

Assalamualaikum,
Setiap bulan peruntukkan akan dikeluarkan untuk membeli majalah. Kalau tak beli mesti tak senang duduk. Sama lah kalau nak beli makanan. Kalau tak beli tak boleh hidup. Tapi asalkan sampai tak membebankan cukuplah. Sekadar untuk memenuhi kehendak diri sendiri. Sebabnya bukan selalu boleh shopping so bagi Asyik dapat shopping dengan mata pun dah cukup. So dapatlah idea-idea terbaru dari majalah tersebut. Tak semestinya kena shopping everyday kan. Mixed and Match dengan apa yang ada pun sudah cukup memadai. Dapatkanlah idea yang fresh dari majalah tempatan kita yang sekarang semakin berkembang seperti majalah luar negara.





Som Tam Dan Pulut Mangga..

 Assalamualaikum,

Som tam or som tum also known as tam bak hung is a spicy salad, the standard form of which is made from shredded unripened papaya. Pulut Mangga pula baru pertama kali cuba tadi. Mak cakap sedap so cubalah. Rasanya boleh tahan tapi Asyik banyak makan mangga nya saja. hihi. Actually kitaorang pergi makan kat Giant Kulim, Kedah. Sangat lama tak datang dan jenjalan kat Kulim ini sejak berpindah ke Penang. Mana taknya habis sekolah terus sambung study kat Perak pastu ke Shah Alam pula. Memang jarang sangat dapat balik kan. Kalau balik mesti nak duduk rumah jea dengan family. Selagi ada peluang, baik teruskan.






Picture credit to Ammiranih

Sunday, September 18, 2011

Persandingan Ashraf Muslim oleh Raja Nurul wedding.floral artist.event.

Assalamualaikum,
Ketika ini sedang berlangsung majlis resepsi pelakon, Mohd Ashraf Muslim dengan pasangannya, Noor Dayana binti Lokman. Sebelum ini, pasangan ini telah selamat diijabkabulkan di Kota Mekah pada 1 Syawal lalu. Dalam majlis hari ini, Ashraf dan Dayana tampil dalam persalinan berona putih dan lilac rekaan Ezuan Ismail. Majlis berkonsepkan perkahwinan Inggeris ini berlangsung di rumah pengantin perempuan di Villa Bestari, Kg. Sungai Pusu, Gombak, Selangor. Maklumat selanjutnya akan GUA laporkan dalam sedikit masa lagi.
Source : GUA


Wedding Dayana dan Ashraf Muslim
Villa Bestari, Gombak
17 september 2011

Picture courtesy to Raja Nurul facebook..

Picture courtesy to Raja Nurul facebook..

Untuk pengetahuan semua wedding Ashraf Muslim telah direka dan dibuat oleh wedding planner 'Raja Nurul wedding.floral artist.event.' Actually my friend and her husband sebenarnya. Memang sangat cantik kan. Kalau korang nak buat tempahan untuk majlis perkahwinan or apa saja yang berkaitan bolehlah terus contact mereka melalui facebook atau terus jea call RAJA NURUL wedding.floral artist.event. etc... (0172878028 / 0129112858). Bolehla bincang apa yang patut untuk wedding korang ok.

Saturday, September 17, 2011

Wedding My Best Friend Ayu dan Amer..

Assalamualaikum,
Selesai hari raya ramailah yang sudah berkahwin dan mendirikan rumah tangga. Bahagia rasanya melihat semua sudah menjalankan satu lagi kewajipan. Ramai kenalan Asyik yang sudah menamatkan kehidupan bujang mereka. Tahniah diucapkan. Kepada Idayu a.k.a Edot selamat pengantin baru semoga menjalani kehidupan berumah tangga dengan indah dan bahagia. Doakan Ekin punya turn plak lepas ini. hihi.


Curi gambar dari FB Edot Yu..

Disamping itu Asyik nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat 3 orang sahabat Asyik yang baru mendirikan rumah tangga juga. Kepada Fariha dan pasangannya Izham. Selamat berbahagia sehingga ke anak cucu dan hingga ke akhir hayat. 

Seludup gambar dari MohdRizal Vm..

Seorang lagi sahabat yang sudah mendirikan rumah tangga ialah Nadiah dan pasangannya. Selamat berbahagia yea. Sangat comel korang ini. Maaf tak dapat datang wedding korang. And pinjam gambar wedding yea. hihi.


Picture courtesy to her facebook..

And Lastly to La Miele Tem Sha and her partner. Selamat Pengantin Baru. Semoga Berbahagia Hendaknya.

Picture courtesy to her facebook..

Pre-Wedding And Majlis Pernikahan Azad Jazmin With Eira Syazira..

Assalamualaikum,
Tepat jam 8.00 malam bertarikh 16 September 2011 pasangan Azad Jazmin and Eira Syazira sah menjadi pasangan suami isteri dan diijabkabulkan di kediaman pengantin perempuan di Putrajaya. Majlis pernikahan kedua-dua bakal mempelai ini akan dihiasi dengan konsep Cermin & Kristal serta diwarnai dengan tema Silver & Red White. Manakala baju persalinan Azad Jazmin & Eira Syazira akan ditaja & direka oleh pereka fesyen Hairi Tajuddin & Wanpa. Tahniah diucapkan kepada mereka. Bilalah pula Asyik nak merasa kan..hihi..







Picture from : Phosgraphis Photography

Friday, September 16, 2011

Emma Roberts..

Source : WHOWHATWEAR

Source : WHOWHATWEAR

Quotes of The Day..

Bila Allah S.W.T benci, Allah S.W.T menarik sifat malu, bila rasa malu hilang Allah S.W.T menanam rasa benci kpd org yg disayangi, bila terbit rasa benci Allah S.W.T menarik semua rasa kasih sayang..jadilah kita manusia paling rugi.
__________________________________________________________________________


Selangkah anak perempuan keluar dari rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga ayahnya itu hampir ke neraka. Selangkah seorang isteri keluar rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga suaminya itu hampir ke neraka.

Quotes of The Day..

You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life. ~Albert Camus

Thursday, September 15, 2011

Forgiveness...

When you write a very angry letter to a friend who has hurt you deeply, don’t send it! Let the letter sit on your table for a few days and read it over a number of times. Then ask yourself: “Will this letter bring life to me and my friend? Will it bring healing, will it bring a blessing?” You don’t have to ignore the fact that you are deeply hurt. You don’t have to hide from your friend that you feel offended. But you can respond in a way that makes healing and forgiveness possible and opens the door for new life. Rewrite the letter if you think it does not bring life, and send it with a prayer for your friend.

Forgiveness is not something we do for Other People. We do it for Ourselves. To get Well and Move on.